Baskan Böcek, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Baskan Böcek, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, muhtarlarla bir araya geldi. 5 yillik çalismalari için muhtarlara tesekkür eden Baskan Muhittin Böcek, “Ayni kararlilik ve azimle 5 yil daha sizlerin ve Antalya halkinin destegi ile beraber olup yola devam edecegiz” dedi. Antalya Muhtarlar Dernek Baskani Süleyman Kabaagaç ve Bati Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Baskani, “Biz yaptiginiz hizmetlerinizle övünüyoruz” dedi.

Bati Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Baskani Nazif Alp ve Antalya Muhtarlar Dernek Baskani Süleyman Kabaagaç ile bir araya gelen Baskan Muhittin Böcek, Türkiye Muhtarlar Dernegi Antalya Sube Baskani Mustafa Yilmaz’i da ziyaret etti. Ziyarete Dösemealti Muhtarlar Dernek Baskani Alkan Altun, Korkuteli Dernek Baskani Osman Karasucu, Manavgat Muhtarlar Dernek Baskani Tahsin Yilmaz, Serik Muhtarlar Dernek Baskani Mustafa Barçin ve Muratpasa Muhtarlar Dernek Baskani Ahmet Akcan da katildi.



913 mahalle muhtarimizla çalistik

25 yillik basari hikayesinin sonucunda son 5 yilda da Antalya Büyüksehir Belediye Baskani olarak Gazipasa’dan Kas’a 913 mahalle muhtariyla çalisma sansi buldugunu söyleyen Baskan Muhittin Böcek, görev süresi boyunca muhtarlarla uyumlu bir çalisma gerçeklestirdiklerini söyledi.

Ilçeleri ziyaret ederek muhtarlarla bir araya geldigini, onlarin talep ve isteklerini dinledigini söyleyen Baskan Böcek, “Muhtarlarimizla beraber bir dönem daha Gazipasa’dan Kas’a 913 mahallemizde hizmet etmek boynumun borcudur” dedi.



Yaptigi çalismalari anlatti

5 yillik görev süresi boyunca yaptigi çalismalari anlatan Baskan Böcek, Antalya’nin en önemli sektörleri olan turizm ve tarimi öncelikli tutarak pek çok çalismaya imza attiklarini belirtti.

Baskan Böcek, “Ilçe belediyelerimiz ve turizmcilerimizle Turizm Birligi’ni kurduk.

Antalya’miza 16 milyon yabanci, 10 milyon da yurdum insani turist olarak geliyor ancak biz 2 milyon 688 bin nüfusa göre gelen bütçeyle hizmet ettik. Bütçesine göre en borçlu belediyeyi devraldik. Çalisanlarimizin maaslarini bir gün bile geciktirmedik. Günü geçmis kurumsal borcumuz yoktur” diye konustu.



130 milyon euro borç ödedik

2007-2019 arasi 58 milyon Euro borç ödenmisken, son 5 yilda ödedikleri borç miktarinin 130 milyon Euro oldugunun altini çizen Baskan Böcek sunlari söyledi: “Yarim kalan ve kamu yarari olan bütün projeleri tamamliyoruz. Dogu Garaji Projesi içinde yer alan Nekropol alanini tamamladik. Bakanlikla anlasip orayi müze olarak açtik. Yaninda yillardir kanayan bir yara olan Dogu Garaji vardi. Orada yanlislar vardi ama bitirmemiz gerekiyordu bitirdik. Otogar-Üniversite- Devlet Hastanesi-Müze rayli sistem hattini 1,5 yil içinde tamamladik ve halkimizin hizmetine sunduk.”

Yerelden kalkinmaya destek

Yerelden Kalkinma hamlesiyle tarima da büyük önem ve destek verdiklerini söyleyen Baskan Muhitin Böcek, “Halk Süt Projesini baslattik. Çocuklarimiza ayda 8 litre süt gönderiyoruz. O sütü Toroslarda hayvancilikla ugrasan vatandasimizdan aliyoruz” dedi.

Göreve geldiklerinde insaati durmus olan eski Belediye binasinin da içinde bulundugu alani Karaalioglu Kent Yasam Parki olarak tamamlayip, halka açtiklarini belirten Baskan Böcek, kent hafizasinin önemli simgelerinden Kapali Spor Salonu ile ilgili de açiklama yapti. Baskan Böcek, “Kapali Spor Salonu ile ilgili geçenlerde siyaset yapilmis. Böyle ucuz günü birlik siyaset yapmayacagimi herkes bilir. Orasi Müze olarak kaldi. Adini degistirdik, Atatürk Kapali Spor Salonu yaptik. Mevzuatlardan dolayi bu haliyle duruyor” ifadelerini kullandi.

Baskan Muhittin Böcek, yarim kalan bir diger proje olan Sedir Spor Kompleksi’ni bitirip, Cumhuriyetin 100. Yili anisina sporcularin kullanimina açtiklarini kaydetti.

Pandemi, Manavgat yangini, 6 Subat depremleri basta olmak üzere pek çok olumsuzluk yasandigini söyleyen Baskan Böcek sunlari ifade etti: “Muhtarlarimizla, halkimizla hep beraber olduk. Tüm bu yasananlara ragmen hiçbir bahaneye siginmadan çalisma arkadaslarim dedigim siz muhtarlarimizla beraber bütün köylü, çiftçi kardeslerimize elimizden gelen destegi verdik. Elimizden gelen yardimlari yapmaya da devam ediyoruz. Ayni kararlilik ve azimle 5 yil daha sizlerin ve Antalya halkinin destegi ile beraber olup devam edecegiz.”

Antalya Muhtarlar Dernek Baskani Süleyman Kabaagaç da Baskan Muhittin Böcek’e ziyareti için tesekkür etti. “Iktidarlar imkanlar gelip geçicidir, yapilan hizmetler kalicidir” diyen Baskan Kabaagaç, “Biz sizin yaptiginiz hizmetlerle övünüyoruz. Bu kadar zorluk ve pandemide yasanan sikintilar, ekonomik sikintilar olmasina ragmen birçok zorlugu basariyla tamamladiniz. Önümüzdeki süreçte de tekrardan baskan adayisiniz ve gönlümüz sizden yana. Bu ekonomik sartlarda vatandasin aldigi Halk Ekmek’i ekmegi 4.5 TL’den tutan, isçilerinize yüzde 80 en fazla zam veren Büyüksehir Belediye Baskani olarak elinizdeki imkanlar dogrultusunda yaptiginiz çalismalarinizi dikkatle izlemekteyiz. Bunlari da takdirle karsiliyoruz. Insallah önümüzdeki süreç içerisinde de bunlarin devami gelecek ve daha da güzel seyler yapacaksiniz” ifadelerini kullandi.

Bati Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Baskani ve Antalya Muratpasa Ziraat Odasi Baskani Nazif Alp sunlari dile getirdi: “Yaptiginiz projelerle biz övünüyoruz. Bunun ötesinde de ayni zamanda muhtarlarimizin sayesinde ziraat odasi baskaniyim. Baskanimizin çiftçiye yapmis oldugu büyük hizmetlere bakmak lazim. 170 bin çiftçimiz adina tesekkürlerimi sunuyorum. Hayvancilikta içme suyu bedelini 50 tona kadar 1 TL olarak belirledi. Son zamanlarda yem destegi yapiyorsunuz. Kooperatiflerimiz elektrik faturalarini ödeyemez hale gelmisti. Sulama suyu için kooperatiflere enerjiyi ücretsiz veriyorsunuz. Bunun yaninda damla ve kapali devre sulama sistemleri kurdunuz. Hibe ettiginiz katma degeri yüksek olan Antep fistigi fidanlari büyüdü su anda fistik vermeye basladi.

Tarima yaptiginiz hizmet hakka hizmettir, bunu iyi bilmek lazim. Eli nasirli çiftçiyi tarlada tutmamiz gerek”.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile