Baskan Büyükkiliç; Kuraya Hak Kazananlarin Tamamina Arili Kovan Verdi

Baskan Büyükkiliç; Kuraya Hak Kazananlarin Tamamina Arili Kovan Verdi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ve 500 üreticiye 1000 arili kovanin kurayla dagitilacagi Hobim Aricilik Projesi’nde basvuru sahiplerinin talebini geri çevirmeyerek kuraya hak kazanan 984 üreticinin tamamina iki adet arili kovan sözü verdi. Baskan Büyükkiliç, “984 kisi belgelerini tamamlamis, kuraya katilmayi hak etmis, tamamina arili kovan verelim. Hayirli, ugurlu olsun” dedi.

Kentte zenginlestirilmis bitki çesitliligi ile ariciligin ve yenilikçi ari ürünlerinin yayginlastirilmasi, ihtisas kurs merkezlerinde alinan bilgilerin teoriye dökülmesi ve Kayserililerden gelen yogun talep üzerine, vatandaslarin ev ekonomilerine katki saglamak amaciyla Hobim Aricilik Projesi, Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirildi.

Bu kapsamda 29 Mart 2024 tarihinde basvurulari tamamlanan, 26 Nisan 2024 tarihinde ise basvuru sahiplerinden gerekli belgelerin istenmesi sonucu katilim hakki kazanan üreticileri belirleme islemlerini tamamlayan Kayseri Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi tarafindan noter huzurunda kura çekim töreni düzenlendi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Erciyes Salonu’nda düzenlenen Hobim Aricilik Projesi Arili Kovan Kura Çekimi Töreni’ne Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç da katildi.

Törene, Baskan Büyükkiliç’in yani sira, Kayseri Il Tarim ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kayseri Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Odasi Baskani Abdulkadir Günes, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardimcilari, daire baskanlari, üreticiler ve kuraya katilmaya hak kazanan vatandaslar katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan Hobim Aricilik Projesi Arili Kovan Kura Çekimi Töreni’nde konusan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Kuralar çekilecek, heyecanla buradaki kardeslerimiz de sonuca erisecek. Az konusup çok is yapmak lazim. Degerli il müdürümüze, ziraat odalarimizin hem koordinatör hem degerli baskanina hem de oradaki mesai arkadaslarima ve basinimiza ayrica tesekkür ediyorum” dedi.



“Çiftçimize Deger Verildigi Zaman, Neler Yapacagini Hep Beraber Görüyoruz”

Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin sanayi ve ticaretin yaninda tarimda da kendisinden söz ettiren bir sehir olduguna dikkat çekerek, “Çiftçimize deger verildigi zaman, sahip çikildigi zaman neler yapacagini görüyoruz ve bu heyecani da hep beraber yasiyoruz. Kayseri tabi ki bir sanayi, ticaret sehri ama bunun yaninda da tarimda kendisinden söz ettiren bir sehir olma yolunda gerek Tarim Il Müdürlügümüzün gayretleriyle, bakanligimizin, gerekse belediyemizin destekleriyle bunu sürdürüyor, sürdürmeye de devam edecegimizi buradan paylasmak istiyorum” seklinde konustu.



“Tam 141 Alanda Kurs Veriliyor”

Büyüksehir’in mesleki kurs ve egitimlerde öncü kurulusu KAYMEK’in içerisinde aricilik da bulunan tam 141 alanda kurs verdigini belirten Büyükkiliç, “Malumunuz bizim KAYMEK kurs merkezimiz var, burada tam 141 alanda kurs veriliyor. Bunlardan bir tanesi de aricilikla ilgili uygulama kurslari. Uygulama için kovanlari ve destegini saglamazsak bir anlami olmaz dedik. Ayni zamanda profesyonel aricilik yapanlara da desteklerimizi sürdürüyoruz” diye konustu.



“Kayseri Büyüksehir Belediyesi Desteklerini Sürdürmeye Devam Ediyor”

Büyükkiliç, 2022, 2023 yillarinda aricilik alaninda sagladiklari destekleri hatirlatarak, sunlari söyledi:

“Bu alani önemsiyoruz. Arilar dogada çok önemli fonksiyon üstlenen, hepimiz içinde önem arz eden canlilar. Hakiki balin kiymetini ve insanlara yapmis oldugu katkiyi da göz ardi edemeyiz. Iste bu bütün güzellikleri bir arada tasiyan bir anlayis içerisinde bu islerle ilgilenen dostlari desteklemek amaciyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. 2022’de dagittik, 2023’te dagittik, simdi 2024’te yine dagitiyoruz. Kayseri Büyüksehir Belediyesi desteklerini sürdürmeye devam ediyor, emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Hayirli, ugurlu olsun.”

“5 Sene Içerisinde 500 Milyon TL Destekleme Yapan Tek Büyüksehir Belediyesi”

Kayseri’nin tarim ve hayvancilik potansiyeli hakkinda bilgiler veren Il Tarim ve Orman Müdürü Bülent Saklav da tarim ve hayvancilik denilince Kayseri’nin Türkiye’de söz sahibi bir il oldugunu belirterek, “Tabi burada da özellikle Büyüksehir Belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimizin büyük katkisi var. Aricilik da önemli bir konumuz bizim. Bugün de Büyüksehir Belediyemizin arili kovan destegi var. Büyüksehir Belediyemiz tarimsal destek olarak 5 sene içerisinde 500 milyon TL destekleme yapan tek büyüksehir belediyesi. Bu konuda da hem baskanimiza hem bütün yetkililere cani gönülden tesekkür ediyoruz. Dagitilacak olan arili kovanlarin da hayirli olmasini temenni ediyorum. Siz yeter ki üretin biz hep yaninizdayiz” ifadelerini kullandi.

“Memduh Agabeyimizin Bu Güzel Törenlerine Gelmeyi Seviyoruz”

Kayseri Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Odasi Baskani Abdulkadir Günes ise konusmasina “Memduh agabeyimizin bu güzel törenlerine hep gelmeyi seviyoruz. Niye, dagitiyor” diye baslayarak sunlari söyledi:

“Allah razi olsun baskanim. Nohut aldik, ektik. Aspir tohumunu aldik, ektik. Mercimegi aldik, ektik. Bütün verilen tohumlari, yem bitkilerini aldik, ektik. Allah’a sükürle olsun. Ilimizde kurak bir mevsim geçiyordu, çok sükür yagmur da yagdi. Çiftçilerimiz de sikintidan kurtuldu. Cenab-i Allah’a ne kadar sükretsek az. Kayseri’de hatiri sayilir bir üretim var. Hayvancilik var, tavukçuluk var, balikçilik var. Çok sükür bununla aricilik da olacak insallah. Aricilik da kiymetli bizim için. Kirsal ilçelerimizde aricilik iyi. Bugün de Memduh agabeyim bin tane ari dagitiyormus. Insallah alanlar buna iyi bakar, aricilik çok hassas bir is. Hafife alinacak bir sey degil. Insallah bunlar iki dört olur, dört on olur, on yirmi olur. Kayseri’mize bir katki saglar.”

“Türkiye’de Çiftçiye, Hayvancilik Sektörüne En Çok Hizmet Veren, En Çok Ödenek Ayiran Baskan Büyükkiliç”

Türkiye’de çiftçiye ve sektöre en çok destek olan belediye baskaninin Dr. Memduh Büyükkiliç oldugunu vurgulayan Günes, Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ederek, “Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Kayseri çiftçisine, Kayseri tarimina vermis oldugu destekten dolayi çok tesekkür ederim. Türkiye’de çiftçiye, hayvancilik sektörüne, mera sektörüne en çok hizmet veren, en çok ödenek ayiran, en çok para harcayan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Memduh Büyükkiliç. Kendisine tesekkür ediyorum çiftçiler adina” diye konustu.



Kura Çekimi Sirasinda Baskan Büyükkiliç’tan Müjde

Hobim Aricilik Projesi çerçevesinde toplamda bin 600 kisi basvuruda bulunurken verilen süre içerisinde belgelerini tamamlayan 984 kisi kura çekimine katilmaya hak kazandi. Noter huzurunda kura çekimi sonucunda 500 kisi, 1.000 TL katki payi ödemesi yaparak 2 adet arili kovan destegi almaya hak kazandi. Proje kapsaminda, toplam maliyeti 3 milyon 700 bin TL’lik 1000 adet arili kovan destegi saglanmis olacak.

Kura çekimi sirasinda söz alan Baskan Büyükkiliç, “984 kisi belgelerini tamamlamis, kuraya katilmayi hak etmis, 984 kisinin tamamina verelim. Sizden istirhamimiz, 1000 tane almistik, 1000 tane daha alacagiz. Bu kurayi yapalim, simdi 500’ünü verecegiz, bugün kurayi çekelim, temin eder etmez, tamaminiza arili kovanlari verelim. Hayirli, ugurlu olsun” diye konustu.

Büyükkiliç’in bu müjdesi üreticiler tarafindan büyük bir cosku ve alkis ile desteklendi. Daha sonra Baskan Büyükkiliç, ilk kurayi çekerek, kovani üreticiye teslim etti.

Ariciliga Tesvik Etmeyi Hedefliyor

Projede, bölgede aricilik faaliyetlerinin yürütülmesi neticesinde ariciligin ekolojik dengeye saglayacagi fayda dogrultusunda çevreci bir tutum izlenmesi ve tozlasmaya katkisindan dolayi bitkisel üretimde de olumlu artislar meydana gelmesinin yani sira proje ile Büyüksehir’in hibe destekleri ile ari üreticiligi yapma konusunda isteklileri ariciliga tesvik etmeyi hem bölge halkinin donanimli birer çiftçi olmasi hem de bölgenin istihdamina katki saglamasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile