Baskan Büyükkiliç, Sporcularla Bulustu

Baskan Büyükkiliç, Sporcularla Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi tarafindan 16 milyon TL’lik yatirimin hayata geçirildigi amatör spor kulüplerinin önemli merkezi olan Sümer Amatör Kompleksi’ni ziyaret ederek, sporcularla bulustu.



Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Baskani Mutlu Önal ile birlikte Büyüksehir Belediyesi tarafindan yeni yatirimlarla amatör sporun hizmetine sunulan Sümer Amatör Kompleksi’ni ziyaret etti.

Burada sporcularla bir araya gelen Baskan Büyükkiliç, 2024 yilinda da spor yatirimlarinin sürecegini belirterek, “2024 yilinda hem tesislesme hem spor çesitliligini destekleme hem de ulusal ve uluslararasi yarismalar düsüncesinde, özellikle gençleri isin içine dahil etmek suretiyle çalismalarimizi sürdürecegiz. Bu yönde hem olimpiyata hazirliklar hem gerekli çalismalar ile gençlere özgüven içerisinde ayaklarinin üzerinde durma ve sporun getirdigi zenginlikle de olumsuz aliskanliklara da firsat vermeme yönünde gayret gösterecegiz” diye konustu.



Büyüksehir’den Spor Sehri Kayseri’ye Spor Yatirimlari

Büyükkiliç, Kayseri genelinde yüzme havuzundan hali sahasina, okullarin spor tesisi ihtiyaçlarindan Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’ne kadar çesitli alanlarla spor hizmeti gerçeklestirdiklerini kaydederek, “Insallah tesislesme düsüncesindeyaptigimiz çalismalarda en çok bizden yüzme havuzu yönünde destek bekleniyor. Su anda 27 tane havuzumuz var, 3 tane de bitme asamasinda 30 oluyor. Yeter mi, yetmez? Malum her yerde hali saha talebi oluyor. Köylerimize, mahallelerimize, ilçelerimize bu konuda da gerekli desteklerimizi sürdürüyoruz. Okullarimizin talepleri söz konusu oluyor, onlari yapiyoruz. En önemlisi Yüksek Irtifa Merkezi’ni hem sayi itibariyle hem de oradaki degisik spor ortamlarina firsat vermek adina çesitlendirmek suretiyle, kamp merkezi haline dönüstürme yolundaki gayretlerimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Türkiye’nin en büyük kayak okulu Erciyes Kayak Okulu faaliyetlerinden de söz eden Baskan Büyükkiliç, “Kayak merkezinde çocuklarimiza kayak kurslari vermek suretiyle, uygun sartlarda onlari götürmek, getirmek, onlara gerekli ikramda bulunmak, ulasimini saglamak, profesyonel kayak hocalari marifetiyle de kayagi ögretmek hizmeti veriyoruz. Bir günde kayak ögreniyor çocuklar. Amacimiz kayak merkezi olan uluslararasi boyuttaki bu sehri gerçekten dünyada yapilan yarismalarda ses getirecek gençlerle bulusturmak” dedi.



“Kayseri’yi, Kendisinden Söz Ettiren Bir Sehir Olarak Tanimlamaya Devam Diyoruz”

Büyükkiliç Kayseri ve Erciyes’in, Dünya Kar Motosikleti Sampiyonasi’nin Türkiye etabi SNX Türkiye’ye 8, 9 ve 10 Mart’ta ev sahipligi yapacagini hatirlatarak, “8, 9 ve 10 Mart’ta da bir motor sporlari festivalimiz söz konusu olacak. Orada da yaptigimiz bu çalismalarla aslinda profesyonelce yapilan bir çalisma, hiçbir ücret almadan seyirlerini saglayacagiz. Konserlerde yine ücret alinmamasi yönünde talimat verdim. O yönde de gerekli çalismalari yapacagiz. Kayseri’yi adeta her olumlu yönüyle kendisinden söz ettiren bir sehir olarak tanimlamaya devam diyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile