Baskan Böcek Açiklamasi 'Tarimsal Hizmetlere 63 Milyon 115 Bin TL'lik Bütçe'

Baskan Böcek Açiklamasi 'Tarimsal Hizmetlere 63 Milyon 115 Bin TL'lik Bütçe'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligimiza 2022 yili taslak bütçesinde ayirdigimiz payi geçen yila göre 3 kat arttirarak, 63 milyon 115 bin liralik bir harcama bütçesi öngördük” dedi.



Duraliler Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindeki Antalya Büyüksehir Belediyesi Kirsal ve Tarimsal Hizmetler Daire Baskanliklarinin bulundugu hizmet birimlerini ziyaret eden Baskan Muhittin Böcek’e, Genel Sekreter Cansel Tuncer ve Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Gürbüz eslik etti. Baskan Muhittin Böcek, daire baskanliklarindan yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

“Üretici dijital tarimdan memnun”

Merkeze yapilan hizmetlerin yaninda kirsala yapilan hizmetlere de büyük önem verdiklerini söyleyen Baskan Muhittin Böcek, “Yerelden kalkinma hedefiyle tarimsal alanda hem üretimin artmasi hem de üreticimizin gelirinin çogalmasi için çalisiyoruz. Bu düsünceyle Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligimiza 2022 yili taslak bütçesinde ayirdigimiz payi geçen yila göre 3 kat arttirarak, 63 milyon 115 bin liralik bir harcama bütçesi öngördük. Üreticiye verdigimiz tohum, gübre, fide, fidan desteklerimiz artarak sürecek. Tarimsal alanda yeni hizmet ve projeler için durmadan çalisiyoruz. Dijital Tarim Uygulamasini baslattik. Ilk denemelerden olumlu sonuçlar aldik. Akilli Tarim Uygulamalari ile üreticilerimizin teknolojiden daha fazla yararlanarak, üretimde verim ve kalitenin artmasini hedefliyoruz” diye konustu.



“Harcama bütçesi 5 kat artti”

Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi’nin önemli çalismalara imza attigini ifade eden Baskan Muhittin Böcek, “Özellikle muhtarlarimizdan yollarin genisletilmesi, asfaltlanmasi gibi yogun talepler aliyoruz. Kirsal yollarimizin da merkezdeki yollarimiz gibi konforlu ve güvenli olmasi için gayret ediyoruz. Bu talepleri yerine getirebilmek adina Kirsal Hizmetler Daire Baskanligimizin da 2022 yili taslak bütçesindeki payi 5 kat artti. Önümüzdeki yil 103 milyon 241 bin TL’lik bir harcama bütçesi ile kirsal mahallelerimize daha iyi ve daha güzel hizmetler sunacagimiza inaniyorum” seklinde konustu.

Baskan Böcek, Kirsal ve Tarimsal Hizmetler Daire Baskanliklarinin makine ve araç parkini da gezerek, personel ile sohbet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile