Baskan Böcek Açiklamasi 'Abdal Musa'nin Sevgisini, Hosgörüsünü, Dürüstlügünü Ilke Edindik'

Baskan Böcek Açiklamasi 'Abdal Musa'nin Sevgisini, Hosgörüsünü, Dürüstlügünü Ilke Edindik'

Elmali ilçesi Tekke Mahallesi’nde düzenlenen 17. Uluslararasi 38. Ulusal Abdal Musa Sultani Anma Etkinlikleri’nin açilisina katilan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Abdal Musa’nin sevgisini, hosgörüsünü, dürüstlügünü ilke edindik. Onlarin ögretisiyle bu topraklarda huzur ve kardesligi yasatmaya, adaletin hakkin ve halkin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin destekleriyle Antalya Büyüksehir Belediyesi himayesinde Elmali Belediyesi ve Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Arastirma ve Yasatma Dernegi tarafindan düzenlenen 17. Uluslararasi 38. Ulusal Abdal Musa Sultani Anma Etkinlikleri’nin resmi açilisi yapildi. Açilis törenine CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Antalya milletvekilleri, Antalya Valisi Ersin Yazici, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Elmali Kaymakami Harun Kazez, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yavuz Özfidan, CHP Il Baskani Nuri Cengiz, Elmali Belediye Baskani Halil Öztürk ile çok sayida vatandas katildi.

Açilis töreninde konusan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Erenler, evliyalar diyari kadim ilçemiz Elmali’da Abdal Musa dergahinda sizlerle beraber olmanin mutlulugunu yasiyorum. Pandemi nedeniyle 2 yil sizlerle bulusamadik. Dernek baskanimiz 26 yildir Abdal Musa etkinliklerine destek oldugumu bilirler. Konyaalti Belediye baskanligimda cemevlerimizin de ibadethane kabul edilmesinin oy birligi ile kararini almis, Konyaalti’na cemevi yapmis bir arkadasinizim. Kadir Gecesi Elmali’da iftar yemeginde bulusmustuk. O aksam yine bir sansizlik oldu ve ayagimda tendon yirtigi olustu. Iyilesip buraya gelmek için çok heves ettim ve sükürler olsun bugün aranizdayim” dedi.



Tekke’ye süt fabrikasi

Tekke Mahallesi’ne müjdeler de veren Baskan Böcek, “Kadir Gecesi verdigimiz sicak asfaltla ilgili sözümüzü yerine getiriyoruz. Ayrica Tekke Mahallesi’ndeki Elmali Belediyemize ait 7 bin 500 metrekare alana süt entegre fabrikasi kuracagiz. Bu fabrika ile günlük 30 ton süt üretilen 10 mahallemize destek olacagiz. 19 ilçemizde kimseyi ayirt etmeden çalismalarimiza ayni azim ve kararlilikla devam ediyoruz” diye konustu.



"Kültür kompleksi projesi için yer tahsisi talebinde bulunduk"

Abdal Musa Sultan’in sevgisini, hosgörüsünü, dürüstlügünü ilke edindiklerini ifade eden Baskan Böcek, “Onlarin ögretisiyle bu topraklarda huzur ve kardesligi yasatmaya devam edecegiz. Adaletin, hakkin ve halkin yaninda olmaya devam edecegiz. Abdal Musa dergahinin ve Tekke köyünün ulusal ve uluslararasi alanda daha taninir bir hale gelmesi için her zaman yaninizda olduk, yaninizda olmaya devam edecegiz. 5 Kasim 2021 tarihinde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina Abdal Musa Kültür Kompleksi olarak kullanilmak üzere hazirladigimiz, hepinizin memnun olacagi projemizle birlikte yer tahsisi talebinde bulunduk. En kisa süreçte sonuç almak için konuyu yakindan takip ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi himayesinde düzenlenen 17. Uluslararasi 38. Ulusal Abdal Musa Sultani Anma Etkinlikleri çerçevesinde konserler, semah gösterileri, çocuk etkinlikleri düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesi Mobil Asevi de etkinlikler süresince vatandaslara yemek ikraminda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile