Baskan Büyükkiliç, Bakan Uraloglu'na Hizli Tren Hatti Santiyesi'nde Verilen Brifinge Katildi

Baskan Büyükkiliç, Bakan Uraloglu'na Hizli Tren Hatti Santiyesi'nde Verilen Brifinge Katildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar ve il protokolü ile birlikte Ankara-Yerköy-Kayseri Yüksek Hizli Tren Hatti (YHT) Projesi’nin Düver Mahallesi’ndeki santiyesinde yürütülen çalismalarla ilgili detayli brifing alarak, incelemelerde bulundu.

Anadolu’nun kavsak noktasinda bulunan, sanayi ve ticaretin yani sira egitim, saglik, spor, turizm ile tarim ve hayvancilik alanlarinda da adindan söz ettiren Kayseri’ye kazandirilacak Ankara-Yerköy-Kayseri Yüksek Hizli Tren Hatti Projesi’nde çalismalar hummali bir sekilde sürüyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, bir dizi ziyaretler kapsaminda Kayseri’ye gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu ile birlikte kentin vizyon projelerinden olan Ankara-Yerköy-Kayseri Yüksek Hizli Tren Hatti Projesi’nin devam ettigi Düver Santiyesi’nde incelemelerde bulundu.

Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki Yüksek Hizli Tren Hatti santiyesini ziyaret eden ve proje ile ilgili kapsamli brifing alan Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu’na, Baskan Büyükkiliç’in yani sira AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayse Böhürler, Saban Çopuroglu, Murat Cahid Cingi ve Bayar Özsoy, ilçe belediye baskanlari ve il protokolü eslik etti.

Türkiye’de yollari ve ulasim agiyla örnek gösterilen iller arasinda bulunan Kayseri’yi, ulasim ve altyapi alaninda daha iyi noktalara tasima hedefiyle çalismalarini sürdüren Baskan Büyükkiliç, “Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Sayin Abdulkadir Uraloglu’nun katilimiyla hizli tren hattinin yapim süreci hakkinda Düver Santiyesi’nde detayli bir brifing aldik” dedi.

Büyükkiliç, hizli tren hatti projesinin hummali bir sekilde sürdügünü ifade ederek, “Sehrimiz için çok önemli olan bu projede çalismalar hizla ilerliyor. Insallah proje tamamlandiginda Ankara-Kayseri arasinda çok daha konforlu ve hizli bir ulasim imkânina kavusmus olacagiz” diye konustu.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Ankara-Kayseri Yüksek Hizli Tren Hatti için katilimiyla Düver Santiyesi’nde gerçeklestirilen brifingin ardindan projenin yapim süreci hakkinda basin açiklamasinda bulundu.

Kayseri’yi Ankara ve Istanbul’a daha hizli baglayacak proje

Ankara-Yerköy-Kayseri Yüksek Hizli Tren Hatti Projesi, Himmetdede, Yenifakili, Sefaatli’den geçerek, Kayseri’yi, Ankara-Sivas Hizli Tren hattindan Ankara’ya, Ankara-Eskisehir-Istanbul Hizli Tren Hatti üzerinden de Istanbul’a kadar baglayacak. Kayseri-Ankara-Istanbul arasinda kesintisiz ulasim saglanacak proje ile Kayseri-Ankara arasindaki süre 1 saat 45 dakikaya, Kayseri-Istanbul arasi yolculuk süresi ise 5 saat 30 dakikaya inecek. Proje kapsaminda, 142 kilometrelik yüksek hizli tren güzergahinda 2 istasyon, 8 adet NATM tünel, 7 adet güvenlik tüneli, 6 adet aç kapa tünel, 5’i viyadük 18 köprü, 136 alt/üst geçit planlaniyor. Ayrica proje ile yillik 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük tasima kapasitesine ulasilmasi öngörülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile