Baskan Çagirici Tuzlama Aracini Kullandi

Baskan Çagirici Tuzlama Aracini Kullandi

Meteoroloji’den “turuncu” alarmin verilmesiyle hazirliklarini tamamlayan Bagcilar Belediyesi, 78 araç ve 575 kisilik ekibin gece boyu yaptigi çalismalarla Aybar kar firtinasinin sorunsuz sekilde atlatilmasini sagladi. 22 mahallede konuslanan Karla Mücadele Timi, küreme ve tuzlama çalismalariyla yollarin kapanmasinin önüne geçerken, Belediye Baskani Lokman Çagirici da tuzlama aracini kullanarak ekiplere eslik etti.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün günler öncesinden uyarisini yaptigi Sibirya kökenli Aybar kar firtinasi dün aksam saatlerinde Istanbul genelinde etkili olmaya basladi.

Her geçen dakika tipiye dönüsen yagis, Bagcilar’da da her yeri beyaz örtüyle kaplarken tehlikeli olabilecegi sinyalini de vermeye basladi.

Bunun üzerine 9 Mart’tan bu yana hazir durumda bekleyen Bagcilar Belediyesi Karla Mücadele Timi, harekete geçti. 22 mahallede önceden belirlenen kritik noktalara yerlesen 78 araç ve 575 kisilik kadro, küreme, tuzlama ve temizleme çalismalarina basladi.



Çagirici, küreme ve tuzlama araci kullandi

Buz tutma ihtimali olan yerler, meydanlar ve baglanti noktalari basta olmak üzere ara sokaklara kadar ilçenin bütün noktalarina kisa sürede ulasildi. Firtinaya ragmen özveriyle çalisan görevliler, yollarin kapanmasina ve ilçe sakinlerinin zarar görmesine izin vermedi. Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici ve AK Parti Ilçe Baskani Rüstem Tüysüz de sahaya inip ekiplerin yaninda çalismalara destek verdi. Çagirici sürücü koltuguna oturdugu küreme ve tuzlama araciyla sokaklari dolasti.

"Basarili bir sinav verdik"

Kar Istanbul’u terk edene kadar sahada olacaklarini söyleyen Çagirici, “Zor bir aksam geçirdik, ancak belediye olarak Aybar kar firtinasina karsi basarili bir sinav verdik. Mesai arkadaslarima emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Ilçemizde herhangi bir sikinti yasanmadi. Hemsehrilerimiz huzur ve güven içinde olsunlar. Biz 24 saat görev basinda olacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile