Baskan Çay Açiklamasi 'Bu Yanlistan Dönün'

Baskan Çay Açiklamasi 'Bu Yanlistan Dönün'

Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, Adana Büyüksehir Belediyesince ilçe merkezindeki eski Atatürk anitinin bulundugu kavsagin yikilip yerine kent meydani yapilacagini belirterek, "Aklin yolu birdir ve bu kent meydani mantigi yanlistir. Yanlistan dönmek ise erdemdir" dedi.

Bir TV programi için Istanbul’da bulunan Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay’in sosyal medya hesabindan Adana Büyüksehir Belediyesi yetkililerine çagrida bulundu.

Pozanti Atatürk Caddesi, Inönü Caddesi ve Pozanti’nin 4 merkez mahallesine yönelisleri saglayan ve 1981 yilinda Atatürk’ün anisina o dönemki CHP’li Belediye Baskani tarafindan yaptirillan Atatürk aniti ve dönerli kavsagin, yeniden düzenleme adi altinda çalisma baslatildigini ifade eden Baskan Çay, "Herkesin is yapmasina, yenilige saygili ve açigiz. Ancak hiç bir gözlem ve hesap yapilmadan mevcut kavsagi kent meydani yapiyoruz tezi ile Pozanti trafigini bir kesmekese mahkum etmek kimsenin haddi olmamalidir. Dün Büyüksehir Fen Isleri Daire Baskani Önder Aka’yi bizzat arayarak uyardim. Imar müdürüm projeyi ihaleyi yapan sube müdürünü bizzat aradi. Ilçe Kaymakamimiz Emrah Akduman’i arayarak bilgilendirdim. Ana cadde bize ait ihalesini yaptik diyerek is bilmez hallerini ortaya koyan, siyaset ile hizmeti birbirine karistirip ilçede kargasaya çanak tutan CHP Ilçe Baskani Senol Eroglu’na soruyorum. Bu kadar tepkiye ragmen neden gerçegi görmek istemiyorsunuz? Siz Pozanti’da yasayan biri olarak bu gerçekten haberdarken her asamasinda bulundugunuz bu projeye bu haliyle nasil olumlu bakiyor, vatandasin tepkisini görmezden geliyorsunuz? Istanbul’a televizyon programi için geldim. Döndügümde halen bu yanlistan dönülmez ise uzlasi kapilarini kapatan ve akla göre hareket etmeyenlere Pozanti Sivil Toplum Örgütleri ve halkimiz ile gereken tepki ortaya konacaktir. Aklin yolu birdir ve bu kent meydani mantigi yanlistir. Yanlistan dönmek ise erdemdir. Dogru adimi bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile