Baskan Büyükkili. Engelsiz Yasam Merkezi'nde Özel Vatandaslarla Bulustu

Baskan Büyükkili. Engelsiz Yasam Merkezi'nde Özel Vatandaslarla Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 3 Aralik Dünya Engelliler Günü ve Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi Yil Dönümü Programina katilarak, hazirladiklari çesitli etkinlikler ve gösterilerle özel günlerini kutlayan engelli vatandaslarin coskusuna ortak oldu. Programda engelli vatandaslarin korosuna katilan Baskan Büyükkiliç, koroyla birlikte Gesi Baglari türküsünü söyledi.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaslara özel etkinlikler düzenliyor. Geçtigimiz yil 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde hizmete açilan, 53 personel ve yaklasik 300 ögrenci ile Türkiye’ye örnek olan hizmetlerinde bir yilini dolduran Besime Özderici Engelesi Yasam Merkezi’nde, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü ve Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi Yil Dönümü Programi düzenlendi.

Renkli görüntülere sahne olan programa Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, önceki dönemlerden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ismail Emrah Karayel ve Hülya Nergis, AK Parti Kayseri Kadin Kollari Baskani Emine Timuçin, Il Milli Egitim Müdürü Ayhan Teltik, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, daire baskanlari, müdürler ile engelli vatandaslar ve aileleri katildi.

Baskan Büyükkiliç, Engelsiz Yasam Merkezi girisinde özel çocuklar tarafindan minik çiçeklerle karsilanirken, Büyükkiliç berberindekilerle engelli vatandaslarin hazirlamis oldugu resim sergisini gezdi. Programda konusan Baskan Büyükkiliç, herkesin her hangi bir zamanda engelli bir can olarak hayata devam edebilecegini belirterek, “Ne güzel özetliyorlar. Biz büyük bir aileyiz, bu büyük ailenin birer ferdi olarak mutluluk duyuyoruz. Bizi bir gün degil, her gün hatirlayin diyorlar. O anlayis içerisinde buradaki misafirlerimizden müsait zamanlari oldukça burayi ziyaret etmelerini, buradaki yavrularimizla görüsmelerini, buradaki yavrularimizin aileleriyle bulusmalarini tavsiye ederim. Her birimiz, her hangi bir zamanda engelli bir can olarak hayata devam edebiliriz. O açidan birbirimizi anlamak, bu büyük ailenin birer ferdi olarak aileye aidiyet duygusuyla yaklasmak, hepimizin olmazsa olmazi olmalidir” seklinde konustu.

Hayirseverler sehri Kayseri’nin hizmetkâri olmanin onurunu tasidiklarini dile getiren Büyükkiliç, “Özellikle Kayseri’mizin hayirseverler sehri oldugunu bir kez daha vurgularken böyle bir sehrin hizmetkâri olmanin, ekibimizle birlikte onurunu tasidigimizi da paylasmak isterim. Elbette bu güzel yavrularimizin özel gününde onlarin mutlu anini paylasmak, birlikte olmak bizim olmazsa olmazimiz. Bu hayirseverler sehrinde böyle bir kurulusun yapilmasina vesile olan hayirsever büyügümüz Özderici ailesine özellikle tesekkür ediyor, Ali Riza abimizin ve Besime annemizin ellerinden öpüyorum” ifadelerinde bulundu. Baskan Büyükkiliç, Engelsiz Yasam Merkezi’nde 7 engelli gruba hizmet verildigini kaydederek, “Milli Egitimimizin denetimi altinda resmi bir kurulusuz. Suan itibariyle 300 ögrencimiz bulunmakta, kapasitemiz 450 civarina ulasmakta. Bu yavrularimiza bireysel egitimler verirken, atölye çalismalariyla ögrencilerimiz burada mutluluk yasamakta ve özgüven içerisinde yasamlarini sürdürmekte. Özel egitim ögretmenleri, fizik tedavi uzmanlari, dil ve konusma terapistleri, müzik ve spor egitmenleri, psikologlar, servis anneleri, çocuk oyun görevlileri, destek personelleri ve güvenlik görevlileri olmak üzere 53 kisilik bir hizmet ordusu bu yavrularimiza hizmet vermekte. 53 kardesimizin alnindan öpüyorum” diye konustu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Engelsiz Yasam Merkezi’nden övgüyle bahsedip Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ederek, sunlari kaydetti;

“Burada, çok duygulu bir ortamda sizlerle beraber olmaktan dolayi çok mutluyuz. Biz engelli olan kardeslerimizle ilgili konusurken engelli diye hitap ediyoruz. Aslinda o engelleri sanirim kendi kalplerimize koymusuz. Iste Büyüksehir Belediye Baskanimiz bu konulan engelleri kaldirmis. Hayirseverle beraber ismi gibi engelsiz, mesafesiz ve bizleri birbirimizle kucaklastiran muhtesem bir eser yapmis. Sayin Bakanimiz ve Sayin Milletvekilimizle girerken konustugumuzda, Kayseri’de birçok yatirim yaptiniz ama herhalde en önemlisi, en güzeli bu dedi Sayin Bakanimiz. Gerçekten öyle, ben alkisliyorum baskanimi.”

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz da burada hayatin gerçeginin oldugunu dile getirerek; “Bu zemini hazirlayan Ali Riza abimize ve Besime Özderici’ye yürekten tesekkür ediyoruz. Bir büyük tesekkürümüz de Memduh abimize. Bu binanin isletmesini dogru bir sekilde yapmak lazim. Bunu en dogru sekilde Memduh Baskanimizin baskanligindaki ekip yapiyor. Herkes burada kalbiyle konusuyor, diliyle degil. Bir tesekkür de onlara. Bu bina, birçok ilin illerine tasidigi bir yapidir. Bu kadar ideale yakin olan bir isletme yok. Kayseri hem hayirseverlerimizin hem de Büyüksehir Belediyemizin basarili bir ikonudur” ifadelerini kullandi. 3 Aralik münasebetiyle bir arada olduklarini ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ismail Emrah Karayel ise, Avrupa’da belki görülebilecek bu güzel eserin yapilmasindan dolayi Baskan Büyükkiliç ve Özderici Vakfina tesekkür etti. AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de engelli annesi oldugunu belirterek, “Engelli kardeslerimiz birer melek. Engelli bireylerin sorunlarini sadece ailelerin çözmeleri mümkün degil. Devletin bütün kurumlarinin, sahiplenmesi ve hayatin her alanini engellilerimize kolaylastirmak sorumlulugudur. Bugün geldigimiz noktada okullarimiz çogaldi” dedi.

Engelsiz Yasam Merkezi ögrencileri tarafindan hazirlanan çesitli etkinliklerin yer aldigi programda engelli vatandaslarin korosuna katilan Baskan Büyükkiliç, koroyla birlikte Gesi Baglari Türküsünü söyledi.

Katilimcilar Büyükkiliç ve koroyu coskuyla alkislarken, Baskan Büyükkiliç, “Sizleri seviyoruz, iyi ki varsiniz. Bizim dua kaynagimizsiniz” dedi.

Engelsiz Yasam Merkezi ‘özel’ ögrencileri, hazirladiklari etkinlikler çerçevesinde sergiledikleri oyunlar ve gösterilerle, olusturduklari koro ile seslendirdikleri parçalarla ve diger gösterilerle anlamli ve özel günlerini kutlarken, katilimcilara da unutulmaz bir gün yasatti.

Baskan Büyükkiliç ve beraberindekiler, programin sonunda Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nin açilis yil dönümü dolasiyla hazirlanan pastayi engelli vatandaslarla birlikte kesti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile