Baskan Büyüksimitci Açiklamasi '4. OSB'nin Yer Seçimi Tamamlanarak Sinirlari Netlesti'

Baskan Büyüksimitci Açiklamasi '4. OSB'nin Yer Seçimi Tamamlanarak Sinirlari Netlesti'

Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Eylül Ayi Meclis Toplantisi yapildi. Toplantida konusan KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, “4. OSB’nin yer seçimi tamamlanarak sinirlari netlesti” dedi.

KAYSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantiya KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, yönetim kurulu üyeleri ve oda üyeleri katildi.

Sürdürülebilir kalkinma hedeflerine ulasabilmek için üretime daha çok agirlik verilmesi gerektigini söyleyen Baskan Büyüksimitci, “TÜIK tarafindan 2023 yilinin ikinci çeyrek büyüme rakamlari açiklandi. Açiklanan verilere göre ekonomimiz 2023 yilinin ikinci çeyreginde yüzde 3.9 oraninda büyüdü. Depremin etkisinin devam ettigi dönemde beklentilerin üzerinde gerçeklesen bu büyüme oranini oldukça önemli buluyoruz. Açiklanan verilere baktigimizda dis talep ve sanayide ivme kaybi olurken, büyümeye tüketim katkisinin dikkat çektigini görüyoruz. Ülkemizin istikrarli ve sürdürülebilir kalkinma hedeflerine ulasmasi için üretime daha çok agirlik vermemiz gerekiyor. Tüketimden daha yüksek bir üretim seviyesini yakalamamiz için, katma degeri yüksek imalat sanayilerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi büyük önem tasiyor” dedi.

“Orta Vadeli Program belirsizligi azaltmak açisindan kiymetli”

Büyüksimitci, Orta Vadeli Programin is dünyasi için yol haritasini görme açisindan çok önemli oldugunu söyleyerek, “Ekonomimizin 3 yillik yol haritasini belirleyen Orta Vadeli Program (OVP) Cumhurbaskanimiz Sayin recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklandi. Orta Vadeli Programi, is dünyasinin yol haritasini görmesi ve belirsizligin azaltmasi bakimindan oldukça kiymetli buluyoruz. Yine açiklanan programda; fiyat istikrari ve finansal istikrar, yesil ve dijital dönüsüm, is ve yatirim ortami gibi konulara agirlik verilecek olmasi oldukça önemli. Programin amacina ulasmasi ve ülkemizin hedeflerini yakalamasi için biz de sanayiciler olarak var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Sigorta sirketlerinin firmalara imtina ile yaklasmasinin firmalari ciddi sikintiya soktugunu söyleyen Baskan Büyüksimitci, “Geçen hafta Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcimiz Sayin Oruç Baba Inan’in katilimi ile OSBÜK Iç Anadolu Toplantisini sehrimizde yaptik. Toplantidan bir gün önce OSBÜK Baskanimiz Sayin Memis Kütükçü ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte gün boyunca çesitli ziyaretler yaptik. Çok verimli bir toplanti oldu. Toplantida ben de bir konusma yaparak, OSB’ler hakkinda sizden gelen talep ve önerileri dile getirdim. Istihdam sorunu basta olmak üzere, mera vasfindaki tasinmazlarin ve bürokratik gecikmelerin süre kayiplarina neden oldugunu, parsellerdeki çekme mesafelerinin insaat alanlarina dahil edilmesi gerektigini, mevcut sulu söndürme sistemleri uygulamalarinin sanayicilere ekonomik yük ve sorumluluk getirdigini ve son olarak sigorta sirketlerinin firmalara sigorta yapmaktan imtina ettiklerini, bunun da firmalari ciddi anlamda sikintiya soktugunu konusmamda dile getirdim” dedi.

“4. OSB’nin sinirlari netlesti”

Kayseri’de yapilacak olan 4. Organize Sanayi Bölgesi’nin yeri ve sinirlarinin netlestigini söyleyen Baskan Büyüksimitci, konusmasina su sekilde devam etti:

“Yine Marmara Bölgesi’ne alternatif, Iç Anadolu- Dogu Akdeniz kusaginda yeni bir sanayi havzasinin planlanmasinin ülkemizin gelecegini yakindan ilgilendirdigini ve yeni bir planlama yapilarak, yeni üretim alanlarinin hazirlanmasi gerektigini konusmamda bir kez daha ifade ettim. Son olarak Odamizin kurulus çalismalarini yürüttügü 4. OSB’de gelinen asama hakkinda Sayin Bakan Yardimcimiza ve OSBÜK heyetine bilgi verdim. 4. OSB’nin yer seçimi tamamlandi ve sinirlari kesinlesti. Bugünkü meclisimizde de 11 asil 11 yedek üyeden olusan 4. OSB Mütesebbis heyetimizi oylariniza sunup, kurulus protokolü ile birlikte Bakanligimizdan sicil alarak, yeni OSB’mize tüzel kisilik kazandirmis olacagiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile