Baskan Bozbey Açiklamasi 'Esnafla Halki Tekrar Baristirmak Istiyoruz'

Baskan Bozbey Açiklamasi 'Esnafla Halki Tekrar Baristirmak Istiyoruz'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, teknolojinin gelismesi, dükkânlarin mini markete, mini marketlerin süper markete dönüsmesiyle esnaf ile halkin arasina balyoz indigini belirterek, “Bu balyozu kaldirip esnafla halki tekrar baristirmak istiyoruz. Esnafin daha güçlenmesi için bu kurumlara sahip çikmaliyiz” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu’nun (TESK) son yönetim kurulu toplantisi, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nin (BESOB) ev sahipliginde yapildi. Toplanti öncesinde Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, TESK yönetim kurulu üyeleri, TESK mesleki egitim kurullari üyeleri, BESOB Baskani Fahrettin Bilgit, yaklasik 70 birlik ve federasyon baskani ve oda baskanlariyla bir araya geldi.

“Esnaf ile halkin arasina balyoz indi”

Bursa protokolünün de yer aldigi bulusmada konusan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Bursa’da esnaf için güzel çalismalar yapildigini ve yapilmaya devam edilecegini söyledi.

Esnafla beraber olmayan, esnafin sorunlarini kendine dert edinmeyen kent yöneticisinin basarili olma ihtimalinin bulunmadigini belirten Baskan Mustafa Bozbey, esnaf teskilatinin ekonominin bel kemigi oldugunu hatirlatti. Esnafa yönelik yapilacak çok çalisma oldugunu anlatan Baskan Bozbey, “Eskiden annemiz bir yere gittiginde evin anahtarini bakkala veya firina birakirdi. Ya da evde kimse yokken bir sey için para birakacaksa bakkala veya firina emanet ederdi. Gerçek esnaflik böyle bir seydir. Teknolojinin gelismesi, dükkânlarin mini markete, mini marketlerin süper markete dönüsmesiyle esnaf ile halkin arasina balyoz indi. Biz bu balyozu kaldirip esnafla halki tekrar baristirmak istiyoruz. Esnafin daha güçlenmesini, genel ve mahalli ekonomiye de daha fazla yön vermesini saglamak için bu kurumlara sahip çikmaliyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile