Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Ilk Hedefimiz 2023 Seçimleridir'

Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Ilk Hedefimiz 2023 Seçimleridir'

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Insallah teskilatlarimizla birlikte yapilan isleri sokak sokak anlatmaya devam edecegiz. Tabi sadece is yapmayacagiz, gönüllere de girecegiz. Sonuna kadar emek verecegiz ve diyorum ki, ilk hedefimiz 2023 seçimleridir" dedi.

Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Gebze Ilçe Baskanligi Yerel Yönetimler Danisma toplantisina katildi.

Toplantida; AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katircioglu, Ilyas Seker ve Cemil Yaman, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze Ilçe Baskani Recep Kaya ve partililer de hazir bulundu.

"Kocaeli’de 365 gün kalmasi gerekir"

Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’ün birçok projeyi hayata geçirdigini söyleyen Büyükakin, "Gebze Belediye Baskanimiz Zinnur Bey, gerçeklestirdigi sunumda bir milyonun altindaki isleri bugün burada anlatmadi. Bir milyonun altindaki isler için genel baskani açilisa davet ediyorlar malum. Bu gibi isleri ve açilislarini yapmak için genel baskanlari buraya gelmeye kalksa Kocaeli’de 365 gün kalmasi gerekir. Zinnur Bey’i ortaya koydugu eserler için özellikle tebrik ediyorum" dedi.



"Sikilmadan reklam yapmayi biliyorlar"

Tahir Büyükakin, Türkiye’ye örnek olacak projeler hayata geçirdiklerini belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Her birini ayri anlatmayacagim ama birkaç örnek vermek istiyorum. Biz bunlari yapiyoruz, ondan sonra da digerleri bizden 6 aydan sonra ’Biz bunu Türkiye’de bir yenilik olarak yapiyoruz’ diyerek duyurmaya, sikilmadan reklam yapmayi biliyorlar. Belediyecilik elbette altyapi üst yapi imalatlariyla yapilan bir sürü istir. Ama zaman gelir pandemi olur pandemi destegine kosarsiniz, zaman gelir çiftçinin destege ihtiyaci olur ona destek olursunuz. Zamanin yeni kosullarini degerlendirir ona göre hareket edersiniz. Örnek olarak 11 bin çiftimize 6 bin ton gübre destegi verdik. Alt toplami 30 milyon TL’dir. Yaklasik 15 bin çiftçimize üç bin üç yüz ton yem bitkisi tohumu verdik. Bunun degeri de 19 milyon 723 bin TL’dir. Bununla birlikte 19 milyon TL’lik 12 bin çiftçimize mazot destegi verdik. Simdi birileri bizden 6 ay sonra duyurdular. ’Türkiye’de bir ilk yapacagiz. Çiftçiye mazot destegi verecegiz’ dediler basvurularini baslattilar subat ayinin sonunda basvurulari bitecekmis, yardim edeceklermis. Tibbi Aromatik Bitkiler projesi için yaklasik 15 milyon TL’lik bir destek verdik. Sera Naylonu Destekleme projesi kapsaminda da çiftçilerimize 2 milyon 675 bin TL destek sagladik. Modern sera yapim desteginde 50 çiftimize 1.5 milyon TL’lik destek olduk. Simdi bu alanda ki destekleri tek tek saymayayim ama alt alta koydugumuzda toplamda 91 milyon TL’lik destek saglamis olduk"

"Istanbul’a yagan karin aynisi Kocaeli’ye de yagdi"

Belediyecilik faaliyetlerini araliksiz sürdüklerini kaydeden Büyükakin, "Sokaklar çöp daglari oldugunda fark edersiniz. Biz geçenlerde bir sey fark ettik. Istanbul’a yagan karin aynisi Kocaeli’ye de yagdi. Ama biz keyif çatmiyoruz. Biz sahada çalisan ekiplerimizle birlikte sahada tuzlama çalismalarini yapmistik. Kar yagdiginda tehlike arz eden yerlere konuslanmistik. Kar yagdiktan sonra üstüne tuz atsaniz bile onun faydasi yoktur. Önce atacaksiniz. Ama beyefendiler yazin deniz sahiline, kisin kayak yapmaya gittikleri için sadece sosyal medyadan attiklari Tweet ve Facebook paylasimlari yaparak karlarin temizlenecegini zannediyorlar ki bu isleri öyle yapmaya kalkiyorlar. Belediyeciligin nasil yapilacagini Ak belediyeler son derece güzel gösteriyorlar" diye konustu.



"Ilk hedefimiz 2023 seçimleridir"

Vatandaslarin huzur içinde yasamasi için çalismalar yaptiklarini, bu yüzden belediyeciligin herkesin yapabilecegi bir is olmadigini vurgulayan Tahir Büyükakin, "Bu isi bilenler bunun ne kadar zor oldugunu bilirler. Genellikle isi vatandasin derdi olmayan, vatandasin isini çözmek olamayanlarin ugrasmayacagi bir istir. Insallah teskilatlarimizla birlikte yapilan bu isleri sokak sokak anlatmaya devam edecegiz. Tabi sadece is yapmayacagiz, gönüllere de girecegiz. Sonuna kadar emek verecegiz ve diyorum ki, ilk hedefimiz 2023 seçimleridir" sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile