Baskan Çelik Fetih Mescidi Restorasyonunda Incelemelerde Bulundu

Baskan Çelik Fetih Mescidi Restorasyonunda Incelemelerde Bulundu

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, belediyenin restorasyonunu yaptigi, Manisa’nin fethinin sembolü olan Fetih Mescidi santiyesinde incelemelerde bulundu.

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Baskan Yardimcisi Bilal Demir ile birlikte, belediyenin restorasyonunu yaptigi Manisa’nin fethinin sembolü olan Fetih Mescidi santiyesinde incelemelerde bulundu. Santiye görevlileri ve teknik ekiplerden çalismalar hakkinda bilgi alan Baskan Çelik, incelemelerinin ardindan degerlendirmelerde bulundu. Fetih Mescidi’nin 1313 yilinda Manisa’nin Saruhan Bey tarafindan fethedildikten sonra yaptirildigini animsatan Baskan Çelik, burasiyla ilgili uzun yillardir çalisma içerisinde olduklarini ifade ederek söyle devam etti; " Valimiz Sayin Yasar Karadeniz önderliginde Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüz buranin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazirlanip, 2 Numarali Kültür Varliklarini Koruma Kurulu’ndan geçmesi noktasinda ciddi gayret sarf ettiler. Ardindan da biz bu eserin restorasyonunu Sehzadeler Belediyesi olarak üstlendik. Ihalesini de 2,5 milyon TL bedelle yaptik. Kurulun onay verdigi aslina uygun bir sekilde restore ediyoruz."

Çalismalarin sorunsuz bir sekilde devam ettigini belirten Baskan Çelik, kurul üyelerinin de zaman zaman gelerek çalismalari inceldiklerini ve yönlendirmelerini de yaptiklarini söyledi.

Baskan Çelik "Hedefimiz 2023 yili içerisinde Manisa’nin fethinin sembolü olan, ilk yapilan mescid olan mescidin restorasyonunu tamamlayarak açilisini gerçeklestirmektir. Mescidin hemen yan tarafinda ayni tarihten kalma bir de çesme var. O çesmeye de yayla suyu çektik. Nasip olursa o çesmeyi de aslina uygun sekilde yapacagiz. Akabinde de burasi Manisa’da ilk yapilan mescid olma sifatiyla ibadete açilacak ve Manisalilar gelip burada ibadet ederek, ecdadini rahmetle anabilecek." diye konustu.

Mescidin restorasyonuyla birlikte bölgenin de daha güvenli hale gelecegini belirten Baskan Çelik, çalismanin bölgede yapilacak diger çalismalarin da tetikleyici unsuru olacagini söyledi.

Bölgedeki diger eserlerin de adim adim ayaga kaldirilacagina inandigini sözlerine ekleyen Baskan Çelik "Restorasyonun ardindan mevcut surlarin güçlendirilmesi gündeme gelecek. Yildan yila burasi Sehzadelerin turizm lokasyonunda önemli bir yer olusturacaktir diye düsünüyorum. Emegi geçen arkadaslarima tesekkür ediyorum. Burada çalisan ustalarin da ellerine, emeklerine saglik. Kazasiz belasiz tamamlayip ibadete açmayi Rabbim bizlere nasip etsin. Sehrimize hayirli olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile