Baskan Bektas'tan Ücretsiz Ulasim Çagrisi

Baskan Bektas'tan Ücretsiz Ulasim Çagrisi

Saglik Sen Izmir 1 No.’lu Sube Baskani Cihan Bektas, Saglik Bakani Fahrettin Koca ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’e seslenerek, “Saglik çalisanlarinin ücretsiz toplu ulasim hakkina dokunmayin” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bagli Saglik-Sen Izmir 1 No.lu Sube Baskani Cihan Bektas, saglik çalisanlarinin ücretsiz toplu tasima hakkinin devam etmesi için çagrida bulundu. Saglik çalisanlarinin özellikle pandemi ve asilama sürecinde uzun ve mesakkatli mesailer yaptigini aktaran Bektas, ücretsiz ulasim konusunda yeniden bir düzenleme talep ettiklerini söyledi.



"Pandemi ile savasimiz devam ediyor"

Pandemiye karsi mücadelenin devam ettigini belirten Bektas, “Saglik çalisanlari olarak 1 yili askin süredir, Covid-19’a karsi tabiri caizse insanüstü bir mücadele veriyoruz. Aylarca evlatlarimizdan, ailelerimizden uzak, hastane köselerinde 3-4 saatlik uykularla çalisiyoruz. Vaka sayilari her arttiginda, çalistigim birimler, yerler degisti, degisiyor. Kimimiz filyasyon ekiplerinde, kimimiz pandemi servislerinde, kimimiz seyyar olarak alanlarda, kimimiz hangi hastanede ihtiyaç varsa orada vazifemizi sürdürdük, sürdürüyoruz. Su anda da asilama çalismalari kapsaminda evlerimizden kilometrelerce uzak AVM’lerde, havalimanlarinda, askeri birliklerde, cezaevlerinde asilama yapiyoruz. Neredeyse her ay, virüsün farkli bir versiyonunu konusuyor, tartisiyoruz. Pandemi ile savasimiz devam ediyor" dedi.



"Ücretsiz toplu ulasimdan yararlanma hakkimiz elimizden aliniyor”

Ücretsiz toplu ulasim haklarinin yeniden gündeme gelmesini talep eden Bektas, söyle devam etti: "Temennimiz hiç kimsenin cani yanmadan, bu virüs yüzünden bir evladin daha annesiz, bir annenin daha evlatsiz kalmamasi. Biz bu sebeple, bu motivasyonla evlatlarimiza, analarimiza hasret mücadelemizi sürdürüyoruz. Mücadelemizi takdir ettigini söyleyen devlet büyüklerimiz, yerel yönetimlerimiz de yeri geldi bizleri alkisladi, yeri geldi pohpohladi, yeri geldi sirtimizi sivazladi ama hiçbir zaman, ‘Ne yasadigimizi, nasil yasadigimiz, gerçekten neye ihtiyacimiz oldugunu’ hiç kimse sormadi. Biz söyledik, haykirdik, yazdik, çizdik, anlattik ama sesimizi duyan olmadi. Döner sermaye sisteminin çarpikligi, ek ödemeler, nöbet ücretleri, ücret politikalarindaki haksizliklarla bas basa birakildik. Simdi de, birçogumuz çalistigimiz hastanelerden, evlerimizden uzak alanlarda görev yaptigimiz bilindigi halde, ücretsiz toplu ulasimdan yararlanma hakkimiz elimizden aliniyor”

“Bize destek olun”

Saglik Bakani Fahrettin Koca ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’e seslenen Bektas, “Henüz ahde vefa zamani bile degil, savas, mücadele devam ediyor. Hala sahalardayiz, hala alanlarda, hala virüsün her versiyonuna karsi en ön safta cansiperane çalisiyoruz. Bize alkistan baska verilen tek sey olan ücretsiz toplu tasima hakkinin geri alinmasi hangi vicdana, mantiga sigiyor? Pandemi süreci sona erdi de, saglik çalisanlarina mi söylenmiyor? Herkes çalistigi hastaneye döndü de bizim mi haberimiz yok? Bu nasil bir karardir? Buradan hem Saglik Bakanligi’na hem de Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne sesleniyoruz, ‘Ücretsiz toplu tasima kullanma hakkimiza dokunmayin.” Biz sizin için görevimizin basindayiz, bizlere köstek degil, destek olun. Olun ki, saglik çalisanlarinin zaten son deminde olan motivasyonu tamamen yok olmasin” çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile