Ankara'nın Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, yardımcıları ile düzenlediği basın toplantısıyla belediyenin 2010 yılı çalışmalarını değerlendirdi. İki dönemdir Polatlı Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü dile getiren Belediye Başkanı Yakup Çelik, "Belediyenin kapısından girdiğim ilk günkü gibi heyecanımı koruyorum. Halkımızın yaptığı tercihi haklı çıkarmak için elimden geleni yapıyorum. 2004 yılında ne söz verdiysek yerine getirdik. Sözünü vermediğimiz konularda da kaynak ve proje üreterek çalışmalarını başlattık." dedi.
2010 yılında Polatlı'daki en iyi gelişme olarak Gazi Üniversitesi Polatlı Yerleşkesi'nin açılması olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Çelik, "Gazi Üniversitesi Polatlı Yerleşkesi'nin açılması, benim gördüğüm en büyük gelişmedir. Polatlı'nın yıllardır fakülte ve üniversite kurulması için kurduğu hayal gerçeğe dönüştü. Gazi Üniversitesi Polatlı Yerleşkesi altı bölümle 2010 eğitim öğretim yılına başladı. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Tabiatın determinantı varsa, insanın da kaderi var. Tabiatın determinantı neyi gerektiriyorsa biz insan olarak onlara sarılmak, onların gereğini yerine getirmek zorundayız. Şehirlerin de, milletlerin de kaderi o şekilde beliriyor. Önümüzdeki yıl Gazi Üniversitesi Arkeoloji bölümünün Polatlı'da açılması konusunda görüşeceğiz." diye konuştu.
Polatlı'da bulunan höyük ve Gordion'a kadar yapılacak daha çok iş olduğunu dile getiren Başkan Çelik, şunları söyledi: "Tabi Polatlı'nın buna ihtiyacı da var. Belediyemiz Mahalle Konaklarında ilköğretim öğrencilerine yönelik yapmış olduğumuz eğitim çalışmalarının da aileler tarafından çok memnuniyet verici bulunduğunu duyuyor ve görüyoruz. Ama Cumhuriyet Mahallesi'nde, İnönü Caddesi'nde ve Zafer Mahallesi'nde acilen internet evleri oluşturarak, bu çocuklarımızın internetten faydalanmalarını sağlamamız gerekiyor. Önümüzdeki yıl bunu yapacağız."
Önceki yıllarda yol ve kaldırım çalışmalarının eksikliklerinin eleştirildiğini hatırlatan Çelik, "Bunun belirli nedenleri vardı. Şehir merkezinde küçük bir alanda değil, Eskişehir-Ankara demiryolu arasındaki kısımda alt yapı ciddi anlamda yenilendi. Sadece doğalgaz, kanalizasyon, su, içme suyu borularının değiştirilmesi değil aynı zamanda iletim hatlarının yer altına alınmasına kadar bir dizi çalışma yapıldı. Biz bu çalışmaları 15 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. İki emek olmasın diye diğer kurumlarla birlikte çalışarak alt yapı işleri tek seferde yaptık. 2009 yerel seçimleri sonrasında yol ve kaldırım gibi çalışmalara ağırlık verdik. 2010 yılında 48 bin ton asfalt attık. Bu Polatlı için çok büyük bir rakamdır. Kilitli taş olarak da 70 bin metrekare kilitli taş döşemesi yaptık. Hem kent estetiği için hem de şehir trafiğini rahatlatmak için sinyalizasyon çalışması yaptık. Mahalle parklarını hizmete açtık. Polatlı'nın yeşil kuşak içerisinde yer alması konusunda, Duatepe'nin çevresinin ağaçlandırılması konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı'mızın çalışmaları var. Yeşil alan bilincinin gelişmesi gerekiyor. O yüzden bu çalışmaları kıymetli buluyorum. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'müz, kültürel etkinlikleri hem gençleri, hem yetişkinlere yönelik açtığı kurslar önemli. Kurslarımıza devam eden bin 800 öğrencimiz var." şeklinde konuştu.
"MİLLETVEKİLLİĞİ CAZİP GELMİYOR"
Belediye Başkanı Yakup Çelik, bir gazetecinin 2011'de yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olup olmayacağını yönündeki soruya şu cevabı verdi: "Milletvekilliği birilerine cazip gözükebilir. Bana o kadar cazip gelmiyor. 2009 yılında, beş yıllığına halkımızdan yetki istedik bu bize verildi. Hizmet etmek için Belediye Başkanlığı makamının önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bu anlamda belli bir tecrübenin de sahibi olduğumu düşünüyorum. Halkımıza verdiğimiz sözler var. Önümüzdeki zaman içerisinde de bu sözleri yerine getirmek. Bu hususta gayret sarf etmek gerekiyor. Hizmet açısından Polatlı Belediye Başkanlığı makamı sıradan bir vekillikten çok daha kıymetli ve değerli diye düşünüyorum. halkımızın teveccühü ile Bana tevdi edilmiş bir görev Belediye Başkanlığı bunu en iyi şekilde yapmayı arzu ederim."
2011'DE YAPILACAK ÇALIŞMALAR
2011 yılında yapakları çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yakup Çelik konuşmasını şöyle tamamladı: "Katı atık tesislerimizin şehir çöplüğündeki mevcut durumunun iyileştirilmesi için daha önce bir çalışma başlatmıştık. Arsa konusunu çözümledik. Keloğlan tepesinin arka kısmında belli bir yer uygun görüldü. Haymana Belediyesi ile kurduğumuz birlik meclisimizden geçti. Ankara Valiliği'mizden de geçti. Bakanlar Kurulu'nun onayına girecek, üç ay içerisinde tamamlanacak.
Çamlıca ve Fatih mahallelerinde yeni bir mahalle konağımızın temeli atıp 2011 yılında bitireceğiz. Eski TMO binasına çok amaçla salon eklenerek, kültür merkezi yapımı çalışmaları devam ediyor. Bina kurul tarafından tescillendi. Şu anda proje aşamasında, ihaleye çıkıp kurul onayı aldıktan sonra yapım ihalesine çıkacağız. Bin 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonu yapılması için bakanlıkla görüşürüz. Önümüzdeki yıl bununda temelini atacağız. Hızlı tren istasyonun ön yollarının ve otoparkını yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. 2011 yılında hızlı tren istasyonunun açılışını yapacağız. 2011 yılı Sakarya Zaferi'nin 90'ıncı yılı. Kartaltepe'de yapımı devam eden panoramik müze 2011 yılında tamamlanacak. Bu çalışma önemli bir çalışmadır. Hem tarih açısından hem de bu şehrin turizmden ekmek yemesi için yapılan bir çalışmadır. 24 saatimizi bu şehir için harcıyoruz."