Baskan Çavusoglu'ndan Jet GES Talimati

Baskan Çavusoglu'ndan Jet GES Talimati

Göreve geldikten hemen sonra Çivril GES’in bir an önce faaliyete geçerek, Denizli ve Türkiye’ye katki saglamasi için çalisan Baskan Çavusoglu, 31 Mart’tan bu yana projenin geldigi durumu paylasti. Geçmiste yasanan tüm aksakliklari giderdiklerini ve tesisin 20 Haziran’da faaliyete baslamasi için ne gerekiyorsa yapilacagini belirten Baskan Çavusoglu, “Her seyin güzel ve iyi olacagi bir Denizli için beraber basaracagiz ” dedi.



Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, göreve geldikten hemen sonra, bir an önce faaliyete geçerek Denizli ve Türkiye’ye katki saglamasini istedigi Çivril ilçesinin Tokça Mahallesi’nde yapimi süren günes enerji santrali (GES) projesini inceledi. Baskan Çavusoglu’nun 1,7 milyon metrekareye kurulan ve yilda 180 milyon KWh elektrik enerjisi üretmesi planlanan tesis incelemesine, Genel Sekreter Bülent Bozbas, DESKI Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydin, yüklenici firma yetkilisi Halil Demirdag ve beraberindekiler eslik etti.

Baskan Çavusoglu, Mart 2024’te bitirileceginin açiklanmasina ragmen tamamlanmasi uzayan Çivril GES’in 31 Mart’tan bu yana geldigi durumu da hava fotograflariyla paylasti. Fotograflarda günes enerjisi panellerinin 31 Mart’tan sonra dösendigi görüldü.

Bir süre alanda incelemede bulunan Baskan Çavusoglu göreve geldikleri ilk günden bu yana Çivril GES’in bir an önce tamamlanarak Denizli ve Türkiye’ye katma deger saglamasi için çalistiklarini anlatti.

Aksakliklar giderildi, ekip sayilari artirildi

Projenin daha hizli ilerlemesi için bölgedeki aksakliklari giderdiklerini, sirket ile görüserek tesisin bir an önce tamamlanmasi noktasinda ekip sayilarini da artirdiklarini ifade eden Baskan Çavusoglu, bunlarla birlikte isin hizlandigini ve günlük 2.5-3 MW’lik günes enerjisi paneli montaji yapildigina dikkati çekti. Baskan Çavusoglu, “Önceki dönemde görev almis arkadaslarin baslatmis oldugu projelerin devamliligi konusunda bir sikintimiz yok. Bütün projelerin bitimini saglayacagiz. Bu konuda kimsenin süphesi olmasin. Ilerleyen hiçbir isin önünde durmayacagiz” diye konustu.



Kredi maliyetlerinin yüksekligine dikkat çekti

Söz konusu yatirimla ülke ekonomisine katki saglanacaginin bilincinde olduklarini ifade eden Baskan Çavusoglu, “Bu isi ne kadar hizlandirir ve tamamlarsak o kadar iyi. Biz, sokakta yalin ayak, terligiyle gezen, yiyecek ekmek parasi olmayan çocuklar için bu yolculuga çiktik. Projeyi ne kadar erken bitirirsek sistem o kadar erken dönmeye baslayacak ve ülke ekonomisine de katki koymaya baslayacagiz. Bu isin finansmani ve teknik destek saglanmasi konusunda hiçbir sikinti yasamadan süreci güzel bir sekilde götürecegiz” dedi.



Projedeki en büyük sikintilardan birinin, kredi maliyetlerinin çok yüksek ve buna bagli amortisman süresinin de normalden 2 kat daha geç gerçeklesecek olmasini vurgulayan Baskan Çavusoglu, “Normalde 5-6 yilda kendini amorti etmesi gereken tesis, yüksek kredi maliyetleri nedeniyle 11-12 yilda kendini amorti edebilecek” diye konustu.



Proje 20 Haziran’da tamamlanacak

Projenin 20 Haziran’da faaliyete baslamasi için ne gerekiyorsa yapilacagini belirten Baskan Çavusoglu, “Denizli’miz için güzel bir hizmet olacak. Firmanin çabasini görüyor, takdir ediyoruz. Her seyin güzel ve iyi olacagi bir Denizli için beraber basaracagiz” ifadelerini kullandi.

Genel Sekreter Bülent Bozbas da projedeki en büyük sikintinin yüksek maliyetli finansman ve kredi oldugunu kaydederek, “En büyük sikintimiz finansman araçlarinin çok pahaliya mal olmasidir. Normalde bu projenin kendini 5-6 yilda amorti etmesi gerekirken, finansman maliyetinin çok yüksek olmasi sebebiyle 11-12 yilda kendini amorti edecek” diye konustu.



Üstlenici firma yetkilisi Halil Demirdag ise Baskan Bülent Nuri Çavusoglu’na kendilerine verdikleri desteklerden dolayi tesekkür ederek, devam eden çalismalar hakkinda ayrintili bir sunum gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile