Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Hep Birlikte Türkiye'yiz'

Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Hep Birlikte Türkiye'yiz'

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Biz bir arada var olmayi basardigimiz müddetçe Türkiye’yiz. Farkliliklarimiz bize zenginlik sagladigi için Türkiye’yiz" dedi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Kocaeli Kafkas Kültür Dernegi’nin ortakliginda Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

SEKAPARK Kültür Alani içerisinde düzenlenen festivale, Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin, Kocaeli Kafkas Kültür Dernegi’nde Erdal Çatan, Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman ile çok sayida dernek üyesi ve vatandaslar katildi.



"Farkliliklarimiz bize zenginlik sagladigi için Türkiye’yiz"

Türkiye’nin kültürel farkliliklar ve zenginlikler yönüyle muhtesem bir ülke oldugunu belirten Baskan Büyükakin, "Türkiye’nin içinde de Kocaeli çok zengin bir il. 80 vilayetten insan var burada. Vilayetlerin disinda yurtdisindan insanlar var. Onlar buraya zenginlik katiyorlar. Kültürlerini yasatmakla bu kentin kültürüne katki sagliyorlar. Aslinda biz hep birlikte Türkiye’yiz. Biz bir arada var olmayi basardigimiz müddetçe Türkiye’yiz. Farkliliklarimiz bize zenginlik sagladigi için Türkiye’yiz" dedi.



"Iri oldugumuzda, diri oldugumuzda güçlüyüz"

Büyükakin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sizler kahraman bir ecdadin torunlarisiniz. Dünyada özgürlügüne bu kadar düskün, ‘Ben asla esir olmam’ diyen çok az sayida basi dik millet vardir. Onlardan bir tanesi de siz Kafkas halklaridir. Biz basindan beri ‘Hür yasadik, hür yasariz’ diyen Akiflerin torunlariyiz, Seyh Samillerin evlatlariyiz. Sizler böyle yasamaya devam ettiginiz müddetçe, ülkemiz böyle yasamaya devam ettigi müddetçe zaten buradaki bayraklar dalgalanmaya devam edecek. Içimizdeki bagimsizlik aski, içimizdeki boyun egmezlik ve diz çökmezlik ancak böyle yasayacak. Siz bu kültürü gençlerimize aktaracaksiniz. Biz bu kültürü gençlerimize aktaracagiz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi memleketimiz ilelebet payidar olacak. Biz bir arada Türkiye’yiz. Birlikte güçlüyüz. Bir oldugumuzda güçlüyüz. Iri oldugumuzda, diri oldugumuzda güçlüyüz. Bu zenginlige güç kattiginiz, o bagimsiz ruhu yasattiginiz, o kültürü burada devam ettirdiginiz için tesekkür ediyorum"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile