Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Tarihimizin Iki Önemli Dönüm Noktasini Gururla Kutluyoruz'

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Tarihimizin Iki Önemli Dönüm Noktasini Gururla Kutluyoruz'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü ve Büyük Taarruz’un 102’nci yil dönümleri dolayisiyla yaptigi açiklamada, “Tarihimizin iki önemli dönüm noktasini büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç, Türklere Anadolu’nun kapilarini açan Malazgirt Zaferi ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasini saglayan Büyük Taarruz Zaferi’nin yil dönümleri dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Mesajinda, “Tarihimizin iki önemli dönüm noktasini, Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü ve Büyük Taarruz’un 102’nci yil dönümlerini büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz” diyen Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

“Malazgirt Zaferi, 26 Agustos 1071’de Sultan Alparslan önderligindeki kahraman ecdadimizin, Anadolu’nun kapilarini Türk milletine açtigi kutlu bir zaferdir. Bu büyük zafer, milletimizin binlerce yillik tarihindeki en önemli dönüm noktalarindan biri olarak, Anadolu’nun Türk yurdu olmasini saglamis ve köklü bir medeniyetin temellerini atmistir. Yine bir baska tarihi gün olan 30 Agustos 1922’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde gerçeklesen Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi, milletimizin bagimsizlik askinin ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesi olmustur. Bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna giden yolda en önemli adimlardan biri olmus ve milletimizin esarete asla boyun egmeyecegini tüm dünyaya bir kez daha kanitlamistir.”

“Medeniyetler sehri Kayseri, ecdadin izinde yoluna devam ediyor”

Baskan Büyükkiliç, Selçuklu’dan Cumhuriyet dönemine kadar çok önemli eserleri bagrinda barindiran medeniyetler sehri Kayseri’nin, ecdadin izinde ayni heyecan, ruh ve kararlilikla yoluna devam ettigini vurgulayarak, “Bu vesileyle, basta Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklari bize vatan yapan tüm kahramanlarimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum. Ruhlari sad olsun. Bizlere emanet edilen bu cennet vatani, daima koruyacak ve gelecek nesillere en güzel sekilde aktaracagiz. Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü ve Büyük Taarruz’un 102’nci yil dönümleri milletimize kutlu olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile