Başkan Başer: Kan Vermek Bir İnsanlık Görevidir

Başkan Başer: Kan Vermek Bir İnsanlık Görevidir

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu, sağlıklı her insanın mutlaka kan vermesi gerektiğini söyledi.



Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve belediye çalışanları , Türk Kızılayı`nın düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdi . Kan bağışının ardından açılamalarda bulunan Başkan Başer , " Kampanyaya tahminlerimizin üzerinde bir kan bağış oldu . Kan vermek için Kızılayımıza müracaat eden 120 arkadaşımız vardı . Bugün itibariyle bakıyoruz kan vermek isteyen arkadaşımızın sayısı 120`nin üzerine çıktı . Belediye çalışanlarımız ve meclis üyesi arkadaşlarımız katılımı ile toplu kan verme müracaatında bulunduk . " dedi .


Türk Kızılay’ının , Türkiye ve dünya için büyük bir önem arz ettiğini kaydeden Başkan Başer şöyle konuştu :

" Kan verme olayını ben bir insanlık görevi olarak görüyorum . Çünkü unutmayalım bu verdiğimiz kan sayesinde belki bir insanımızın hayatta kalmasına vesile olacağız . Bu bakımdan da kan vermek hayati önem taşıyor . Ayrıca sağlık açısından önemli olduğu kadar , bu davranışımızdan dolayı bir insana faydası olacağı içinde hanemize sevap olarak yazılacaktır . Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum . "

Türk Kızılayı Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar ise kan bağışında bulunan Belediye Başkanı Yusuf Başer ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek günün anısına Başkan Başer’e plaket takdim etti .


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile