Baskan Bozdogan Açiklamasi 'Muhtarlarimiz Devletin Gören Gözü, Isiten Kulagidir'

Baskan Bozdogan Açiklamasi 'Muhtarlarimiz Devletin Gören Gözü, Isiten Kulagidir'

Tarsus Belediye Baskani Dr. Haluk Bozdogan, Muhtarlar Günü dolayisiyla mahalle muhtariyla bir araya geldi.

Belediye yemekhanesinde muhtarlari misafir eden Baskan Bozdogan’a, Tarsus Kaymakami Kadir Sertel Otcu, Jandarma Komutani Binbasi Inanç Marim, Ilçe Emniyet Müdür Yardimcisi Latif Tufan ile ilçe protokolü eslik etti. Burada konusan Bozdogan, 10 gün sonra 29 Ekim’in kutlanacagini hatirlatti. Cumhuriyetin en önemli kazaniminin demokrasi oldugunu vurgulayan Bozdogan, "Demokrasinin de yillardan beri devam eden en önemli yapi tasi muhtarlarimizdir. 1829 yilindan beri devam eden bu müessesenin en önemli özelligi devlet ve millet odasinda bir noktadir. Öyle bir köprü ki devletin gören gözü, isiten kulagi, muhtarlardir. Tarsus’un toplamda yüz seksen tane mahallesi var. Yani aslinda olaya baktiginiz zaman ben belediye baskani olarak bu kente neyim diye Düsündügümde ben de Tarsus’un muhtariyim. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Evet sizler mahallelerin, köylerin, beldelerin muhtarisiniz. Ama ben de Tarsus’un muhtariyim. Buradaki en önemli özelligimiz de halkla bütünlesip, öyle bir müessese haline geldi ki muhtarlik vizyoner yapiyi gelecege tasiyacak yine sizlersiniz. Mahallelerin yasam kalitesini mikroekonomisini düzenleyecek olan ve bunu arttirmaya çalisacak olanlar da muhtarlarimizdir. Yani olaya farkli bir açidan baktigimiz zaman her bir muhtarimizin üzerine düsen görevin ne kadar kutsal, ne kadar önemli oldugunu çok iyi biliyorum. Ve burada da en önemli özelliginiz hiçbiriniz atanmis degil, seçilmis insanlarsiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir’ sözünde o milletin verdigi oylarla muhtar seçilen insanlarsiniz. Gününüzü kutluyorum. Bu sadece bir günde sinirli kalacak bir gün olsun istemiyorum. Keske ileride bunun hafta bazinda da düzenli olarak çalistay sekline dönüstürülmesi bunlarin ilçe bazinda, il bazinda bu sekilde ortaya konulmasi elbette ki kent adina çok büyük bir fayda saglar. Hepinizi saygiyla, sevgiyle selamliyorum" dedi.

Tarsus-Çamliyayla Muhtarlar Dernegi Baskani Mustafa Naci Güllü ise "Türk demokrasisinin gerçekten temel tasi olup seçimle is basina gelen ve mahallesine hizmet etmek üzere tek kisilik idareler muhtarlardir. Dolayisiyla bu baglamda görevimiz agir. Biz devletle millet arasinda köprüyüz. Çünkü kapilarimiz hiçbir zaman için kimseye kapanmaz. Yirmi dört saat telefonlarimiz açik sekilde halkimiza hizmet etmenin gururunu yasiyoruz. Muhtarlar günümüzün hepinize hayirli ugurlu olmasini, saglikli mutlu günler geçirmenizi temenni ediyorum" seklinde konustu.

Tarsus Kaymakami Kadir Sertel Otcu da muhtarlara önem ve deger verdiklerini vurgulayarak, "Çünkü muhtarlarimiz bizim halkla en önemli köprümüz yani vatandasin sorununu, sikintisini bir sekilde bize aktaran o sorunun sikintinin çözümü için ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin kapilarini çalan bir sekilde o sorunlarinin çözülmesi için gece gündüz çalisan arkadaslarimiz. Devlete yardimci olan, ayni zamanda vatandasa da yardimci olan, iki yönü olan bir müessese. O yüzden bizim için gerçekten muhtarlik müessesesi önemli. Demokrasi adina, sizin karakasiniz, kara gözünüz için de degil. Yani neticede siz halki temsil ediyorsunuz. Halkin seçtigi insanlarsiniz. Size verilecek yeni görevler, yetkiler, sorumluluklar demokrasi adina da gerçekten güzel olacaktir. Iyi olacaktir diye sahsen düsünüyorum. Bu duygularla, düsüncelerle biz her zaman sizin yaninizdayiz. Belediye baskanimiza, belediyemize, bizi burada misafir ettigi için, sizleri burada misafir ettigi için tesekkür ediyorum. Insallah Tarsus için hep birlikte elimizden geleni yapmaya devam edecegiz. Gününüz kutlu olsun. Nice günlerde, güzel günlerde bulusmak dilegiyle" diye konustu.

Muhtarlar Günü dolayisiyla düzenlenen kahvalti sonrasinda protokol üyeleri mahalle muhtarlarina çiçek takdim ederek, günlerini kutladilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile