Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Çiftçinin En Güçlü Destekçisi Olarak Türkiye'ye Örnek Oluyoruz'

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Çiftçinin En Güçlü Destekçisi Olarak Türkiye'ye Örnek Oluyoruz'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’nin tarimin da merkezi haline gelme yolunda emin adimlarla ilerledigini kaydederek Kayserili çiftçilerin 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladi.

Yediden yetmise tüm Kayserililerin altyapidan ulasima, egitimden sagliga, kültür sanattan spora, sagliktan turizme her türlü alanda etkin ve kaliteli hizmetle bulusmasi için gece gündüz demeden ekibiyle birlikte gayret gösteren Baskan Büyükkiliç, yerel yönetimin sinirlarini zorlayarak Kayseri’yi her alanda hamle yapan bir kent haline getirecek hizmetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda, her alanda oldugu gibi tarim ve hayvancilik alaninda da geride kalan 5 yillik sürede çiftçinin ve üreticinin daima yaninda yer alan Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, bu alanda sagladigi desteklerle takdir topluyor.

Dünya Çiftçiler Günü dolayisiyla açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Anadolu’nun parlayan yildizi Kayseri’nin tarim ve hayvanciligin da merkezi olmasi için elleri emek kokan çiftçilere hep destek, tam destek vereceklerini vurguladi.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak tarim ve hayvancilik alaninda geride kalan 5 yili askin dönemde yaklasik 500 milyon TL’lik destek sunduklarini ifade ederek, “Sehrimizin ve ülkemizin yüz aki, basimizin taci çiftçilerimizin en güçlü destekçisi olan bir büyüksehir olarak Türkiye’ye örnek oluyoruz. Elleri emek kokan çiftçilerimizin dag gibi arkalarinda durarak onlara güven veriyor, üretime, ülke ekonomisine katki saglamanin mutlulugunu yasiyoruz. Çiftçilerimiz yeter ki üretsinler, biz el ele, gönül gönle sehrimizi kalkindirmak, tarimin ve hayvanciligin merkezi yapmak için sonuna kadar variz” diye konustu.

Kayseri’nin, Türkiye’de en çok üretimi yapilan tarimsal ürünlerin yetistirilmesinde ilk ondaki ürün sayisini 18’e yükseltirken, 3 ürün üretiminde de Türkiye 1’incisi oldugunu hatirlatan Büyükkiliç, “Bu üreten ve çalisan her bir Kayserilinin basarisi. Yeni 5 yilda da var gücümüzle çiftçimizin ve üreticimizin yaninda yer almaya, üretimin her asamasina büyüksehir olarak katki saglamaya devam edecegiz. Bu vesile ile emek ve alin teri ile sehrimizi ve ülkemizi kalkindiran çiftçilerimizin 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile