Baskan Çavusoglu Açiklamasi 'Bu Sehrin Kaynaklari, Bu Sehrin Insanlarina Harcanacak'

Baskan Çavusoglu Açiklamasi 'Bu Sehrin Kaynaklari, Bu Sehrin Insanlarina Harcanacak'

Göreve basladigi ilk 50 günde suda indirim, emeklilere ikramiye, yeni dogum yapan annelere destek ve Horoz Kart sözlerini yerine getirdiklerini ifade eden Baskan Çavusoglu, “Bu sehrin kaynaklari, bu sehrin insanlarina harcanacak” dedi.



04 Nisan 2024’de mazbatasini alan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, Ramazan Bayrami tatili sürerken, 13 Nisan 2024’te Denizli Büyüksehir Belediye Meclisi’ni topladi. Baskan Çavusoglu, uygun sartlari tasiyan emekliler ile yeni dogum yapan annelere yönelik verecekleri destek sözü için ilk adimi atti. Ilgili komisyonlara sevk edilen gündem maddeleri Mayis ayi Meclis’inden jet hiziyla geçerek kabul edildi. Sosyal yardim kriterlerini tasiyan emeklilere yönelik 5 bin TL’lik ikramiye için basvurular 20 Mayis 2024’te baslarken, yeni dogum yapan annelere söz verilen 4 bin TL’lik destek müracaatlari ise 22 Mayis Çarsamba günü basvuruya açildi.

Denizli artik en pahali suyu kullanmiyor

Baskan Çavusoglu ayrica “bir elin verdigini diger el görmeyecek” hedefiyle hayata geçirecekleri “Horoz Kart” projesi için de Meclis’ten ilgili banka ile protokol imzalama yetkisi aldi. Bunlarin yaninda, Baskan Çavusoglu’nun bir diger sözü olan suda indirim konusu da DESKI Genel Kurulu’nda görüsülerek karara baglandi. Denizli Büyüksehir Belediyesi ve DESKI’nin açiklanan agir borç yüküne ragmen Baskan Çavusoglu bu sözünü de tutarak su tarifelerinde yüzde 40’a varan indirim yapti. 1 Haziran 2024 itibariyle "konut" abonelerinden birinci kademe (0-12 m için) uygulanan su ücreti, 21 lira 797 kurustan 15 lira 258 kurusa, atik su ücreti 10 lira 895 kurustan, 7 lira 629 kurusa indirildi. Türkiye’deki 30 büyüksehir arasinda en pahali suyu kullanan 4’ncü il olan Denizli, aldigi bu kararla 16’nci siraya geriledi.

Geri gönderilen araçlarla 1 milyon 214 bin TL tasarruf edildi

Baskan Çavusoglu göreve geldikten 4 gün sonra Büyüksehir Belediyesinin bir kismi lüks olan ihtiyaç fazlasi 45 adet kiralik aracini da geri gönderdi. Göreve gelir gelmez israf ve satafata son vermeye basladiklarini belirten Çavusoglu, sadece araçlarin geri gönderilmesiyle aylik 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edildigini açikladi.

Öte yandan, Denizli merkezde 14 yildir Büyüksehir Belediyesinin istirak sirketi BELTAS tarafindan isletilen ücretli cep otoparki uygulamasina da son veren Baskan Çavusoglu, yine BELTAS tarafindan isletilen sosyal tesislerde çay ve kahve ücretlerinde yüzde 66’yi geçen indirim talimati verdi. Söz konusu sosyal tesislerde çay 15 TL’den 5 TL’ye, Türk kahvesi ise 35 TL’den 15 TL’ye düstü. Göreve geldikten hemen sonra Çivril Günes Enerji Santrali’nin de bir an önce faaliyete geçerek, Denizli ve Türkiye’ye katki saglamasi için çalisan Baskan Çavusoglu, geçmiste yasanan tüm aksakliklari giderdiklerini ve tesisin 20 Haziran’da faaliyete baslamasi için ne gerekiyorsa yapilacagini belirtti.



Gülen yüzlerin oldugu bir Denizli

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, kenti daha iyiye daha güzele hep birlikte tasiyacaklarini belirterek, basari öyküsünü hep beraber yazacaklarini söyledi.

Bu kapsamda, Denizli halkinin her bir kurusuna sahip çikacaklarini, garibin, gurebanin, sokakta yalin ayak terlikle gezmek zorunda kalan yetimin hakkini koruyacaklarini vurgulayan Baskan Çavusoglu, “Rutin belediyecilik hizmetlerimizi sürdürürken söz verdigimiz projelerimizi de hizli bir sekilde yerine getirmek için elimizden geleni yapiyoruz. Açikladigimiz tüm projelerimizi yasama geçirecegimizden kimsenin süphesi olmasin. Sosyal yardimlarla asil ihtiyaç duyan insanlarimiza tüm imkanlarimizla destek olacagiz. Denizli Büyüksehir Belediyesi artik bir kesime, bir zümreye degil bu sehrin insanlarinin tamamini kucaklayacak. Bu sehrin kaynaklari bu sehrin insanlarina harcanacak. Huzuru, mutlulugu içinde barindiran, gülen yüzlerin oldugu bir Denizli’yi hep beraber insa edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile