Baskan Bozbey Açiklamasi 'Çiftçinin De Köylünün De Kiymetini Biliyoruz'

Baskan Bozbey Açiklamasi 'Çiftçinin De Köylünün De Kiymetini Biliyoruz'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, ’Tarim Paydaslari Bulusmasi’nda Bursa’daki çiftçi ve köylüyle bir araya geldi. Baskan Bozbey, büyüksehir belediyesi olarak çiftçinin de köylünün de kiymetini bildiklerini söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ’Bursa ürettikçe Türkiye güçlenecek’’ temasiyla düzenlenen ‘Tarim Paydaslari Bulusmasi’, birçok çiftçiyi bir araya getirdi. Salonu dolduranlara seslenen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, "Eger tarimi, hayvanciligi, çiftçinin sorunlarini üreticinin ihtiyaçlarini çözeceksek, bunu ancak sizlerle birlikte yapabiliriz. Yasadigimiz korona virüs salginin da bütün dünya tarim ve hayvanciligin ne kadar önemli oldugunu fark etti. Sanayisi gelismis zengin ülkeler bile, tohumuna sahip çikiyor. Hayvanciligi ve çiftçiyi el üstünde tutuyor. Herkes önce kendi kendine yetmek istiyor. Eskiden bizde Türkiye olarak kendi kendine yeten bir ülkeydik. Ancak Kanada’dan kirmizi mercimegi, Misir’dan kuru fasulyeyi ve buna benzer birçok ürünü disaridan ithal ediyoruz. Hayvancilikta da durumumuz ayni. Tarim ve hayvanciligi iyilestirmek, Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak önceliklerimizden biri olacaktir. Bursa, dogasi ve iklimiyle tarimda tüm Marmara’nin tedarikçisi konumunda olacak bir sehirdir. Yeter ki topraklarimiza, tarim arazilerimize sahip çikalim. Zeytin, armut, incir, çilek, kiraz, seftali ve enginar gibi zengin oldugumuz birçok ürünümüz var. Sadece, ihmal edilen daha verimli olacakken, atil durumda kalan topraklarimizi ve üreticilerimizi üretime katmakla bu degerlerimize yeniden daha verimli sahip olabiliriz. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin yapacagi en önemli islerden bir tanesi de destek olmak olacak. Böylelikle, Bursa’nin kirsal bölgelerinin de cazibesini yasanabilirligini, hep beraber arttirmis olacagiz. Tarimi iyilestirip, kazançlarini arttirip, köylere, sosyal alanlari da yaparak gençlerimizin sehirlere göç etmesinin önüne geçmis olacagiz" dedi.

Kooperatifler için, üretici çati birligiyle, üretici kooperatiflerini tek çati altinda toplayacaklarini belirten Bozbey, "Böylelikle, emek ve enerji kayiplarinin da önüne geçmis olacagiz. Tarimsal üretime arastirma, destekleme ve egitim merkezi ile hem arge çalismalari hem egitim faaliyetleri, hem de ürün çesitliligiyle verimliligi arttirmayi hedefliyoruz. Köylerin sosyal anlamda cazibelerini arttirip is gücünü korumayi da hedefliyoruz. Ürün ve süt toplama merkezleri gibi merkezlerin de sayisini arttirip, modern ve kullanisli fuar alanlariyla üreticilerimizin ürünlerinin pazar paylarinin arttirilmasiyla daha verimli bir sekilde satabilmelerini de hedefliyoruz. Iklim degisikliginin getirdigi sonuç itibariyle yeni ürünlerin de bölgemizde yetismeye basladiginin da farkinda olarak yapilacak bilimsel çalismalar ile bu ürünlerden daha fazla verimin alinmasini da saglayacagiz. Yapacak çok isimiz var. Bursa Büyüksehir Belediyesi, çiftçisinin de köylüsünün de kiymetini bilecek. Onlarin degerini bilecek. Onlarin yaninda olacak" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile