Baskan Büyükkiliç'tan 13 Milyon Euro'luk Imza

Baskan Büyükkiliç'tan 13 Milyon Euro'luk Imza

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, toplam bedeli 13 milyon 326 bin Euro olan 6 adet rayli sistem araci alimina imza atti.

Büyüksehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen imza törenine Baskan Büyükkiliç, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Bozankaya Yönetim Kurulu Baskani Aytunç Günay, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ile bürokratlar katildi.

Baskan Büyükkiliç, imza töreninde yaptigi konusmada, 13 milyon 326 bin Euro’luk yerli ve milli 6 yeni tramvay aracinin alimina yönelik imza için bir araya gelindigini belirterek, “Toplam 80 rayli sistem araci ile Kayseri’ye ulasim hizmeti veriyor olacagiz. Bunlardan 42’si yerli ve milli. Her zaman bizlere yardimci olan, uyumlu, iyi niyetli, ülkemizin gururu olan firmamiza tesekkür ediyorum. Kayseri’de ulasim denilince sadece tramvaydan söz etmiyoruz. Isin otobüs, tramvay boyutu var, isin tasra boyutu var. Hepsini birlikte degerlendiriyoruz. Kayseri’mizde ulasim ile ilgili konforu artirmak için gerek kavsak düzenlemeleri, gerekse alternatif yollar açma yönündeki çalismalarimiz ile ulasimda bir bakima yol medeniyettir anlayisi ile çalisiyoruz” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Ulasim A.S.’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin düzenledigi “2021 Verimlilik Proje Ödülleri’nde” ilk 3’e girdigini vurgulayarak, sunlari söyledi:

“Bu arada Cuma günü Kocaeli Gebze ilçesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’mizin yapmis oldugu verimlilik ile ilgili yarismada Kayseri Büyüksehir Belediyemizin Ulasim A.S. sirketi ilk 3’e girdi. Kaçinci oldugumuzu orada ögrenecegiz. 98 puan almisiz, bir numara olmak temennimizdir. Ulasim birimimizi tebrik ediyorum, tesekkür ediyorum. Fedakârca her alana kafa yormak suretiyle gece gündüz Kayseri’mizi iyi bir noktaya tasimak, örnek belediyecilik ile kamuoyunda yer etmek amaciyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Merkezimizi ve tasramizi birbirinden ayirmadan, 16 ilçemizi bagrimiza basiyor, sorunlarini sorun, çözümlerini çözüm, sevinçlerini de sevinç olarak kabul ediyor, el ele gönül gönüle diyoruz.”

Birlik, beraberlik ve dayanisma mesaji veren Baskan Büyükkiliç, “Birligimizi, beraberligimizi, dayanismamizi ülke insani olarak saglarsak, altindan kalkamayacagimiz hiçbir sorun yok. 30 büyüksehir arasinda yapilan yatirimlarla ilgili degerlendirme çalismasinda Kayseri Büyüksehir Belediyesi birinci olmustu. Ekibimize, baskanlarimiza tesekkür ediyorum. 2021 yilinda yaptigimiz yatirimlar, ek bütçelerimizle, ilçelerimizle, altyapi kuruluslarimizla yine zirvelere oynayacak, yatirimdan yatirima, hizmetten hizmete kosacagiz” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç, Belsin ve Talas bölgelerinde tramvay hatlarinin tamamlandiginda rayli sistem hatlarinin uzunlugunun toplam 48 kilometreye ulasacagini hatirlatti.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ise proje tamamlandiginda ilçeye çok konforlu bir toplu ulasim gelecegini belirterek, “Bu araçlar alininca bizim gözümüz parliyor. Talas’ta su anda hat yapimi devam ediyor. Ikinci hat geliyor, Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin yedinci büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi’ne çok konforlu toplu ulasim gelmis olacak, baskanim çok tesekkür ediyorum, hakikaten duygulandim” dedi.

Konusmalarin ardindan Baskan Büyükkiliç ve Bozankaya A.S. Yönetim Kurulu Baskani Günay arasinda imza protokolü gerçeklestirildi.

Ilk 2 adet sözlesme tarihinden 22 ay sonra, 2 adet 24 ay sonra ve son olarak 2 adet olmak üzere toplam 6 adet araç ile yedek parçalar 26. ay sonunda teslim edilecek. Alinacak tramvay araçlari her iki ucunda kumanda kabinli, mafsalli, her iki tarafinda her istasyondaki alçak peronlardan kolaylikla ulasilabilecek kapilari olan, kublajlar dahil yaklasik 33 metre uzunlukta, yüzde 100 alçak tabanli, 2 bin 650 mm genislikte, kataner sisteminden enerji alan, her iki yönde sürücü kabinli ve öndeki aracin ön sürücü kabininden kontrol edilen iki araçli dizilerin isletilmesine uygun elektrik-elektronik ve mekanik altyapiya sahip olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile