Baskan Büyükkiliç, Müze Günü'nde Gençlerle Sergi Açti, Türkü Söyledi, Müjde Verdi

Baskan Büyükkiliç, Müze Günü'nde Gençlerle Sergi Açti, Türkü Söyledi, Müjde Verdi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, tarihi Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi’nde Uluslararasi Müze Günü dolayisiyla gerçeklestirilen Güzel Sanatlar Lisesi Resim Sergisi’nin açilisina katildi, keman ve saz çalan gençlerle birlikte türkü söyledi. Büyükkiliç, Müzeler Haftasi’nda Büyüksehir Belediyesi’ne bagli müzelerin ücretsiz ziyaret edilebilecegini de açikladi.



Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan 18 Mayis Uluslararasi Müze Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlige Baskan Büyükkiliç’in yani sira Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun, ögrenciler ve sanatseverler katildi.



“KAYSERI’MIZ ADETA AÇIK HAVA MÜZESIDIR”

Baskan Büyükkiliç, Uluslararasi Müze Günü’nü kutlayarak, “Bu anlamda yapilacak çalismalari önemsiyoruz. Kayseri’miz adeta açik hava müzesidir. Kültürel yönden zengin olan bir sehirdir. 4 bin yillik geçmisiyle hepimizin gönlünde taht kuran endüstrinin ve ticaretin merkezi olan bir sehirdir. Turizm alaninda da arzu ettigimiz noktaya tasimak için el ele gönül gönüle gerek müdürlügümüzle gerekse kurum ve kuruluslarimizla çalismalarimizi sürdürmekteyiz” dedi.



“YAKLASIK 10 CIVARINDA MÜZEYE ULASACAGIZ”

Kayseri’yi müzeler sehri yapma yolunda gayretlerinin sürdügünü vurgulayan Büyükkiliç, “Yerel bir yönetici olarak Kültür Bakanligi’mizin yapmis oldugu müzeler ile ilgili çalismalarin yaninda, bizler de Kayseri’yi müzeler sehri haline dönüstürme yönünde bir irade gösteriyoruz. Yaklasik 10 civarinda müzeye ulasacagimiz çalismalari hizla sürdürdügümüzü ifade etmek istiyorum. Kayseri’mizin anlatilmakla bitmeyecegini ifade ediyoruz. Gerek yurt içinden gerekse yurt disindan basta Erciyes Kayak Merkezimiz olmak üzere vadilerimizle, UNESCO’ya mal olmus eserlerimiz ile ‘biz de variz’ diyoruz. Katkisi olan dostlarimiza tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Gençlerin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni da kutlayan Baskan Büyükkiliç, 26 Mayis’ta oynanacak olan Türkiye Kupasi final maçinda Yukatel Kayserispor’a basarilar dileyerek, Passolig’i olan her Kayseriliyi bu önemli maça davet etti.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun da, bu çerçevede müzelerde çesitli etkinlikler düzenlediklerini, özellikle ögrencilerle birlikte Büyüksehir Belediyesi ve Bakanliga bagli olan bütün müzeleri rehber esliginde gezdiklerini anlatti.

Dursun, Müzeler Haftasi dolayisiyla tiyatro gösterileri, konserler ve sergiler gibi çesitli etkinliklerin Cuma gününe kadar sürecegini ifade etti.

Konusmalarin ardindan Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi Resim Sergisi’nin açilisi kurdele kesimi ile yapildi.

BASKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “MÜZE” ÇAGRISI

Baskan Büyükkiliç, sergiyi gezerek, ögrencilerden hazirlanan eserler ile ilgili bilgi alirken, ayrica Arkeoloji Müzesi’ni de gezdi. Burada açiklamalarda bulunan Büyükkiliç, vatandaslari müzeleri gezmeye davet ederek, “Uluslararasi Müze Günü’nde Kayseri’deki müzelerimize, gerek Kültür Bakanligi’mizin gerekse belediyelerimizin, tüm vatandaslarimizi bu haftanin anlami açisindan mutlaka bekliyoruz. Ziyaret etmelerini ve buradaki orijinal eserleri görmelerini arzu ediyoruz. Bu yönüyle de hakikaten ilgilenmelerinin dogru olacagini, buradaki müze biriminde çalisan arkadaslarimiz gerekli bilgileri kendilerine ulastiracaklardir” seklinde konustu.



ÜCRETSIZ MÜZE MÜJDESI

Kayseri’nin kadim geçmisiyle, degisik bölgelerde çikan ürünlerin sergilendigi basta Arkeoloji Müzesi olmak üzere tüm müzelerde vatandaslari görmek istediklerinin altini çizen Baskan Büyükkiliç, “Belediyelerimizin müzeleri bu müze haftasi süresince, belediyemizden aldiklari destekle ücretsiz gezebileceklerini ifade ediyorum. Kültür Bakanligimizin kurallarina da saygi duyuyorum” dedi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun da 18 yas grubuna kadar ögrencilerin, ögretmenlerle beraber müzeleri ücretsiz gezebildigini söyledi.



Program sonunda Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Kalesi içerisinde keman ve saz çalan gençlerle birlikte türkü söyleyip, keyifli dakikalar geçirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile