Baskan Büyükakin'in Önceligi Sehri Depreme Hazirlamak

Baskan Büyükakin'in Önceligi Sehri Depreme Hazirlamak

Derince’de esnaf ve sanatkârlarla bir araya gelen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, birinci önceliginin kenti depreme hazirlamak oldugunu söyledi.

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, esnaf ve sanatkârlarla Derince Yenikent Kültür Merkezinde bulustu. Birinci önceliklerinin Kocaeli’yi depreme hazirlamak oldugunu vurgulayan Baskan Büyükakin, "Hep birlikte bu kenti depreme hazirlamaliyiz" dedi.

17 Agustos 1999 Marmara Depremi öncesinde yapilmis 160 bin binayi taradiklarini anlatan Baskan Büyükakin, "Hangi alanda binalar riskli belirledik. Önümüzdeki süreçte bu binalari yenilememiz gerekir. Hep birlikte bu kenti depreme hazirlamaliyiz. Ben bütün enerjimle buna çalisacagim. Sokak sokak gezip anlatacagim" diye konustu.

Baskan Büyükakin, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bu sehir ayni zamanda ulasim aglari üzerinde oturan sehir. Kentimizin ulasim agini iyilestirmek de ikinci önceligimiz. Bizim toplu tasimaya tesvik projeleri üretmemiz lazim. Bu mesele bu kentin ortak mevzusu. Temiz hava almamiz lazim. Sehrimizi gelecege hazirlamali, yeni nesillere temiz bir dünya birakmaliyiz. Bunu yaparken çocuk, genç, kadin, yasli engellilerimizi unutmadan yapacagiz. Sehir sadece binalari saglam oldugunda güçlü sehir olmaz. Ayni zamanda çocuklar, gençler, kadinlar, yaslilar, engelliler güven içinde yasiyorsa güçlü sehir olur. Havasi, suyu, topragi kirlenmemis bir sehir olmaliyiz. Bu da üçüncü önceligimiz. Bunu yapmamiz için de STK’larimizin gücünün artmasi lazim"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile