Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kendi Öz Kaynaklarimizla Tarihi Bir Dönem Yasayacagiz'

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kendi Öz Kaynaklarimizla Tarihi Bir Dönem Yasayacagiz'

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, yapilan yatirimlarla Kayseri’de en yüksek kapasiteye sahip asfalt plenti ile Türkiye’de sayili olan agrega üretim tesisi ve Türkiye’ de ilk olan araçlarla tarihi bir dönem yasanacagini söyledi.

Sezona hizli basladiklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olabilmenin standartlarini her geçen gün artirdiklarini ve bu konuda Türkiye’de sayili belediye olduklarini vurguladi.

Hizmete sunulan projelerle yerli ve milli üretime destek vererek, ülke ekonomisine de büyük katki sagladiklarinin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, “Yaptigimiz yatirimlarla kendi kendine yeten bir belediye olduk. 2017 yilinda hayata geçirdigimiz ve 214 bin metrekare alan üzerinde Kayseri’de kamuda en yüksek kapasiteye sahip olan, teknolojik yapisiyla dünya standartlarinda asfalt üreten asfalt plentimizle asfalt üretimi gerçeklestiriyoruz. Çevre dostu özelligiyle saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hizli, ekonomik ve kaliteli üretim imkâni sunuyoruz. Ayrica 2020 yilinda dünya standartlarinda asfalt üretiminin kalitesini ölçmek için laboratuvari faaliyete geçirdik. Geçen yil hizmete sundugumuz Agrega Üretim Tesisiyle ise asfalt için gereken olan malzemeyi üretiyoruz ve tas ocagiyla ürettigimiz 210 bin ton micir malzemesiyle büyük oranda tasarruf sagladik. Kayseri’de ilk ve tek olan asfalt freze araci ile freze (ömrünü tamamlamis asfalt sökümü) çalismalari gerçeklestiriyoruz. Aracin çevre dostu özelliginin yani sira ömrünü tamamlamis asfaltin geri dönüsümüne büyük katki sagliyoruz. Çagin kosullarinin gereksinimlerini karsilayacak, farkli özellikte, çevre dostu ve yüzde yüz yerli üretim olan 138’i is makinasi olmak üzere toplam Kocasinan’in gelecigine 173 yeni araç kazandirdik ve böylelikle her isimizi kendimiz yapar hale geldik. Özellikle Kocasinan’da bugüne kadar bin 322 km yol yaptik ve bin km daha yol yaparak, toplam 2 bin 347 km yol yapmayi hedefliyoruz. Günes Enerjisi Santrali Projesini de hayata geçirecegiz. 100 bin metrekare alana kurulu 6 MW kapasiteli yeni bir tesis daha yapacagiz. Kendi kaynaklariyla Dünya genelinde stratejik olarak öne çikan sehirler, gelecekte kendi kaderlerini yönetecek. Bu anlamda ülkemiz ve sehrimiz için yaptigimiz projeler, büyük bir yatirim ve kazançtir. Türkiye’de ilçe belediyeler ölçeginde kendi imkânlariyla böyle hizmetler yapan sayili belediyeyiz” ifadelerine yer verdi.

Baskan Çolakbayrakdar, “Güçlü ve Büyük Kocasinan’ için tüm alanlarda yatirim yapmaya ve hizmet üretmeye devam edecegiz” diyerek sözlerini noktaladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile