Baskan Büyükkiliç'tan 600 Milyon TL'lik 'Su' Hamlesi

Baskan Büyükkiliç'tan 600 Milyon TL'lik 'Su' Hamlesi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, su tüketim tarifesinin 1 yil boyunca sabit kalmasina yönelik aldiklari kararin KASKI açisindan maliyetinin 600 milyon TL’yi bulmasinin öngörüldügünü belirterek, Büyüksehir olarak her zaman vatandaslarin lehine hareket etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Baskan Büyükkiliç, ayrica hayvancilikla ugrasan vatandaslarin ve üniversite ögrencilerinin su faturalarinin da yarisini ödediklerini hatirlatti.



Hayata geçirdigi yatirim ve projelerle kent merkezi ve kirsalda adeta Kayserililerin gönüllerine dokunan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, gönül belediyeciliginin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin bir cazibe merkezi oldugunu belirterek “Kayseri, merkeziyle, tasrasiyla ihya ve imar olmasi için gece gündüz demeden ibadet askiyla çalistigimiz bir sehirdir. Halkla iç içe olarak, onlari dinleyerek, sorunlarini gidermeye çalisarak, tüm ilçelerimizi bagrimiza basarak ve 16 ilçemizle el ele vererek bu sehri gelecege tasima yönünde gayret gösteriyoruz” dedi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Meclisi’nde, il genelinde 1 yil boyunca su tüketim bedellerini sabitleme karari aldiklarini ifade eden Büyükkiliç, “Sadece ‘2024 yilinda suyu sabitliyoruz’ cümlesi 600 milyon TL. Insani yasat ki devlet yasasin anlayisiyla insanlarimizin taleplerine, beklentilerine cevap vermek adina çalismalar yapiyoruz” diye konustu.

Hayvancilikla ugrasan vatandaslarin ve üniversite ögrencilerinin su faturalarinin da yarisini ödediklerini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Ayrica, yaklasik 11 milyon TL’lik 10 bine yakin hayvan isletmesinin su tüketim bedellerinin yarisini Büyüksehir Belediyesi olarak karsiladik. Hayvanciligi desteklemek amaciyla hayvancilikla ugrasanlarin tahakkuk eden su faturalarinin yüzde 50’sinin yani sira üniversitelerin lisans, ön lisans bölümlerinde örgün ögrenim gören ögrencilerin ikamet ettigi meskenlerin su bedelinin yarisi Kayseri Büyüksehir Belediyemiz tarafindan karsilaniyor. Son aldigimiz kararla su fiyatlarini 1 yil boyunca sabitleyerek hemsehrilerimizin yaninda yer almaya devam ediyoruz. Yaklasik olarak 600 milyon TL’lik öngörülen bir tutari biz karsilayacagiz” ifadelerini kullandi.

"Halka hizmet, Hakka hizmet"

Büyükkiliç, ‘Halka Hizmet, Hakka Hizmet’ anlayisinin olmazsa olmaz oldugunu, 16 ilçe belediye baskani ile el ele, gönül gönüle verdiklerini vurgulayarak, “Her bir noktada çalismamiz var, her bir noktada gayretimiz var, tasini elin altina koyan anlayis var. Uyum kültürü içerisinde çalisiyoruz. Iyi bir noktadayiz, yatirimdan yatirima, hizmetten hizmete kosan anlayis ile yola devam diyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile