Başkan Çerçioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Erken Kutladı

Başkan Çerçioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Erken Kutladı

8 Mart 2010 günü, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından yürütülen 'Çeşitli Alanlardan Başarılı Kadın Profesyonellerin Öğrencilere Rol Modeli Olarak Tanıtılması Projesi' kapsamında 'Örnek Model' olarak gösterilen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ödülünü almak üzere Isparta'ya gideceği için '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü önceden Ata Mahalle

8 Mart 2010 günü, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından yürütülen "Çeşitli Alanlardan Başarılı Kadın Profesyonellerin Öğrencilere Rol Modeli Olarak Tanıtılması Projesi" kapsamında "Örnek Model" olarak gösterilen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ödülünü almak üzere Isparta'ya gideceği için "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü önceden Ata Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikle kutladı.
Ata Mahallesi Ata Parkı'nda kadınlarla bir araya gelen Başkan Çerçioğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Seçimlerden önce Aydın'da eğer belediye başkanlığını kazanırsak ilk önce kadınlara, çocuklara elimizi uzatacağımıza dair söz vermiştik. Geçen hafta Aydın Belediyesi'nde kadın sivil toplum örgütlerinden oluşan 'Aydın Kadın Meclisi'ni kurduk. Yine Aydın Belediyesi bünyesinde AYBA'yı kurduk. Aydın Belediyesi Hizmet Ağı sosyal elemanları da yaklaşık 2 hafta önce Ata Mahallesi'nde konut taramasına başladı. Mahallenizdeki tüm konutları tek tek tarayıp, sorunlarınızı ve problemlerinizi tespit edeceğiz. Biz AYBA'yı Aydın halkının sorunlarına çözüm üretmek için kurduk. Bunun için de var gücümüzle çalışacağız"
Kadınların yılın 365 gününün sadece bir gününde değil, tüm günlerinde hatırlanması gerektiğini belirten Başkan Çerçioğlu, "Biz kadınlar Türkiye nüfusunun yüzde 50'sini oluşturuyoruz. Eğer bir toplumda, toplumun yarısı iş gücüne dahil değilse o toplumun ileriki seviyelere, refah seviyelerine ulaşması mümkün değildir. Kurtuluş Savaşı'nda, o büyük mücadelede kadınıyla-erkeğiyle cephede, cephe gerisinde kurtuluş ateşini yakmak için erkeklerin yanında omuz omuza savaştık. Ve Gazi Mustafa Atatürk'ün kurduğu o büyük Cumhuriyet'in ilk ışığını 'Türk Kadınları', yani bizler yaktık. Ama bugünün Türkiye'sine baktığımızda kadınlar ezilmekte, horlanmakta, ikinci plana atılmaktadır. Elbette bu böyle gitmeyecek, değişecektir. Bu değişik ilk olarak sizlerin desteğiyle Aydın'dan başlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Ata Parkı'ndaki etkinlikte lokma döküldü, kadınlara çiçekler ve buzdolabı stickerleri dağıtıldı, Başkan Çerçioğlu kadınlarla birlikte halay çekti. Bayanlar ve çocuklar Başkan Çerçioğlu'na yoğun ilgi gösterirken, birlikte fotoğraf çekilebilmek için birbirleriyle yarıştılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile