Baskan Bozdogan Açiklamasi 'Tarsus Il Olmak Zorunda'

Baskan Bozdogan Açiklamasi 'Tarsus Il Olmak Zorunda'

İçel’in Tarsus ilçe Belediye Baskani Haluk Bozdogan, il olmak için büyük çaba verdiklerini vurgulayarak, "“Tarsus il olmak zorunda, halk neyin iyi oldugunu neyin kötü oldugunu çok iyi bilir. Önümüzde büyüksehir yasasi var. Her seyi yapamiyorsun, temizlik, yol önüne yasa çikiyor. Bir boyama islemini dahi meclise getiriyoruz. Eger Tarsus il olursa tüm bunlara gerek kalmayacak. Halkimizin her dedigi olacak. Rahat olacagiz, her hizmetin hizlanmasi için Tarsus’un haklarini alabilmesi için il olmak zorundayiz" dedi.

Baskan Bozdogan, gündeme dair sorulari yanitlamak üzere katildigi canli yayin programinda Tarsus’un son durumunu anlatti. Bozdogan, seçimlere az bir süre kala tüm vatandaslari sandiklara oy kullanmaya davet etti. Tarsus Belediyesinin devam eden proje ve çalismalarinin da anlatildigi programda Bozdogan, kültür ve sosyal faaliyetlerin yani sira, esnafa, çocuklara ve gençlere yönelik çalismalarini anlatti. Göreve geldigi günden bu yana her daim esitlik vurgusuna dikkat çektigini kaydeden Bozdogan, “Ben Tarsus halkina hizmet için varim, seçim alaninda halkima ne dediysem onu yapiyorum. Sahil bandi açilacak dedim açilacak, tren yolu alttan geçecek, Tarsus il olacak, Tarsus’un büyük hamleleri olacak, lojistik merkezi olacak, tren yoluyla, hava yoluyla kara yoluyla var olacak. Çünkü burasi çok kutsal kadim bir yer. Degerini herkesin bilmesi lazim. Belediyemiz birçok hizmetiyle örnek belediye olarak biliniyor. Tarsus Belediyesinin örnek belediye olarak anlatilmasi bana gurur veriyor. Daha fazla çalisacagiz bizim kentimizin 400 bin nüfusu var" dedi.



"Tarsus’un en önemli sorunlarindan birisi tren yolu projesiydi"

Tarsus’un ikiye bölünmesini engelleyecek projeden bahseden Bozdogan, “Tarsus’un en önemli sorunlarindan birisi tren yolu projesiydi. Çünkü kenti ikiye bölecek bir projeydi. Bu proje için seçimi kazandiktan hemen sonra can havliyle çalismaya basladik. Projeyi yer altina yaptirabilmek için önce sondaj yaptirdik. Sondaj yaptirdiktan sonra Ankara’da mega projeyi Tarsus’un evlatlari olan Aykut Yildirim ve Ibrahim Doganay yapti. Projeyi yapip Ulastirma Bakanligi Alt Yapi Genel Müdürlügü’ne götürdük ve durumu izah ettik. Geçtigimiz günlerde kaybettigimiz, rahmetli Selahattin Düzbasan’a çok tesekkür ediyorum. Bir Tarsusludan daha fazla Tarsuslu olarak sanki bu kentin her seyiyle ilgilenen hemsehrimiz olarak faaliyetleri yürüttü. En sonda gelinen noktada tren yolunun alttan geçmesini de kabul ettiler. Aslinda olmasi gerekende buydu. Tren yolu alta alindiktan sonra Yarenlik Alani’na o yapilan köprünün de bir anlami kalmayacak. Ve bu kentin ulasim konusuna baktigimizda trafik kitlenmis durumda. Bu kentin meydani yoktu. Simdi meydanimiz yapiliyor. Hemen Kleopatra Kapisi’nin yan tarafinda çok güzel bir kent meydani yapiliyor. Arkeopark seklinde bir kent meydani. Kentin nefes alacagi bir yer. Tren yolu alttan gittiginde üst tarafta yürüme yolu, bisiklet yolu ve yesil alanlarla inanilmaz bir meydan ortaya çikiyor" seklinde konustu.

3 yil içerisinde projenin yapilacagini belirten Bozdogan, “Böyle büyük bir proje için 3 yil çok uzun bir süre degil çünkü alan olarak 2.7 kilometre. Egimini düsündügümüz zaman 3,5 kilometreyi de buluyor. Aslinda bu Tarsus için çok önemli bir olay. Bir kent düsünün bu kentin bir master plani yoksa yarin trafik tamamen tikanir. O kadar artan araç sayisini düsündügünüz zaman çok önemli. Hükümet Konagi da belediye hizmet alani olacak. Orasi kent meydani olacak. Kent meydanlarla anilir. Bunlarin olmasi da Tarsus adina çok önemli" ifadelerini kullandi.

"Tarsus il olmak zorunda"

Tarsus’un il olmasi için verdikleri çabaya deginen Bozdogan, “Tarsus il olmak zorunda, halk neyin iyi oldugunu neyin kötü oldugunu çok iyi bilir. Biz daha göreve geldigimizin ikinci ayinda Ortadogu Teknik Üniversitesi’ni, Cavit Orhan Tütengil’in kizini kentimize getirdik, bilimle hareket ettik sokak sagliklastirmasi yapildi. Imkanimiz olsa yapamayacagimiz hiçbir sey yok. Önümüzde büyüksehir yasasi var. Her seyi yapamiyorsun, temizlik, yol önüne yasa çikiyor. Bir boyama islemini dahi meclise getiriyoruz. Eger Tarsus il olursa tüm bunlara gerek kalmayacak. Halkimizin her dedigi olacak. Rahat olacagiz, her hizmetin hizlanmasi için Tarsus’un haklarini alabilmesi için il olmak zorundayiz" diye konustu.

Tarsus’un kültür ve sanat kenti olarak örnek bir belediye oldugunu ifade eden Bozdogan, “Tarsus artik bir cazibe merkezi haline geliyor. Kentimize yurtdisindan oluk oluk insan geliyor. Sanatçimiz Selda Bagcan’in konserine tam 24 bin kisi katilim sagladi. Tarsus canlaniyor. Tarsus’ta çok güzel seyler oluyor bunlar neden konusulmuyor? Tarsus artik bir müzik günlerine sahip, çocuk korosu çok kisa zamanda 4 büyük ödül kazaniyor, kent orkestrasi ile sanata doyuyor. Bir belediyenin yapmasi gereken her sey yapiliyor. Tarsus modern ve aydinlar bir kent oluyor. Her gün kentimizde bir açilis yapacagim. Çok fazla yeni kazandiracagimiz eserler var" dedi.

Tarsus için bütün çalismalarda mücadelenin verildigini ifade eden Bozdogan, "Olmasi gerekeni Tarsus Belediyesi yapiyor, bu konuda ki örnek belediye olmasi da borçsuz sekilde götürdügü için. Bizim önümüzde projeler var, gelir getiriyorsa neden borçlanalim. 2. ekmek fabrikasini da yaptik. Üst yapi tamamen tamamlandi. 130 bin ekmek çikacak. Kim ne yaparsa yapsin, bizim çalismamizi azmimizi engelleyemezler. Ben bugün yine sabahlara kadar çalisacagim. Tüm köyleri daha kimse seçim çalismasi yapmadan ben bitirdim. Neden bitirdim tek tek hizmetleri götüreyim diye. Gittigimiz her yerde bu seçimin ne kadar önemli oldugunu anlatiyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile