Baskan Çinar, Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Baskan Çinar, Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Malatya Inönü Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafindan düzenlenen ‘Tecrübe Paylasimi’ programinda konusan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, "Önce hedefiniz olmali, hedefinize ulasmak için çok çalismali ve emek vermelisiniz” dedi.

Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelisimlerini destekleyecek sosyal, sportif ve kültürel hizmetleriyle Yesilyurt’un gençlik yatirimlarinda örnek bir hüviyete ulasmasini saglayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Inönü Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklesen ‘Tecrübe Paylasimi’ programinda bir araya geldigi üniversiteli ögrencilerine tecrübelerini aktarip, tavsiyelerde bulundu.

Gençlere her zaman inandiklarini ve güvendiklerini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, samimi ve neseli bir ortamda geçen sohbet sirasinda yaptigi konusmada, “ Inönü Üniversitesi Rektörümüze, Kariyer Merkezine, Iktisadi ve Idari Bilimleri Fakültesi Dekanligina ve degerli hocalarimiza bizleri gelecegimizin umudu olan ögrenci kardeslerimizle bir araya getirdikleri için öncelikle tesekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimizin daha iyi sartlarda yetismesi, hedeflerinin olmasi, iyi bir kariyer ve meslek sahibi olmasina çok büyük önem veriyoruz. Gençlige yönelik gerek fiziksel gerekse de sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel hizmetlerde bölgesinde fark olusturan, örnek alinan hizmetlerin altina imza atan yerel bir yönetim olarak; gençlerimizin fiziksel ve zihinsel gelisimlerine katki sunacak birbirinden önemli yatirimlarin altina imza atmaktayiz. Tüm gayretimiz ve çabamiz; ögrencilerimizin erken yaslarda sorumluluk sahibi olmasi, kendisini gelistirmesi, gelecege umutla ve güvenle bakmasini saglamaktir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi asla olamazsiniz. Kurani Kerim’in ilk emri ‘ Okudur’. Dinimiz bize her seyi okumamiz ve ögrenmemiz gerektigini emrediyor. Türkiye’mizin gelecegini emanet edecegimiz gençlerimizin her alanda kendilerini gelistirmeleri içinde ciddi yatirimlar yapilip, destekler saglanmaktadir. Her sey sizler için “ ifadelerini kullandi.

Çinar konusmasinin devaminda ögrencilerden hedeflerini belirlemelerini ve çok çalismalarini isteyerek sunlari söyledi:

“ Üniversite okumak, bu atmosferi solumak, farkli arkadasliklar edinmek gerçekten çok güzeldir, bizde ayni duygulari yasadik. Sizler bizlerden çok daha sanlisiniz çünkü imkanlariniz çok iyi. Siz degerli ögrencilerimiz, hayatinizin en verimli dönemlerini yasiyorsunuz, egitiminiz için her türlü imkan saglanmis durumdadir. Bu enerjiyi ve hareketli dönemi dogru bir hedef ve mantikli bir hayat tarziyla bütünlestirilmesi ülkemizin gelecegi açisindan büyük önem tasimaktadir. Sizden istedigimiz; hangi isi yaparsaniz yapin, hangi meslek sahibi olursaniz olun, severek yapin, o ise gönlünüzü ve kalbinizi koyun, basari insana altin tepside gelmez, emek ister, özveri ister, fedakarlik ister, gayret ister. Öncelikle kendinizi tanimaniz, ne istediginizi bilmeniz lazim çünkü ne istedigini bilmeyen bir yere ulasamaz. Üniversiteden diploma almak egitim hayatinin bittigi anlamina asla gelmez, okul bittikten sonra sizi daha farkli bir hayat ve egitim süreci bekleyecek. Egitim hayat boyu devam eden bir gerçektir. Gelecekte ülkemizin ekonomik ve iktisadi hayatina tespit ve önerileriyle destek verecek olan, yol gösterecek olan sizlersiniz, onun içinde simdiden dünyayi, ekonomik hayati ve gelismeleri yakindan takip edip bu yönde kendinizi en güzel sekilde yetistirmelisiniz. Her birinizin içerisinde farkli bir dünya var, umutlariniz ve hayalleriniz var. Içinizdeki o duygulari güçlü ve kalici bir sekilde gerçek hayata uygulamak ve basarili bir hayata sahip olabilmeniz için öncelikle hedefe odaklanmaniz gerekecek. Bir gün okulunuz bitecek ve buradan ayrilip hayallerinizin ve hedeflerinizin pesinden gideceksiniz. Malatya’yi, sizlere emek veren ögretmenlerinizi ve büyüklerinizi asla

unutmayin ve irtibatinizi kesmeyin. Büyüklerinizin tavsiyelerini dinlemekten geri kalmayin çünkü siz daha yeni yola çikarken önde giden insanlarin tecrübelerinden yararlanmaniz çalismalariniza güç katacaktir. Hangi meslegi yaparsaniz yapin, öncelikle iyi bir insan, güvenilir bir insan, yardimsever ve hosgörülü bir insan olmayi kendinize siar edinin.”

Yesilyurt’u gençlige yönelik yatirimlarda markalastirdiklarini, bölgesinde artik takip edilen ve örnek alinan bir ilçe hüviyetine ulastirdiklarini vurgulayan Çinar, “ Malatya’nin en büyük ilçesi olmasinin yani sira nüfusu ve hizmet alanlariyla 27 kentten daha büyük bir yapiya sahip Yesilyurt’umuzda çocuklarimiz, gençlerimiz ve ögrencilerimiz için devasa yatirimlar yapiyoruz, sosyal sorumluluk projeleri uyguluyoruz. Ilçemizin farkli bölgelerinde açtigimiz Millet Kiraathanelerimizle, Bilgi Evlerimizle, farkli spor dallarina yönelik yeni nesil Spor Tesislerimizle, robotik kodlama ve yazilim atölyelerimizle, 2,5 yil içerisinde 700’e ulasan sosyal ve kültürel etkinliklerimizle gençlerimizin ve siz degerli ögrencilerimizin hizmetindeyiz. Gençlik ve spor yili ilan ettigimiz 2021 yili içerisinde ögrencilerimize ve gençlerimize yönelik hizmetlerimizden dolayi yapilan anketler neticesinde Cumhurbaskanimizdan basari ödülü aldik, bu ödülü de siz gençlerimize hediye etmistik. Toplam maliyeti 25 milyon TL. 30’a yakin fiziksel yatirimi bölgemize kazandirirken, Gençlik ve Spor Bakanligimizin destekleriyle ilçemizde devam eden 75 milyon TL. maliyetinde yeni gençlik yatirimlarimizla gençlerimize yeni alanlar açacagiz. 13 bölgemizde gençlik faaliyetlerini organize ettigimiz kültür ve gençlik merkezlerimiz var. Bu yilin basinda 800 olan lisansli sporcu sayimizi 3 bin 700’e çikardik, 2,5 yil içerisinde düzenledigimiz sportif ve sosyal etkinliklerimizden ise 17 bine yakin çocugumuz ve gencimiz faydalandi. Yatirimlarimizla gençlerimizi gelecege hazirliyoruz, onlara en güzel sartlarda okuma ve spor yapma imkani sunuyoruz. Dinamik, çaliskan ve sürekli üreten bir ekiple tüm bu isleri organize ediyoruz, çünkü biz memleketimizi, kentimizi, ilçemizi ve sizleri gönülden seviyoruz. Kapilarimiz sizlere her zaman sonuna kadar açiktir. Siz degerli ögrencilerimize basarili ve güzel bir egitim dönemi temenni ediyorum. Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun” diye konustu.

Konusmasinin devaminda Yesilyurt Belediyesinin gençlik yatirimlari hakkinda ögrencilere detayli bilgiler paylasan Çinar, ögrencilerin tüm sorularina detayli olarak yanit verdi.

Çinar daha sonra Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay’i makaminda ziyaret edip, Yesilyurt Belediyesi ile Inönü Üniversitesi arasinda gerçeklesecek faaliyetler ve projeler üzerine fikir alis verisinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile