Baskan Böcek Açiklamasi 'Kaleiçi Mirasini En Iyi Sekilde Koruyacagiz'

Baskan Böcek Açiklamasi 'Kaleiçi Mirasini En Iyi Sekilde Koruyacagiz'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani ve Adayi Muhittin Böcek, Kaleiçi’nin Antalya’nin en önemli kültürel mirasi oldugunu belirterek bu bölgeyi korumak ve gelistirmek için çalismaya devam edeceklerini söyledi. Baskan Böcek, “Koruma ve gelistirme temelli prensiplerimizle yapacagimiz çalismalarla Antalya halkina, turizme ve ülkemizin gelecegine en güzel Kaleiçi’ni sunmaya devam edecegiz” dedi.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani ve Adayi Muhittin Böcek, Kaleiçi bölgesindeki esnaf, turizmci, bölge muhtarlari ve vatandaslar ile Kaleiçi Bulusmasi gerçeklestirdi. Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal’in da katildigi bulusmada bölge halkinin ve esnafin taleplerini dinleyen Böcek, Antalya’nin tarih kokan yeri Kaleiçi’ne yapilan çalismalari anlatti.

"Hidirlik Seyir Terasi projesi devam ediyor"

Kaleiçi’nin geçmisten günümüze isik tutan Antalya’nin en önemli degeri oldugunu söyleyen Böcek, görev süresi boyunca bölgeye yapilan hizmetleri söyle anlatti:

“Kaleiçi’nde kaldirimlari yenileyerek, yürüyüs yollari ve çevre düzenlemeleri ile sokak sagliklastirma çalismalari yaptik. Hatirlarsaniz Atatürk Caddesi’nde kadinlarimiz topuklu ayakkabilari ile yürüyemiyordu. Bu kaldirimlar da bastan sona yenilendi. Görme engellilerin iz isareti, havuzlarin yenilenmesi yapildi. Karaalioglu Parkinda bir müzeler kompleksi olusturduk. Kent Tarihi Müzesi, Çevre Inovasyon Merkezi, Vatan Kahvesinin tekrar hayata geçirilmesi, Behlül Dal Müzesi. Eski belediye binasi çok atil durumdaydi. Orayi da büyükelçi ve yabanci devlet adamlarinin agirlandigi bir hale getirdik. Hidirlik Kulesi’nde 1. Etap kazi çalismalari tamamlandi. Seyir Terasi Projemize basladik” dedi.



"Kaleiçi’ne çevre dostu elektrikli araçlar"

“Hidirlik Kulesi ve Kaleiçi’nin korunmasi ve gelecege en güzel haliyle tasinmasi için birlikte çalismaya devam edecegiz” diyen Baskan Böcek, “Kaleiçi, Antalya’mizin sonsuza dek yasatilmasi gereken en önemli mirasi. Bu mirasi hak ettigi gibi korumaya, gelecege bu mirasi en iyi sekilde birakmak için çalismaya devam edecegiz. Antalya’mizin tarihi gözbebegi Kaleiçi’nde, belirlenen alanlarin tümünde, koruma ve gelistirme temelli prensiplerimizle Antalya halkina, turizme ve ülkemizin gelecegine, yapacagimiz çalismalarla, en güzel Kaleiçi’ni sunmaya devam edecegiz. Kaleiçi’ni, Antalya’da tarihi hafizanin ana simgesi olarak konumlamayi sürdürecegiz. Kaleiçi’nin temiz kalmasi için çevre dostu elektrikli araçlarin buraya girmesi noktasinda Dünya Bankasi’ndan kredimiz hazir. Gelecegin yesil sehirleri projesi bünyesinde önümüzdeki dönem modern ve çevre dostu araçlarimizla buraya yakisir sekilde hizmet sunacagiz” diye konustu.



"Yat Limani yeniden düzenlenecek"

Baskan Muhittin Böcek, Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi Baskani Abdullah Demirci ve üyelerini de ziyaret etti. Yat limaninda bulunan esnaf ve balikçilarla bir araya gelerek önümüzdeki dönem bu bölgede yapacagi çalismalari anlatan Baskan Böcek, Yat Limani’ni Antalya’nin gelecek vizyonuna uygun sekilde koruma ve kullanma dengesini gözeterek düzenleyeceklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile