Baskan Böcek Açiklamasi 'Rus Turist Sayisi 2 Milyonu Asti'

Baskan Böcek Açiklamasi 'Rus Turist Sayisi 2 Milyonu Asti'

Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’e nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Yerhov ve Baskan Böcek, Antalya ve Rusya arasindaki iliskileri degerlendirdi. Rostov ve Kazan’in Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin kardes sehirleri oldugunu söyleyen Baskan Böcek, Rusya ile Antalya arasinda var olan iliskileri çok daha ileri seviyeye tasimak için gayret gösterdiklerini belirtti.

Rusya Bassavcilarinin düzenledigi toplantiya katilmak üzere Antalya’ya gelen Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov, Rusya Federasyonu Antalya Baskonsolosu Oleg Rogoza ile birlikte Baskan Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Baskan Böcek, Rus Büyükelçiyi eski belediye hizmet binasinda bulunan makaminda agirladi.

“Rus turist sayisi 2 milyonu asti”

Rus Büyükelçi Yerhov’u Antalya’da görmekten ve agirlamaktan memnuniyet duydugunu söyleyen Baskan Muhittin Böcek, Rusya ile Antalya’nin her zaman isbirligi içerisinde oldugunu söyledi.

Antalya’ya gelen Rus turist sayisinin bugün itibariyle 2 milyonu geçtigini belirten Baskan Böcek, “Türk turizminin baskenti Antalya olarak çok sayida Rus vatandasimizi sehrimizde misafir ediyoruz. Antalya’da yerlesik olarak da yasayan çok sayida Rus vatandasimiz var. Rostov ve Kazan kardes belediyelerimiz. Honks ve Vladimir ile isbirligi protokolümüz var. Turizmin ve tarimin baskenti Antalya’miz ile Rusya arasindaki var olan ikili iliskilerimizi daha da ileriye tasimak en büyük çabamizdir” diye konustu.



“Büyükelçi yerhov’dan Antalya’ya övgü”

“Antalya bizim için çok büyük degere sahip bir bölge” diyen Büyükelçi Yerhov, Antalya’nin Rusya ile Türkiye arasindaki isbirliginde önemli bir görev üstlendigini vurguladi. Bunun baslica sebebinin her yil milyonlarca Rus turistin Antalya’yi ziyaret etmesi ve yerlesmesi oldugunu ifade eden Büyükelçi Yerhov, ”Antalya’yi Moskova ve Rusya ile baglayan birçok ortak nokta var. Bu baglantinin, bu iletisimin belediye ile konsoloslugumuz arasinda da iyi oldugunu bildigim için çok mutluyum. Antalya Büyüksehir Belediye Baskanligi’na konsoloslugumuza gösterdiginiz desteklerden dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.



Antalya Sergisi’ni gezdiler

Baskan Muhittin Böcek ziyaretin anisina Büyükelçi Aleksey Vladimiroviç Yerhov’a Antalya’nin tarihi simgelerinin yer aldigi bir plaket hediye etti. Baskan Böcek daha sonra konuk Büyükelçi’ye Antalya Büyüksehir Belediyesi eski hizmet binasi fuayesinde yer alan Antalya Sergisi’ni gezdirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile