Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüsüm çalismalarinin hizli bir sekilde devam ettigini ve dönüsümle birlikte sosyal dönüsümü de ayni anda gerçeklestirdiklerini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’i gelecege tasimak için kentsel dönüsüme büyük önem verdiklerini ve dönüsüm projeleri tamamlandiginda yeni bir kayseri ve yeni bir Kocasinan’in sekillenecegini belirtti.
“Kentsel dönüsüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüsümdür” diyen Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini su sekilde sürdürdü;
"Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yani sira çalismalarimizin en basinda yer alan ve bölgemizin ihtiyaçlarindan bir tanesi olan kentsel dönüsüm, olmazsa olmazimizdir. Göreve geldigimden beri 8,5 yildir, 11 bölgemizde kentsel dönüsüm çalismalarimiz hizli bir sekilde devam ediyor. ‘Kocasinan’ delinince ilk akla kentsel dönüsüm gelir. Kocasinan, esittir kentsel dönüsümdür. Yani kentsel dönüsüm bizim olmazsa olmazimizdir. Çünkü bizler biliyoruz ki; yarinlarimiz ve çocuklarimiz için uygun çevre sartlari olan okulu, parki, yesil alani, pazari, camisi, sosyal donatilari yapilmis her türlü belediye hizmetlerinin oldugu çagdas standartlarda bir mahalle insa etmek, ancak kentsel dönüsümle mümkündür. Bunun için vatandaslar için firsat olan dönüsümü ihtiyaç olan her mahallemizde gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Özellikle mahallerimizde hemsehrilerimizin yasamlarina dokunarak, onlara daha güzel yasam ortami sunuyoruz. Mahallelerimiz, kentsel dönüsümle güzellesiyor ve deger kazaniyor. Yaptigimiz hizmetlerle çocuklarimiz daha iyi bir Kocasinan’da yetismis olacaklar. Insana yakisir, hizmet verebilecegimiz, mahalle kültürünün korundugu, insanlarin bir araya gelebildigi, huzurlu yasam alanlari olusturmak için kentsel dönüsüm projeleri üretiyoruz. Genç, yasli, kadin, erkek olmak üzere 7’den 70’e tüm hemsehrilerimin sosyal ihtiyaçlarinin karsilanabildigi huzur içerisinde; mutlu ve mesut yasayabilecekleri, kendilerini ayricalikli görebilecekleri Kocasinan’i kurmak için çalisiyoruz."
Kentsel dönüsümle özellikle vatandaslarin yasamina dokunarak, onlarin daha uygun sartlarda yasamalarini ve hayallerini gerçeklestirebilme imkani sunduklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar; “Kentsel dönüsüm projeleri kapsaminda su ana kadar toplamda 3 bin 59 konutu teslim etmisiz ve hemsehrilerimiz sicak yuvalarinda huzur içerisinde yasiyorlar. Bin 324 konutu ise insaati devam ediyor. Yani bu zamana kadar 4 bin 383 adet konutu kentsel dönüsümle bölgemize kazandiriyoruz. Özellikle Argincik bölgesinde çocuklarimiza daha güzel yasam sunabilmek için yogun gayret gösteriyoruz. Argincik bölgesinde kendi içinde olan zorluklardan dolayi hizla ilerleyemiyoruz. Blok blok ve parsel parsel çözüme basladik. Nihayete erdigi zaman o alan, Kayseri’mize iyi bir kentsel dönüsüm örnegiyle taçlandiracagiz. Hedefimiz; ilçemizde kentsel dönüsüme ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde dönüsüm çalismalarini tamamlayarak, Kocasinan’i bastan asagi yenilemektir” seklinde konustu.
Baskan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüsüm projeleriyle yeni çagdas mahalleler insa ederek, ilçeye yeni bir kimlik yeni bir çehre kazandirmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Dönüsümle 3 Bin 59 Aile Mutlu Ve Huzurlu Yuvalarinda'
Kocasinan Belediyesi’nin Kocasinan’a ve Kayseri’ye deger katacak vizyon projelerin basinda gelen Kentsel Dönüsüm Projeleri, tüm hiziyla devam ediyor. Ilçe belediyeler ölçeginde Türkiye’deki en büyük kentsel dönüsüm projeleri yapan belediye olduklarini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda bu zamana kadar toplam 4 bin 383 adet konutu tamamladiklarini ve bunlarin 3 bin 59 âdetini teslim ettiklerini söyledi.



















