Baskan Büyükkiliç'tan '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Mesaji
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in tek bir sözü ile tüm meydanlari dolduran 81 ilde gögsünü vatana siper eden kahramanlarimizi ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü unutmadik, unutmayacagiz” dedi.
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 15 Temmuz 2016’nin, birligin ve beraberligin yeniden yazildigi bir destan oldugunu ifade etti.
Türk tarihinin en önemli sayfalarina yazilacak olan 15 Temmuz gününün, hainlere karsi devletin ve milletin ayni anda irade, azim ve kararliligini bir kez daha gösterdigini dile getirdi.
Büyükkiliç, mesajinda sunlari söyledi:
“Ser güçlerin destegini alan hain FETÖ’nün darbe girisimini milletimizin kahramanligi, devletimizin gücü ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde bertaraf ettik. Türkiye için yeni emelleri olan hainlerin darbe girisimi sonrasinda, Allah rahmet eylesin, 251 sehit verdik, 2 binin üzerinde vatandasimiz yaralandi. Türkiye’yi saf disi birakmak için içimizde dolanan dost görünümlü düsmanlari devletimize ve milletimize karsi kullandilar. Bilmedikleri, aslinda hissettikleri ve görmezden geldikleri tek bir sey vardi. Türk Milleti, ülkesi, bayragi, dini, vatani ve milleti için gözünü kirpmadan her daim canini vermeye hazir bir askerdir. Bu güçle, bu askla planlarini destansi bir gecede baslarina yiktik. O gece Kayseri de tüm Türkiye gibi sabahlara kadar demokrasi nöbeti tuttu. Cumhuriyet Meydani’nda tüm vatandaslarimizla Kayseri, demokrasi için o gece ayaktaydi.”
Baskan Büyükkiliç, Kayserili hemsehrilerinin de 15 Temmuz gecesi devletinin ve milletinin yaninda yer aldigini ve Cumhuriyet Meydani’ni günlerce hinca hinç doldurarak Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir tablo sergiledigini vurgulayarak, Kayserililere bir kez daha tesekkür etti.
“TÜRKIYE, CUMHURBASKANIMIZ RECEP TAYYIP ERDOGAN LIDERLIGINDE VE ONUN ÇAGRISIYLA DARBEYE DUR DEDI”
Büyükkiliç, sadece Kayserililerin degil, tüm Türkiye’nin, ülkenin bekasi için sokaklara döküldügünü de ifade ederek, “Istanbul’da, Ankara’da tanklarin önünde kahramanlarimiz korkusuzca durdu. Bir an olsun düsünmediler, bir an olsun hainlere aldirmadilar. Milletimiz 15 Temmuz günü Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde ve onun çagrisiyla darbeye ‘dur’ dedi.
O gün anladik ki, gücümüzü önce Allah’tan sonra dayanismanin verdigi birlikten aliyoruz. Her zaman söyledigim gibi biz birligimizin ve beraberligimizin verdigi dayanismayla bu kadar çok güçlüyüz. Rabbim bir daha o günleri göstermesin. Rabbim birligimize ve beraberligimize zeval vermesin” diye konustu.
Hainlerin açtiklari ates sirasinda sehadet mertebesine ulasan sehitlerin Türk milletinin gönlünde daima yasayacaklarini ifade ederek sehitlere rahmet, gazilere de saglikli bir ömür dileyen Baskan Büyükkiliç, “Bu vesileyle 15 Temmuz günü sehit olan tüm kahraman kardeslerime, onlarin degerli ailelerine Allah’tan rahmet diliyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in sözüyle sözlerime son vermek istiyorum. ‘Vatan sevgisi imandan gelir.’ Elhamdülillah Türk Milleti’nin imani da hainleri ve onun destekçilerini bertaraf edecek kadar güçlü, kudretlidir” dedi.



















