Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi ''Kocasinan IQ' Ile Türkiye'nin Gelecegine Yatirim Yapiyoruz'

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi ''Kocasinan IQ' Ile Türkiye'nin Gelecegine Yatirim Yapiyoruz'

Kocasinan Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle çocuklar gelecege hazirlaniyor. Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, gençler ve çocuklarin hayal gücünü gelistiren ve ufkunu açan farkli konsept çalismalarin yer aldigi merkez ile zihinsel gelisimlerine büyük katki sagladiklarini vurguladi.

Kocasinan Belediyesi’nin Mimarsinan Mahallesi’nde hayata geçirdigi ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle çocuklara sistematik düsünme becerisi kazandirmanin yani sira ezberci yaklasimdan uzak, düsünen bireyler yetistirilmesi hedefleniyor. Çocuklarin günümüzde zihinsel gelisimlerini televizyon, bilgisayar ve internet gibi aliskanliklarin olumsuz etkiledigini hatirlatan Baskan Çolakbayrakdar, Güçlü Türkiye’nin yarinlari ve aydinlik gelecegin teminati olan çocuklara daha donanimli yetistirmeleri için var güçleriyle çalistiklarini söyledi.



Gençler ve çocuklar için hayata geçirdikleri ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle beynin dogru ve aktif kullanimi sayesinde çocuklarin akil dolu saatler geçirdiklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, onlari daha donanimli sekilde gelecege hazirladiklarini belirterek, “Egitim ve ögretim konusunda Türkiye’ye örnek olan projeler ve yatirimlar gerçeklestirdik ve gerçeklestirmeye de devam ediyoruz. Bizler biliyoruz ki; gençlerimiz ve çocuklarimiz, bu ülkenin teminatidir. Bundan dolayi Türkiye’yi muasir medeniyet seviyesinin üzerine çikarmak için daha donanimli gençlerin yetismesine katki sagliyoruz. Böylelikle gençlerimiz, güçlenen, büyüyen Kayseri’nin ve Türkiye’nin istikbali olacak. Bunlardan biri olan Kocasinan Akademi ile el becerilerinden kültürel etkinliklere, sanatsal faaliyetlerden daha farkli alanlarda hizmet ediyoruz. Çocuk Kulübü ve Gençlik Merkezimizle de çocuklarimiza ve gençlerimize farkli bir ufuk açabilmek için çalisiyor ve gelecege hazirliyoruz. KOCAFEST ile ise Anadolu’nun ortasinda ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidani akil, bilgi ve gayretle büyütmenin çabasi içerisindeyiz. Diger yandan da zeka oyunlarinin egitim açisindan çok önemli oldugunu bildigimiz için bu yilin basinda hayata geçirdigimiz ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle ise evlatlarimizin daha iyi bir sekilde problem çözebilme, düsünme aktivelerinin gelistirilmesi, hayatta karsilasacaklari zorluklara karsi mücadele edebilme, yeteneklerinin artirilmasi gibi zihinsel gelisimlerine büyük katki sagliyoruz. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarinlari olan evlatlarimizin daha iyi bir sekilde yetisebilmesi içindir. Biz onlarin gelecegi adina yarinlarda huzurlu ve mutlu olmalari için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kocasinan IQ Merkezi’nde verilen bazi egitimler

Akil Ve Zeka Oyunlari (Ilkokul ve ortaokul grubu); Çocuklarin problem çözme, mantiksal, analitik ve elestirel düsünme, hafiza, dikkat, odaklanma ve diger zihinsel becerilerini gelistirmeleri amaçlanmaktadir.

EQ Duygu Farkindaligi Atölyesi (9-12 yas); Duygusal zekâ, kisinin kendi duygularini ve baskalarinin duygularini algilama, degerlendirme ve yönetme yetenegidir. Duygularini kontrol edebilen, hayatini kontrol edebilir. Bu atölye çalismasi ile çocuklarin kendi duygularini anlamasi, ifade etmesi ve baskalari ile ortak duygular paylastigini fark edebilmesi amaçlanmaktadir.

Psikolojik Saglamlik Programi; Çocuklarin karsilasabilecekleri örseleyici yasantilar karsisinda, zorluklarla basa çikabilme, esnek düsünebilme, yasamlarinda aktif rol üstlenme, cesaretlendirme, uyum saglamalarina yarimci olma, sosyal destek kaynaklarini fak etmelerini saglama, ait olma duygularini güçlendirme, gelecege iliskin olumlu bakis açisi kazandirma ile iyi olus düzeylerini artirmak amaçlanmaktadir.

Dikkat Gelistirme Atölyesi; Çocuklarin dikkat becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadir.

Sinav Kaygisi ile Bas Etme Becerisi Egitimi; 8.sinif ögrencilerinin sinav kaygisiyla basa etme becerilerinin güçlendirilmesi ve buna yönelik alternatif çözümler bulma becerilerinin gelistirilmesi amaçlanmaktadir.

Robotik kodlama, Yazilim ve Yapay Zeka egitimleri ise hem çocuklara hem de yetiskinlere hitap etmektedir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile