Baskan Büyükkiliç'tan Avrupa Spor Sehri Kayseri'ye 'Spor Köyü' Projesi

Baskan Büyükkiliç'tan Avrupa Spor Sehri Kayseri'ye 'Spor Köyü' Projesi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Avrupa Spor Baskentleri ve Sehirleri Federasyonuna (ACES Europe) tarafindan 2024 yili Avrupa Spor Sehri ünvani alan Kayseri’ye yakisacak projelerden birisi olan Spor Köyü projesini de hayata geçireceklerini duyurdu.

Büyüksehir Belediyesi, Baskan Büyükkiliç’in gençlere verdigi özel önem dogrultusunda, Kayseri’yi bir spor sehri yapmak için hizmetlerini ve projelerini araliksiz sürdürüyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’yi, sporun, turizmin, kültürün, gastronominin, egitimin ve sagligin merkezi yapma yönünde de birçok çalisma yaptiklarini hatirlatti.

Yeni 5 yilda da spor projelerinin devam edecegini belirten Baskan Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Spor Köyü projemiz var. 90 bin metrekarelik bir alanda her türlü etkinligi içeren Spor Köyü olusturacagiz” dedi.

Büyükkiliç, 90 bin metrekare alanda kurulacak Spor Köyü’nün Avrupa Spor Sehri Kayseri’ye çok yakisacagini belirterek, “Spor Köyü içerisinde kapali spor salonu, jimnastik salonu, kapali tenis kortu, yari olimpik yüzme havuzu ile mini futbol, plaj voleybolu, tenis kortlari, basketbol voleybol sahalari, kaykay ve bisiklet parkurlari, çocuk oyun alanlari ve sosyal alanlar olacak” diye konustu.

Tramvay güzergâhi üzerinde bulunan alan ile her yastan sporsever spor yapacagini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, Spor Köyü’nde Büyüksehir Belediyesi’nce sürekli etkinlikler düzenlenecegini kaydetti.

Büyükkiliç, merkezin yani sira 16 ilçeyi de spor sehrinin bir parçasi olarak gördüklerini, amatör ve profesyonel sporun ve sporcunun da her zaman yaninda yer aldiklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile