Baskan Çolakbayrakdar, Glütensiz Yaglama Ve Ekmek Pisirdi

Baskan Çolakbayrakdar, Glütensiz Yaglama Ve Ekmek Pisirdi

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye’de bir ilk olan Kayseri’nin yöresel mutfaginin glütensiz olarak hem imalatinin yapildigi hem de paket hizmetinin oldugu ‘Kafe Sinan Glütensiz’ tesisini ziyaret etti. Büyük bir ustalikla glütensiz ekmek ve yaglama pisiren Baskan Çolakbayrakdar, çölyak hassasiyeti olan ve saglikli yasam için glütensiz beslenmeyi tercih edenleri, Yakut Mahallesi’ndeki Kafe Sinan’a davet etti.



Baskan Çolakbayrakdar, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile birlikte Kocasinan Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkinma Ajansi (ORAN) isbirligi ile hayata geçirilen ‘Kafe Sinan Glütensiz’ tesisini ziyaret etti. Kocasinan Akademi Yakut Tesisinin bitisiginde yer alan ve 100’e yakin Kayseri’nin yöresel ürünlerinin glütensiz bir sekilde hazirlanan mutfakta tezgaha geçen Baskan Çolakbayrakdar, kendi elleriyle glütensiz yaglama ve ekmek pisirdi.

Insanlarin hayatini kolaylastiran belediyecilik faaliyetleri yürüttüklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, sehrin yöresel ürünlerini ‘Glütensiz Kayseri Mutfagi’ ile uluslararasi arenada tanitacaklarina vurgulayarak; “’Glütensiz Kayseri Mutfagi’, Türkiye’de ilk defa uygulanan bir modeldir. Kayseri’nin yöresel yemekleri; manti, yaglama, nevzine, yag mantisi ve eriste gibi ürünleri tesisimizde üretiyoruz. Çölyak rahatsizligi olanlar ve glütensiz yasam biçimini tercih edenleri, rahatlikla erisebilecekleri tesisimize bekliyoruz. Hem restaurant hem de paket hizmeti verdigimiz tesisimizde ürettigimiz ürünleri, Türkiye’nin her bir tarafina ulastiriyoruz. Pazartesi günü hariç haftanin alti günü sabah 10:00’dan aksam 22:00’a kadar tesisimiz hizmetinizde. Insanlarin hayatini kolaylastirmak için belediyecilik faaliyetini yaptigimizi sözle söylerken, bu ve buna benzer tesisleri hayata geçirerek, bir fiil sözlerimizin ardindan oldugumuzu ve hayata geçirdigimizin ispatini göstermis oluyoruz. Glüten hassasiyeti olan veya glütensiz ürünlerle beslenmeyi kendisine hayat biçimine getirmis olan bütün hemsehrilerime hayirli ugurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Baskan Çolakbayrakdar, çölyakli ailelerin ve saglikli yasam için glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin her zaman yanlarinda olduklarini ve bu destegi Türkiye’de ilk olan ‘Glütensiz Kayseri Mutfagi’ Projesi gibi yeni projelerle sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Tesis çalisaninda çölyak rahatsizligi bulunan Sena Ugur ise Türkiye’de Kayseri’nin kadim lezzetlerinin glütensiz bir sekilde yalnizca bu tesis de yer almasindan dolayi büyük bir mutluluk duydugunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile