Baskan Büyükkiliç, Pinarbasi Terminal Ve Ticaret Binasi Temel Atma Törenine Katildi

Baskan Büyükkiliç, Pinarbasi Terminal Ve Ticaret Binasi Temel Atma Törenine Katildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Cumhur Ittifaki ortaklari ile birlikte Büyüksehir Belediyesi tarafindan projelendirilen Pinarbasi Terminal ve Ticaret Binasi Projesi’nin temel atma törenine katildi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetiminde, kirsal ilçelerde yasam konforunun artmasi için hizmet ve yatirimlarini sürdürürken, Pinarbasi’ya deger katacak vizyon projelerden birisini daha hayata geçiriyor.

Hem ilçenin ulasim altyapisini güçlendirecek hem de ticaret hayatina canlilik katacak olan basi Belediyesi Terminal ve Ticaret Binasi Projesi’nin temeli atildi.

Pinarbasi Ilçe Hastanesi karsisinda gerçeklesen temel atma törenine Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira, MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, MHP Kayseri Il Baskani Seyit Demirezen, AK Parti Kayseri Il Kadin Kollari Baskani Meral Kosar, Cumhur Ittifaki Pinarbasi Belediye Baskan Adayi Menduh Uzunluoglu, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari, daire baskanlari, genel müdürler ve vatandaslar da eslik etti.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende konusan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Sayin Cumhurbaskanimiz Kayseri’ye geldiginde Kayseri’mizin güzel insanlari ve bize tesekkür etti. Biz birlikte anlam ifade ederiz, bakanlarimizla, siyasilerimizle, dünya çapindaki liderimiz Recep Tayyip Erdogan ve beka denilince akla gelen devlet adami bilge lider Devlet Bahçeli ve onun kiymetli ekibi ile bayragi, vatani, devleti, milleti, dini için ‘ben varim’ diyen Pinarbasi’mizin güzel insanlari ile ifade ederiz” diye konustu.

“Buraya hizmet yagdirmaya devam edecegiz”

Baskan Büyükkiliç, birlik, beraberlik mesaji vererek, “Bu birliktelik içinde el ele, gönül gönle adasim ile birlikte bu güzel ilçemize, tarihi ilçemize, ülkemizin en önemli merkezlerinden ve kalelerinden biri olan Pinarbasi’miza hizmet edecegimizden kimsenin kuskusu olmaz. Biz Kayseri’nin Büyüksehir Belediye Baskaniyiz. Sariz’imiz da bizim, Yahyali’miz da bizim, Akkisla’miz da bizim, Felahiye’miz de bizim. El ele, gönül gönle verecegiz. Pinarbasi’miz ne istiyorsa buraya hizmet yagdirmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Büyüksehir, tüm kurum ve kuruluslariyla sizlerin hizmetinde”

Pinarbasi’nin dört bir yaninda Kayseri Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin hizmetlerini sürdürdügünü vurgulayan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

“Su anda Kayseri Büyüksehir Belediyesi, altyapi ekibiyle, fen isleriyle, tarimiyla, kirsaliyla, KASKI ile elektrik sirketiyle, dogal gaziyla, telekomuyla, adeta tüm kurum ve kuruluslariyla sizlerin hizmetindedir. Biz diyoruz ki kenetlenelim, birlikte olalim. Allah’a sükürler olsun, dogal gaz hayata geçiyor. Terminal binasi dedik, biz konusmuyoruz, icraat yapiyoruz. Talepler neyse tamamina yakinin hepsi hayata geçti, tüm ekibime tesekkür ediyorum. Sizlerin hizmetkâri olmayi her zaman ibadet bildik, o anlayis ile hizmet etmeye devam ediyoruz. Geçtigimiz 5 yillik dönemde Kayseri Büyüksehir Belediyesi tasraya her dönemden daha fazla hizmet etmis, sizlerin hizmetkâri olmus, daha fazlasini da yapacagimizdan kimsenin kuskusu olmasin.”

“Sayin bakanimiz Mehmet Özhaseki’nin her noktada imzasi var”

Baskan Büyükkiliç, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin her noktada imzasi oldugunu belirterek, “Sehrimizin efsane belediye baskani Sayin Bakanimiz Mehmet Özhaseki, isi gücü rast gelsin, her noktada imzasi, her çalismada mührü var” dedi.

Temel atma töreninin hayirli olmasini dileyen Büyükkiliç, “Atilacak temelin hayirli olmasini temenni ediyorum, sizleri seviyoruz, sizlerin hizmetkâriyiz, dualarinizi, desteklerinizi bekliyoruz. Hizmet belediyeciligi mantigi içerisinde hatirlatarak, her birinize sevgiler, saygilar sunuyorum” seklinde konustu.

MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir ise Pinarbasi’da kendilerinden talep edilen ana konunun dogal gaz oldugunu vurgulayarak, dogal gazin 2024 yilinda bitirilmesinin planlandigini hatirlatti.

Dogal gaz ve kombi konusunda Özdemir’den Büyükkiliç’a tesekkür

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ile birlikte Kasim ayinda dogal gaz çalismalarinin temellerini attiklarini ifade eden Özdemir, ilçelerin agabeyligini yapan Memduh Büyükkiliç’in dogal gazi getirmesinin yaninda Büyüksehir’in ilçeler bazinda kalkinma stratejisi baglaminda bir de 500 adet kombi sözü verdigini hatirlatarak, Pinarbasi halki adina Büyükkiliç’a tesekkür etti. Özdemir ayrica Baskan Büyükkiliç’in kombi sayisini arttirdigini da ögrenerek, Pinarbasi’da ihtiyaç sahibi her vatandasin kombi ihtiyacinin karsilanacagini belirten Büyükkiliç’a sükranlarini iletti.

Insanin, dertli olursa, sevdali olursa hizmet üretebileceginin altini çizen Özdemir, Pinarbasi’na sevdali ve bu konuda dertli olduklarini dile getirerek, bu dogrultudaki projelerden olan Terminal Binasi ve Ticaret Merkezleri projesinin temelini atmak için bir arada olduklarini kaydetti.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan Pinarbasi’nin girisinden çikisina kadar olan, Malatya-Kahramanmaras bölgesindeki kavsaga kadar olan tüm kismindaki yollarin yeniden yapilarak, genisletilmesi ve Pinarbasililarin hizmetine sunulmasinin onaylandigi müjdesini verdi. Özdemir, hizmetlerinin bunlarla da sinirli kalmadigini paylasarak, geride kalan haftada 30 kadar mahalleyi bizzat ziyaret ettigini ve Büyüksehir Belediye Baskani ve Büyüksehir daire baskanlari beraberinde mahalle muhtarlari ile bir araya geldiklerini, vatandaslarin sorun, talep ve beklentilerinin tespit edildigini söyledi.



Konusmalarin ardindan Baskan Büyükkiliç ve beraberindeki protokol, butona basarak, Pinarbasi Terminal ve Ticaret Binasi’nin temelini atti.

Toplam 2 bin 435 metrekare alanli, günün kosullarina uygun, modern ve sik görünümlü bir yapi olacak Pinarbasi Terminal ve Ticaret Projesi’nde yapinin ilçe hastanesi tarafina bakan zemin katinda çesitli büyüklüklerde toplam 5 adet dükkân, Kayseri-Malatya yoluna cephesi bulunan alanda ise; ilçe terminali, restoran, yöresel ürünler pazari, market, oto bakim gibi fonksiyonlari içeren toplam 5 adet dükkân bulunacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile