Baskan Büyükkiliç Gelecegin Sanatçilari Ile Bulustu

Baskan Büyükkiliç Gelecegin Sanatçilari Ile Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi Sanat Akademisi’ni ziyaret ederek, kurs gören çocuklarla bulustu.

Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetiminde kentte düzenledigi kültür sanat etkinlikleri ile vatandaslari bulusturan Büyüksehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren Sanat Akademisi ile de çocuklar ve yetiskinler olmak üzere her kesimden vatandasa zengin içerikli kurslar sunuyor.

Kentte egitim ve kurslarin hemen her türü ile her kademesinde görev üstlenmeye devam eden Büyüksehir Belediyesi, bu dogrultuda konservatuvar kurslarini da çocuklarin ve gençlerin hizmetine sunuyor.

Bu kapsamda Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi Sanat Akademisi’ni ziyaret etti. Yan flüt, gitar, piyano, keman ve tiyatro gibi alanlarda kurslarini verildigi siniflari ziyaret eden Baskan Büyükkiliç, çocuklarla ve gençlerle bulustu.

“Mutlaka bu isi kesinlikle ögrenin, sahip çikin”

Gitar kursu verilen sinifa girerek, gitar çalan gençleri ilgiyle izleyen Baskan Büyükkiliç, “Sizleri görünce içimiz isiniyor. Umarim hizmetlerimizden yararlaniyorsunuzdur, bu kurslarla bir yetenek ortaya çikiyor. Nöroloji uzmaniyim ben, bu tür enstrümanlar sizin beyin fonksiyonlarinizi gelistirir. Ileri zamanda unutkanlik diye bilinen Alzheimer rahatsizlik, bu tür enstrümanlarla beyin fonksiyonlarini gelistirenlerde az görünüyor, bilimsel olarak kanitlanmis, o açidan mutlaka enstrüman ögrenin. Siz bir yetenek sergiliyorsunuz, o nedenle bir adim öndesiniz. Mutlaka bu isi kesinlikle ögrenin, sahip çikin” diye konustu.

Piyano sinifinda çocuklarla bulusan Büyükkiliç, “Hocamiz en güzel katkiyi sergiliyor, aileleriniz de sizi seviyor, bir enstrüman ögrensin diye sizleri buralara gönderiyor, ailelerinize tesekkür ediyor, sizlere basarilar diliyoruz” dedi.

Sinif sinif gezen Baskan Büyükkiliç, enstrüman ögrenen gençleri izleyip, onlara eslik etmeyi de ihmal etmedi.

Toplu hatira fotografi çektiren ögrenciler de Büyükkiliç’a gençlere yönelik bu tür hizmetlerinden dolayi tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile