Baskan Bozbey Açiklamasi '30 Agustos, Hepimizin Zaferidir'

Baskan Bozbey Açiklamasi '30 Agustos, Hepimizin Zaferidir'

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102. yil dönümü, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen fener alayina binlerce kisinin katilimiyla muhtesem görüntüler esliginde kutlandi. Tarihi Belediye Binasi önünde bir araya gelerek Atatürk Caddesi’ni bastan sona dolduran Bursalilar, ‘Hepimizin Zaferi’ olan 30 Agustos heyecanini unutamayacaklari bir atmosferde yasadi. Yürüyüs sonrasinda Türk müziginin güçlü sesi Nilüfer’in konseriyle cosku doruga çikti.

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’inci yildönümü, tüm yurtta oldugu gibi Bursa’da da büyük bir coskuyla kutlandi. Gündüz etkinlerinin ardindan binlerce Bursali, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘Hepimizin Zaferi’ sloganiyla düzenlenen fener alayi yürüyüsüne katilmak üzere Tarihi Belediye Binasi önünde toplandi. Yürüyüse Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey ve esi Seden Bozbey’in yani sira Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk, Kayihan Pala, Orhan Saribal, CHP Il Baskani Nihat Yesiltas, Bursa Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Ertugrul Aksoy, ilçe belediye baskanlari, Büyüksehir Belediyesi genel sekreter yardimcilari, daire baskanlari ve bürokratlari da katildi.

Atatürk Caddesi’ni bastan sona dolduran binlerce kisi, ellerindeki fenerler ve Türk bayraklari ile 30 Agustos Zafer Bayrami coskusunu yasamak için Altiparmak Atatürk Stadyumu alanina kadar marslar esliginde yürüdü. Ellerindeki fener ve pankartlarla omuz omuza yürüyen binlerce kisi, Bursa’da uzun yillardir görülmemis bir manzaraya imza atti.

“Bu coskunun önünü kimse alamaz”

Yürüyüs öncesi açiklamalarda bulunan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Bursa’nin bu bayramlari özledigini söyledi.

Bursa’nin Zafer Bayrami’ni coskuyla kutladigini belirten Baskan Bozbey, bagimsizligimizin ve özgürlügümüzün simgesi olan 30 Agustos Zafer Bayrami’nin büyük önem tasidigini hatirlatti. Bursalilarin gün boyu birçok etkinlige katilarak bayrami coskuyla kutlamaya devam ettigini belirten Baskan Bozbey, “30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda Tarihi Belediye Binasi önünde toplandik. Altiparmak’ta bizim hikayelerimizin oldugu eski Atatürk Stadyumu alanina dogru fener alayi yaparak yürüyüse geçiyoruz. Nilüfer konseriyle de cosku doruga çikacak. Bursa’da artik bu coskunun önünü kimse alamaz. Katilim gösteren veya gönülleri bizlerle olan herkese sevgi ve selamlarimi iletiyorum. Hepimizin bayrami olan 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyorum” dedi.



Baskan Bozbey’den Bursalilara müjde

Binlerce Bursalinin katilimiyla gerçeklestirilen fener alayi, Altiparmak’taki Atatürk Stadyumu alaninda son buldu. Alani dolduran binlerce kisi, ellerindeki Türk Bayraklari ve 10. Yil Marsi’yla birlikte coskuya ortak oldu. Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan esi Seden Bozbey ile birlikte sahneye çikan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Bursalilari selamladi. “Yüregindeki bagimsizlik atesini söndürmeyenler; tarihimizin her sayfasini gururla, onurla ve direnisle yazan kahraman atalarimizin torunlari; özgürlügü en yüce deger bilen Cumhuriyet bekçileri merhaba” diyerek konusmasina baslayan Baskan Mustafa Bozbey, böylesine güzel bir zafer gününde bir müjdesi oldugunu söyledi.

Baskan Bozbey, “Atatürk’ün ismini tasiyan, sampiyonluk da dahil nice basarilara ev sahipligi yapan stadyumun kapali tribününü, anilarimizi yasatmak, gelecek kusaklara anilari aktarmak için yeniden yapacagiz. Bu statta anilarimiz var. Karsi taraftaki merdivenlerde az maç izlemedik. Anilarimizi gelecek kusaklara aktarma sorumlulugumuz var. Bursaspor da insallah hak ettigi yere gelecek” diye konustu.



“Bu zafer, bir ulusun yeniden dogusunun ifadesidir”

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün baskomutanliginda zaferle sonuçlanan, Türk milletinin bagimsizlik mücadelesinin sembolü olan ‘Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin 102. yil dönümünde Bursalilarla bir arada olmanin büyük gururunu yasadigini belirten Baskan Bozbey, “Hepinizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyorum. Ebediyen hür ve bagimsiz kalacak olan milletimizin bir ferdi olarak, sizleri en içten duygularimla selamliyorum. ‘Ya istiklal ya ölüm!’ diyen Atamizin önderliginde Türk milleti 102 yil önce bugün, bir destan yazarak bagimsizligini tüm dünyaya ilan etti. 30 Agustos sabahi, yüreklerde yeni bir umudun kivilcimi yaniyordu. Göklerden kara bulutlar çekilmis, yerini özgürlügün isigina birakmisti. Atamiz, isgalden kurtulusun isigini yakmis ve Anadolu’yu zaferle kucaklamisti. Bugün Büyük Zaferi kutladigimiz 30 Agustos, Türk Milleti’nin karanlik günleri geride birakip, aydinlik bir gelecege adim attigi gündür. Baskomutanimiz Atatürk’ün liderliginde, kahraman ordumuzun ve fedakar milletimizin inanciyla kazandigimiz bu zafer, sadece askeri bir zafer degil, ayni zamanda bir ulusun yeniden dogusunun ifadesidir” dedi.



“30 Agustos özgürlügümüzün temel tasidir”

30 Agustos’un ayrica, milletin özgürlük ve bagimsizlik yolundaki inanç, irade ve kararliligini tüm dünyaya gösterdigi, Cumhuriyetin kurulusuna giden yolun mihenk tasi oldugunu dile getiren Baskan Bozbey, “Bir zamanlar bu kentte 30 Agustos Zafer Bayrami’nin halkin genelini ilgilendirmedigini, hatta daha ileri giderek ormancilik gününden farki olmadigini söyleyenler oldu. 30 Agustos zaferinin karsisinda olanlar, degerini bilmeyenler, sahiplenmeyenler 30 Agustos’un anlamini kavrayamazlar. 30 Agustos özgürlügümüzün, bagimsizligimizin temel tasidir. Bugün bu topraklarda hür ve tam bagimsiz olarak yasamamizi, 30 Agustos zaferimize borçlu oldugumuzu bilmek, bir vatandaslik borcudur. Bagimsizlik; bir milletin en yüce degeri, özgürlük ise onun en kiymetli hazinesidir. Cumhuriyet kazanimlarina sahip çikmak, onlari yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak, hepimizin en kutsal görevidir” diye konustu.



“Harikasin Bursa”

30 Agustos’un hepimizin bayrami oldugunu vurgulayan Baskan Bozbey, bu zaferin özgürlügümüzün zaferi oldugunu dile getirdi. Bu zaferin yeniden dogusun zaferi oldugunu söyleyen Baskan Bozbey, “Bu zafer, ülkemizin gelecegini insa eden tüm milletimizin zaferidir. 30 Agustos, hepimizin zaferidir. Ülkemizin bagimsizlik mücadelesinde önemli bir rol oynayan Bursa’mizda bugün, Cumhuriyetimizin tüm kazanimlarini coskuyla kutluyoruz. Tesekkürler Bursa. Tüm bu degerlerimizin isigini kentimizin tamamina yansitmak için büyük bir azim ve kararlilikla çalisiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin, milletimizin kalbinde yaktigi bagimsizlik atesi, ayni kararlilik ve inançla yanmaya devam ediyor. Bu inançla; Atamizin ‘demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti’ ülküsünü savunacak, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yasatacagiz. Burada gördügüm bu cosku üzerine ‘Harikasin Bursa’ diyorum. Bu cosku Bursa’nin 102 yildir tasidigi ruhun, asla sönmeyecegini de gösteriyor. Bursa’mizin zafer dolu yüregi hep birlikte atiyor. Zafer, ‘zafer benimdir’ diyebilenindir. Zafer hepimizindir. Tarihimizin dönüm noktasi olan bu günde; basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaslarini, Anadolu’yu bizlere yurt olarak kazandiran bütün kahramanlarimizi, sehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. 30 Agustos Zafer Bayrami’miz kutlu olsun. Bu cosku yasam boyu sürsün” dedi.

Konusmanin ardindan Baskan Bozbey, esi Seden Bozbey ile alani dolduran binlerce Bursaliyi Türk Bayragi ile selamladi. Ardindan usta sanatçi Nilüfer sahne alarak sevilen sarkilarini seslendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile