Baskan Böcek 'Korkuteli'ne 1 Milyar 950 Milyonluk Yatirim Yaptik'

Baskan Böcek 'Korkuteli'ne 1 Milyar 950 Milyonluk Yatirim Yaptik'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Korkuteli’ndeki belediye yatirimlarini inceleyerek, vatandaslarin sorunlarini dinledi. Korkuteli’ne 5 yilda 1 milyar 950 milyon liralik yatirim yaptiklarini belirten Baskan Böcek, 100 milyonluk yatirimla 15 Mart’ta hizmete girecek Yas Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisi’nde 250 kadin isçi istihdam edeceklerini müjdeledi.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Korkuteli’nde inceleme ve ziyaretlerde bulundu. CHP Antalya Milletvekili Cavit Ari, CHP Korkuteli Belediye Baskan Adayi Hasan Can Caran’in da eslik ettigi ziyarette Baskan Böcek, ilk olarak Büyüksehir Belediyesi’nin Bozova Mahallesi’nde kurdugu günes enerji santralinde incelemelerde bulundu. Baskan Böcek, Bozova’da 125 milyon liralik yatirimla 5 megavatt kurulu güçte 4 günes enerji santrali yaptiklarini belirterek, yilda 25 milyon TL tasarruf sagladiklarini söyledi.



14 GES

“Hem çevreyi hem dogayi koruyoruz” diyen Baskan Böcek, “ASAT’in en önemli gider kalemlerinden birisi enerji. Günes Enerji Santrallerimiz ile ASAT’in elektrik maliyetlerini düsürerek vatandasimizin suyu ucuz tüketebilmesini sagliyoruz. Biz kisa dönem için günü kurtaracak projeler degil Antalya’nin gelecegine yönelik yatirimlar yapiyoruz. Dönemimizde 10 yeni günes enerji santrali yaptik. 4’ünün de uygulama projelerini tamamladik. Günes enerji santrali sayimiz 14’e ulasiyor” diye konustu.



Kurutma tesisi 15 Mart’ta hizmete girecek

Baskan Muhittin Böcek, Korkuteli Bozova Mahallesi’nde 15 bin 500 metrekare alan üzerinde yapimi devam eden 4 bin 250 metrekare kapali alana sahip Yas Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisi’ndeki çalismalari da yerinde gördü. Projeyi yürüten Belediye istiraki EKDAG A.S. yöneticilerinden bilgi alan Baskan Böcek, 100 milyon liraya mal olmasi beklenen projede tesis ana yapisinin yüzde 95’inin tamamlandigini, üretim ekipmanlari kurulum sürecine geçildigini söyledi.

Baskan Muhittin Böcek, 15 Mart’ta hizmete girmesi planlanan tesiste üretim fazlasi her türlü meyve ve sebzenin islenerek yurt içi ve yurt disina pazarlanacagini, 250 kadin isçinin de istihdam edilecegini kaydetti.



Sorunlari dinledi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani ve Baskan Adayi Muhittin Böcek, ardindan Bozova Kiraathanesi’nde vatandaslarla bir araya geldi. Baskan Böcek, Bozova sakinleriyle sohbet edip sorun ve taleplerini dinledi, mahalleye kurulan Yas Meyve-Sebze Kurutma Entegre Tesisi’nin bölgeye yararini anlatti.

Aday tanitim toplantisina katildi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, CHP Korkuteli Belediye Baskan Adayi Hasan Can Caran’in Korkuteli’ndeki tanitim toplantisina da katildi.

Korkutelililer, Baskan Böcek’e yogun ilgi gösterdi. Toplantida, Korkuteli ve Antalya’nin gururlari, Kirkpinar Baspehlivanlari, Ismail Balaban, Yusuf Can Zeybek, Mustafa Batu ve Turan Balaban da yer alarak, halki selamladi.

1 milyar 950 milyon liralik yatirim

Baskan Böcek, toplantida yaptigi konusmada, Korkuteli’ne 5 yilda 1 milyar 950 milyon liralik yatirim yaptiklarini söyledi.

Korkuteli’nde her muhtari dinlediklerini, taleplerini sirasiyla tamamladiklarini ifade eden Baskan Muhittin Böcek, “Seçim öncesi Muhittin Böcek gelirse çalisanlarin parasini ödeyemez, yardimlari keser dediler. Çok daha fazlasini yaptik. Personelimize ve hiçbir kurum kurulusa borcumuz yoktur. Ata sporumuz gürese destek veriyoruz. 400 güresçimiz var. Güres meydanlarini, Edirne’nin kapisini bilmeyenler burada siyaset yapamaz” dedi.



Muhtarlar ve esnafla bulustu

Baskan Böcek, daha sonra Korkuteli Muhtarlar Dernegi’nde muhtarlar ile toplanti yaparak sorun, talep ve önerilerini dinledi. Baskan Böcek, muhtar toplantisinin ardindan, Korkuteli Çarsamba Pazari’nda esnaf ve vatandaslarla bir araya geldi. Esnafa hayirli isler dileklerini ileten Baskan Böcek, vatandaslarla sohbet etti. Baskan Muhittin Böcek, Korkuteli Esnaf ve Sanatkar Odalari Baskanligi’na da ziyaret gerçeklestirerek, Oda Baskani Mesut Kurtoglu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile