Baskan Büyükkiliç'tan Engelsiz Bir Yasam Için Özel Projeler

Baskan Büyükkiliç'tan Engelsiz Bir Yasam Için Özel Projeler

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Engelliler Haftasi dolayisiyla mesaj yayimladi. Büyükkiliç mesajinda engelli vatandaslari ‘sehrin özel sakini ve dua kaynagi’ olarak niteleyerek Engelliler Haftasi’ni kutladi. Baskan Büyükkiliç, engelsiz bir yasam için özel vatandaslara yönelik yaptiklari ve yapacaklari birçok projeyi de anlatti.

Engelliler Haftasi dolayisiyla yayimladigi mesajinda engelli vatandaslara yönelik hizmetleri kentte gerçeklestirmekten mutluluk duyduklarini paylasan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, özel vatandaslarin huzur ile güvenli ve konforlu bir yasam sürmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirerek, “Engelli, özel vatandaslarimiz sehrimizin özel sakinleridir. Öte yandan tabi ki dua kaynagidir. Böylesine özel vatandaslarimiza hizmet etmek de bizlerin olmazsa olmazidir. Zaten biz onlara hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu dogrultuda da onlarin güvenli ve konforlu bir sekilde, huzurlu bir hayat sürmesi için de elimizden gelen gayreti göstermeye çabaliyoruz” diye konustu.



Engelsiz Yasam Için Özel Projeler

Engelsiz bir yasam için özel vatandaslara yönelik yaptiklari birçok hizmet ve yatirim oldugunu hatirlatan Baskan Büyükkiliç, sunlari söyledi:

“Onlar için araçlarini sarj etmek üzere sarj istasyonlarini hizmete açtik. Toplu ulasim araçlarimizi onlarin kullanimina uygun hale getirdik, getirmeyi sürdürüyoruz. Türkiye’nin en büyük ve donanimli engelsiz yasam merkezlerinden olan Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’ni hizmete açtik ve özel vatandaslarimizi, yavrularimizi orada agirliyoruz. Öte yandan Engelsiz Çocuk Evlerimizde yine özel yavrularimizla ilgileniyoruz. Engelli vatandaslarimiza su faturalarinda yüzde 50 indirim uyguladik, yasamlarini kolaylastirmak için destek olduk. Tramvay ve trafik isik noktalarinda onlarin güvenli ulasimi için ‘Erisilebilir Yaya Butonlari’ projesi ile yüzün üzerinde erisilebilir yaya butonu sayesinde onlarca kavsakta bu hizmeti gerçeklestirdik. Ayrica farkindalik çalismalari kapsaminda çesitli etkinlikler ve sosyal faaliyetler gerçeklestirdik. Burada sayamayacagimiz kadar çalisma ve projeye imza attik. Bundan sonra da özel vatandaslarimizin yaninda olacagimizi belirtmek istiyorum.”

Baskan Büyükkiliç, yeni dönemde de engelli vatandaslarin yaninda olacaklarini ifade ederek, toplu tasima sistemlerinin tamaminin engelli erisimine tam uyumlu hale getirilmesi, engelli bireylerin afet bilinci kazanmalari için onlara egitimler verilmesi, engelli vatandaslarin temiz, saglikli ve bakimli hanelerde yasamalarini saglamak için temizlik ve basit tamirat destegi çalismalarinin yapilmasi gibi çalismalarin da gerçeklestirilecegini sözlerine ekledi.

Büyükkiliç, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi’nin hayirlara vesile olmasini temenni etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile