Baskan Çerçi Basarili Ögrencileri Ödüllendirdi

Baskan Çerçi Basarili Ögrencileri Ödüllendirdi

Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, ‘Robot Yarismasi’nda dereceye giren takimlara ödüllerini verdi.

TÜBITAK, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ve Yunusemre Belediyesi ortakligiyla kurulan Yunusemre Bilim Merkezi’nde gelecegin bilim insanlari yetismeye devam ediyor. Yunusemre Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle bu yil ilk defa düzenlenen ‘Robot Yarismasi’nda lise ve ortaokul ögrencilerinden kurulan takimlar robot teknolojisinde hünerlerini sergiledi. Yunusemre Millet Çarsisi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 3 gün boyunca devam eden ‘Robot Yarismasi’na lise ve ortaokul olmak üzere 67 grup yarismaya katildi.

Yarismada her gruptan üçer ögrenci olmak üzere toplam 201 ögrenci yer aldi. Yarismanin son gününde jüri üyelerinden yüksek puan alarak dereceye giren takimlara ödülleri verildi.

Törene Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yildiray Demirtas, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Törende konusan Baskan Çerçi dereceye giren ögrenciler kutlayarak, “Çocuklarimizin mutlulugu bize ayri bir keyif veriyor. 1.5 yil önce kurdugumuz Bilim Yunusemre’de bugüne kadar 60 bini geçen ögrencimiz yararlandi. Görüyoruz ki bu alanda önemli bir açigi gidermis olduk. Genç beyinlerde bir isik yanmasina vesile olduk. Bu isigin devam etmesi için gereken gayreti gösterecegiz. Gençlerimizin bu yüzyilda imkanlari çogaldi. Gençlerimiz bundan sonra bilim ve ilimle daha çok ugrasacak. Merkezimizde gelecegin bilim insanlarini yetistirmekten büyük gurur duyuyoruz. Yarismaya katilan tüm gençlerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmasinin ardindan 4 ayri kategoride dereceye giren takimlara ödüllerini takdim eden Baskan Çerçi ve davetliler ögrencileri kutladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile