Baskan Bozbey, 'Yeni Bir Sistemle Bursaspor'u Ayaga Kaldirmaliyiz'

Baskan Bozbey, 'Yeni Bir Sistemle Bursaspor'u Ayaga Kaldirmaliyiz'

Bursaspor Divan Kurulu toplantisina katilan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, “Hepimiz Bursasporluyuz. Dün için ugrasmayacagiz. Yarin ne yapacagiz, ’Her yil bir lig atlayan bir Bursaspor’u nasil insa edecegiz’ diye çalisacagiz” dedi.

Bursaspor Divan Kurulu toplantisi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Toplantiya Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in yani sira Bursaspor Baskani Sinan Bür, Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder, Bursaspor eski baskanlari Erkan Kamat ve Ömer Furkan Banaz, Bursaspor Basketbol Baskani Sezer Sezgin, Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Bursaspor yönetim kurulu üyeleri ve divan kurulu üyeleri katildi.

“Asla icazet makami olmayacagim”

Toplantiya Bursaspor taraftari ve üyesi olarak katildigini belirten Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, “Büyüksehir Belediye Baskani olarak asla icazet makami olmayacagim. Asla Bursaspor’un iç islerine karisan bir yönetici olmayacagim. Bu zamana kadar kent yöneticilerinin karismasi sebebiyle Bursaspor bu noktalara geldi. ‘Bu teknik direktörü al, sunu gönder, bu futbolcuyu al, sunu gönder’ gibi seyler duyduk. Ama bir kent yöneticisinin, belediye baskaninin bu tür seylere karismamasi lazim” diye konustu.

“Bursaspor’u ayaga kaldirmaliyiz”

Bursa’nin uluslararasi alanda Bursaspor markasiyla temsil edilebilecegini ifade eden Baskan Bozbey, Bursaspor için sadece salonda olanlarin yeterli olmayacagini da dile getirdi. Bu kentte birçok is insaninin destek oldugunu söyleyen Bozbey, “Bir sistem gelistirmeliyiz. Yapilanlarin yanlis oldugunu gördük. Yeni bir kurguyla Bursaspor’u ayaga kaldirmaliyiz. Bunu yapacak birikimli insanlarimiz çok. Is dünyasi biraz mesafeli bakiyor. Onlarin da güvenini tesis edecek bir sistem Bursaspor’da kurulmali” dedi.

Bursaspor’un en büyük sikintilarindan birisi olan tahtanin açilmasi konusuna da deginen Bozbey, “Tahta açilabilir. Fakat sürdürebilir olmasi sart. Bu sene açtiniz, seneye ayni durumlar ortaya çikarsa ne yapacaksiniz? Burada alacaklilar var. Onlardan rica mi ederiz, ikna mi ederiz? Destek bekliyoruz. Dünyada sirketlerin, takimlarin bir degeri vardir. Bir de marka degeri vardir. Bunlar son derece önemli” diye konustu.

Bursaspor Baskani Sinan Bür, toplantinin Bursaspor için bir milat olmasini dileyerek, herkesin elini tasin altina sokarak Bursaspor’u canlandirmak gerektigini söyledi.



Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder, sampiyon apoleti tasiyan Bursaspor’un yok denecek kadar az bir gelirle son profesyonel ligde mücadele verecegini hatirlatarak, bu zor dönemleri atlatmak için basta eski yöneticiler ve geçmiste formayi terleten eski futbolcular olmak üzere tüm alacak sahiplerinin toparlanana kadar fedakârlikta bulunmasini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile