Baskan Çinar, Kentsel Dönüsüm Alanini Inceledi

Baskan Çinar, Kentsel Dönüsüm Alanini Inceledi

Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, ’’Insaati devam eden Yeni Belediye Hizmet Binamiz ve Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projemizle birlikte Yesilyurt’un gelecegine iki degerli eser daha emanet etmis olacagiz” diye konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, beraberinde Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Cüreoglu, Yesilyurt ISGEM Genel Müdürü Numan Özcan ve Yesilyurt Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Yeni Belediye Hizmet Binasi ve Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüsüm Alanindaki insaat çalismalarini inceledi. Yetkililerden insaat süreci hakkinda bilgiler alip, projeler üzerinde fikir alis verisinde bulunan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt’un gelisen ve degisen yüzüne yakisir iki özel yatirimi vatandaslarla bulusturmak için planli bir sekilde çalistiklarini söyledi.

Turgut Özal Mahallesindeki iki yatirim alanindaki insaat çalismalarinin planlandigi gibi ilerledigini söyleyen Çinar, “ Ilçemizin farkli noktalarinda bulunan hizmet alanlarimizi tek çati altinda bulusturacagimiz Yeni Belediye Hizmet Binamiz ile Turgut Özal Mahallemizdeki 15 dönümlük alan üzerinde hizmete sunacagimiz Kentsel Dönüsüm Proje alanimizda ki yapim isleri araliksiz devam etmektedir. Bizlerde ilçemizin gelecegine emanet edecegimiz iki özel yatirimin tüm asamalarini yakindan takip ederek, planlandigi zamanda hizmete girmesi için gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Üç yil önceki seçim zamaninda yapmayi taahhüt ettigimiz Yeni Belediye Hizmet Binamiz ve Kentsel Dönüsüm Proje alanimizdaki konutlarimiz gerek kentimizin mimari yapisi ve siluetine verecegi ciddi katkiyla gerekse de insanlarimizin yasam kalitesini artiracak özellikleriyle Yesilyurt’umuzun gelisen imajina önemli fonksiyonlar kazandiracaktir” ifadelerini kullandi.

Yeni Belediye Hizmet Binasiyla Yesilyurt 2.Millet Bahçesinin ayni alanda hizmete sunulacak olmasinin Yesilyurt’un güzelligine yeni güzellikler kazandiracagini ifade eden Çinar, “ Dogu Anadolu Bölgesinin en büyük ilçesi olan Yesilyurt’umuzun büyük ihtiyaç duydugu Yeni Belediye Hizmet Binamiz ile birlikte ilçemizin farkli noktalarindaki hizmet binalarimizi tek çati altinda toplayarak vatandaslarimiza daha hizli ve pratik hizmet sunmus olacagiz. Iç ve dis tasariminin yani sira mimari yapisi ve görsel zenginligiyle kentimizin estetik yapisina önemli katkilar sunacak olan Yeni Belediye Binamizin yan tarafindaki 35 dönümlük alana ise Çevre, Sehircilik ve Iklim Bakanliginin destekleriyle TOKI tarafindan Yesilyurt 2.Millet Bahçesi kazandirilacaktir. Yeni Belediye Hizmet Binamiz ve Yesilyurt 2.Millet Bahçemizin ayni alanda hizmete girecek olmasi ilçemizin yasam kalitesini daha iyi bir seviyeye çikartacak olup, ilçemizin gelisen imajini daha da güçlendirmis olacagiz. Hizla gelisen, nüfus artisiyla birlikte talepleri artan Yesilyurt’umuzun ihtiyaç duydugu bu tür özel eserleri teker teker hizmete sunarak vatandaslarimiza daha güzel kosullarda yasama imkani sunmus oluyoruz. Bununla birlikte iki dev yatirimin hizmete sunulacagi buradaki alanimizla Ahmediye Camimizin oldugu bölgeyi yeni, farkli ve dikkat çekici bir projeyle birlestirmek içinde çalismalar yapiyoruz” diye konustu.

Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüsüm Konutlarini da inceleyerek yetkililerden bilgiler alan Çinar, Yesilyurt’un her noktasini daha yasanabilir ve daha nitelikli konutlarla gelistirmek için kentsel dönüsüm yatirimlarina büyük önem verdiklerini söyledi.



Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesini Yesilyurt Belediyesinin kendi öz bütçesi kaynaklariyla hizmete sunacaklarini vurgulayan Çinar, “ 15 Nisan 2020 tarihli 2409 sayili Cumhurbaskani Kararnamesi ile riskli alan ilan edilen Turgut Özal Mahallemizdeki 15 dönümlük alan üzerinde yapimina basladigimiz Kentsel Dönüsüm Konutlarimizla burada yasayan hak sahiplerine

dayanikli ve güvenilir bir yasam alani sunmus olacagiz. 168 daire ve 10 dükkanin yer aldigi yeni yasam alanimiz gerek saglam ve kaliteli binalariyla gerekse de sosyal yasam donatilari, spor alanlari ve otoparkiyla kentsel dönüsüm projelerine örnek gösterilecek vizyonel bir yatirimdir. Yesilyurt ISGEM bünyesinde gerçeklesen insaat çalismalarimizda her hangi bir aksama yoktur, her sey planlandigi gibi ilerlemektedir. Tamamlanip hizmete sundugumuz zaman Turgut Özal Mahallemizin çehresi ciddi seviyede degisecek olup, Yesilyurt’umuzdaki güvenilir ve saglam yasam alanlarina bir yenisini daha eklemis olacagiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile