Her yil 15-22 Nisan arasi Dünya Turizm Haftasi olarak kutlanirken, bu çerçevede Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun, Kayseri Turizm Isletmeciler Dernegi (KAYTID) Baskani Serdar Sariçam, Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Erciyes BTK Baskani Ali Emre Mart ile otel ve turizm acentelerinden olusan beraberindeki heyet, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a nezaket ziyaretinde bulundular.
Baskanlik Toplanti Salonu’nda gerçeklesen ziyarette Baskan Büyükkiliç, misafirler ile tek tek selamlasarak, bir süre sohbet etti.
“Kayseri, turizmin önemli merkezlerinden birisidir”
Kayseri’nin ticaretin merkezi olmanin ötesinde degisik medeniyetlere ev sahipligi yapmanin zenginligi ile bir açik hava müzesi olduguna vurgu yapan Büyükkiliç, “Kayseri, turizmin önemli merkezlerinden birisidir. Kapadokya ile birlikte hareket etmek suretiyle, Erciyes Kayak Merkezi’miz gibi turizmin amiral gemisi ile önem arz ediyor” dedi.
Baskan Büyükkiliç, Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahid Cingi’nin milletvekili adayi oldugunu hatirlatarak, sözlerini söyle sürdürdü:
“Bir de milletvekili adayi çikarttik, o açidan da sizlerin sesi, temsilcisi olacagina inandigimiz Murat Cahid Cingi kardesimiz bu alanda Kayseri’mizi en güzel sekliyle temsil edecektir. Turizm günümüz açisindan önem arz eden boyutta, bizler de bunun altyapisini daha güçlü olusturmak, müzeleriyle, altyapi kuruluslariyla, degisik tarihi dokuyla ilgili restorasyon çalismalariyla, en önemlisi bir nosyon, bir misyon olusturma, bunu bir kültürel zenginlik olarak sahiplenme duygusuyla biz her alanda üzerimize ne düsüyorsa variz, var olmaya devam edecegiz.”
Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun’a da çalismalarindan dolayi tesekkür eden Büyükkiliç, “Sükrü hocama sizlerin sahsinda, hakikaten sehrimiz için sans oldugunu, bilimsel olarak uygulama baglaminda da bizleri temsil edecek bir isim olmasi nedeniyle tesekkür ediyorum” diye konustu.
Baskan Büyükkiliç, Kayseri’yi turizmin merkezi yapma yolunda gayretlerinin sürdügüne deginerek, “Hep beraber Kayseri’mizi en iyi sekilde anilacak, yasanilacak konuma getirmektir. Yeni havalimaninin bitme asamasina gelmis olmasi ayrica katki saglayacak, faktör çok, kosturuyoruz, çalisiyoruz. Turizm ile ilgili Erciyes’te daha da zenginlestirecek çalismalari yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun ise turizme verdigi desteklerden dolayi Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ederek, “Ramazan’dan sonra bazi planlamalar yapacagiz. Özelikle son dönemde yaptigimiz çalismalarla ilgili turizm sektöründeki arkadaslarimizla bizzat, gerek Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’in gerekse sizlerin büyük destek verdigi turizme yönelik alanlarda, hem incelemeler yapacagiz hem de arkadaslarimizla beraber buranin daha çok tanitimini yaparak, daha çok ziyaretçi alinmasini saglamak için çalismalar planliyoruz” seklinde konustu.
“Birçok noktada sizin emeginiz, desteginiz çok”
Büyükkiliç’in ayri bir önem verdigi Soganli ve Erdemli vadileri ile Kapuzbasi’nda çalismalarin iyi gittigini ve Baskan Büyükkiliç’in emeginin çok oldugunu ifade eden Dursun sözlerini söyle sürdürdü:
“Soganli’da, Erdemli’de, Kapuzbasi’da olsun birçok noktada sizin emeginiz, desteginiz çok. Bunun için de ayrica tesekkür ediyoruz. Erciyes gibi bir sehrimizin önemli markasi, zaten sehrimiz turizminde lokomotif rolü üstleniyor ve her yil giderek de büyüyor. Net olarak görüyoruz ki Erciyes’e ilgi her geçen yil artiyor. Siz de Büyüksehir Belediyesi olarak orada her yil yaptiginiz düzenleme ve büyütmelerle Erciyes’i çok daha ileriye tasiyorsunuz. Insallah bizim de hedefimiz turizmcilerle beraber, sehrimiz turizminin kalkinmasi, gelismesi için diger destinasyonlarimizla birlikte Erciyes’imizi bütünlestirerek daha çok ziyaretçiyi agirlamak istiyoruz.”
Baskan Büyükkiliç’a günün anisina turizme verdigi desteklerden dolayi çiçek takdim edildi.
Baskan Büyükkiliç'a Turizmcilerden 'Tesekkür'
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun ve beraberindeki heyeti kabul etti. Turizme verdigi desteklerden dolayi çiçek takdim edilen Baskan Büyükkiliç, açik hava müzesi olan Kayseri’yi turizmin merkezi yapmak için çalismaya devam edeceklerini söyledi.



















