Başkan Bozkuş, Organize Sanayi Esnafının Sorunları Dinledi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, sanayi esnafının yaşadığı sorunların biran evvel çözümü kavuşması için çalışmalar başlatacağını belirtti.

Kars Valiliği ve Organize Sanayi Bölgesi tarafından Öğretmenevi‘nde düzenlenen toplantıya katılan Başkan Bozkuş, sanayi bölgesindeki, esnaf ve sanayicinin sorularını cevapladı.

Başkan Bozkuş, görevi devraldıklarından bu yana çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "Geçen yıl şehri alt yapı çalışmalarıyla kazdık. Öncelikle yapılması gerek içme suyu ishale hattını şehir merkezinin önemli yerlerinde tamamladık. Yapılan çalışmalar neticesinde yollarımız bozuldu. Hemen ardından asfaltlama çalışmaları yapmış olsaydık şuan yine yollarımız bozuldu. Ama bekledik kışı geçirdik zemin oturdu. Bu yıl asfalt çalışmaları yapacağız" dedi.

Asfalt ihalesinin yapıldığına dikkat çeken Başkan Bozkuş, "Belediyemiz şirketine asfalt makinesi plent aldık. Bütün parçaları geldi. Asfaltla ilgili bu yıl 12 kilometrelik 60 bin ton asfalt yapacağız. Bunların içerisinde Faikbey Caddesi, Kazımpaşa, Atatürk Caddesi, Gazi Ahmet Muhtarpaşa Caddesi, Halitpaşa Caddesi, İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi bunların bu sene asfaltlarını bitirmiş olacağız" diye konuştu.

ŞEHİR MERKEZİNDE 130 KİLOMETRE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YAPILDI

Bozkuş, Kars‘ın içme suyu hattını yenilediklerini vurgulayarak, "Şehir merkezinde 130 kilometrelik içme suyu şehir şebekesinin ihalesinin yapıldı. KARGAZ, Türk Telekom ve TEDAŞ‘ın çalışmalarının neticesinde yolların bugünkü halini aldı. Şehir şebekesi tamamlandı. Biz de şehir merkezinden küçük sanayi sitesinin üst kısmında olan depoya kadar şebekeyi tamamladık. Sadece arıtma tesisinin bitmesini bekliyoruz. Arıtma tesisimizin çalışması devam ediyor. Başbakanımız haziran ayı söylemişti. Ancak gelişmeler

30 Ekim‘i gösteriyor. Çünkü arıtma tesisinin bütün üniteleri tamamlanırsa Kars‘a sağlıklı bir su vermiş olacağız" dedi.

Sanayi sitesi esnaflarının sorunlarını dinleyen Başkan Bozkuş, bu sorunların kısa sürede giderilmesi için çalışmaları hızlandıracaklarını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile