Baskan Çolakbayrakdar, 'Insanlarin Mutlu Yasayabilecegi Bir Kocasinan Insa Ediyoruz'

Baskan Çolakbayrakdar, 'Insanlarin Mutlu Yasayabilecegi Bir Kocasinan Insa Ediyoruz'

Kocasinan Belediyesi tarafindan Kentsel dönüsüm Projesi çerçevesinde bölgeye kazandirilan ‘Ahievran Sinan Kütüphane ve Spor Salonu’nun açilisi gerçeklestirildi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin katildigi programda konusan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüsümle bölgeye yeni bir okulun yapilacaginin müjdesini vererek, “Insanlarin mutlu yasayabilecegi bir Kocasinan insa ediyoruz” dedi.

Ahievran Sinan Kütüphane ve Spor Salonu’nun açilisi töreni programina; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Dr. Murat Cahid Cingi ve Bayar Özsoy, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, TOKI Baskani Ömer Bulut, TOKI Kentsel Dönüsüm Genel Müdürü Bedri Sinan Gül, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay, AK Parti Kocasinan Ilçe Baskani Selçuk Melekoglu, sivil toplum kuruluslari, il müdürleri, oda baskanlari, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri, muhtarlar ve Kayserililer katildi.

Kocasinan ve Kayseri için çalismaya ve üretmeye hiz kesmeden devam ettiklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Ahievran Mahalle’mizdeki Sinan Kütüphane ve Spor Salonu’nu bölgemize hayirli ugurlu olsun. Burasi kentsel dönüsüm projemiz arasinda yapilan çalismalarimizdir. Burada ilk önce gecekondularin yikimiyla basladik. 178 gecekonduyu kamulastirmayla yiktik. Imar planlarina uygun yapilasmaya basladik. Bu dogrultuda sosyal donatilari birer birer yerine getirdik. Yol ve çevre düzenlemenin yani sira aile saglik merkezi, Sinan Kütüphanesi ve sosyal tesisi bölgeye kazandirdik. Bakanimiz Sayin Mehmet Özhaseki’nin gençlere vermis oldugu önem ve degerle bizlerde ayni dogrultuda hizmetler üretiyoruz. Gençlerin daha güzel yetisebilmesi için yapmis oldugunuz hizmetlerden almis oldugumuz ilhamla tesisler ve hizmetler üretiyoruz. Kentsel dönüsümlerde sayin bakanim sizin imzaniz var. Kentsel dönüsümle sadece binalar yapilmiyor, sosyal donatilar da bu o kadar ehemmiyetli ve önemlidir. Depreme dayanikli yeni yapilar yapiliyor ama sosyal bir dönüsüm gerçeklesiyor. Vatandaslarimiz dönüsümle daha mükemmel bir ortamda yasama imkâni buluyor. Bu konuda Sayin Cumhurbaskanimizin saglamis oldugu kentsel dönüsüm kanundan dolayi ve Sayin Bakanimizin desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Ayrica bölgeye yeni bir okul müjdesini buradan veriyorum. Kentsel dönüsümle projelendirdigimiz okul alani, bakanlik onayini geçti insallah yatirim programina girmesi amaciyla bakanliga gitti ve en yakin zamanda okul yapilacaginin müjdesini veriyorum” ifadelerini kullandi.

Tesisi çok begendigini dile getiren Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise Baskan Çolakbayrakdar’in yapmis oldugu anlamli çalismasindan dolayi tebrik ederek, “Yatirimdan yatirma hizmetten hizmete kosan bir anlayisla çalisiyoruz. Elbirligiyle sehrimize nice hizmetler yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy da “Büyüksehir Belediyesi ile birlikte 16 ilçe belediyemiz çok güzel isler yapiyor. Bu tesisin bölgeye canlilik katacagina inaniyorum ve bundan dolayi baskanimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki ise gençlige yapilan hizmetlerin çok önemli olduguna dikkat çekerek, “Bu güzel tesisimizin hayirli olmasini diliyorum. Ahmet Bey’i tebrik ediyorum. Her baba ocagina geldigimde hem mutlu oluyorum hem de bu hizmetleri görünce maneviyat olarak haz aliyorum. Ahmet Baskanimizin da dedigi gibi yüzlerce kentsel dönüsüm konutu yapiliyor. Bütün belediye baskanlarini hizmetlerinden dolayi tebrik ediyorum. Sehirlerin gelecegi o sehirde yasayan belediye baskanlarinin ufuklariyla dogru orantilidir. Sehrin gelecegi için risk alip kosuyorlarsa o sehrin gelecegi aydinlik olur. Bu noktada Türkiye için ve bu sehir için durmadan çalisiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan Bakan Özhaseki ve protokolün kürsüde dualar etmesiyle tesis açildi. Sonrasinda Baskan Çolakbayrakdar, protokole tesisi detayli bir sekilde gezdirmesiyle tören sona erdi.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi’nin Kentsel Dönüsüm Projesi çerçevesinde bölgeye kazandirilan iki katli, bay ve bayan spor salonu olmak üzere toplam 720 metrekareye sahip Ahievran Spor Salonu, 3 mahalleye hizmet verecek. Yavuzselim, Kocasinan ve Ahievran Mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak olan tesisle vatandaslari daha saglikli yasama tesvik edilmesi amaçlanmaktadir. 7’den 70’e herkesin içerisinde kendine yer bulabilecegi sekilde dizayn edilen tesis, ayrica spor etkinliklerinin yapilacagi yeni bir cazibe merkezi olacak.

Ahievran Sinan Kütüphane ise Kentsel dönüsümle bölgenin ihtiyacini karsilamak için hayata geçirilen üç katli ve 510 metrekare alana sahip. Bireysel çalisma alanlarin oldugu tesis, Yavuzselim, Kocasinan ve Ahievran Mahallesi sakinlerine hizmet verecek. Sinan Kütüphane, gençlerin kitap okuyabilecekleri ve çesitli etkinliklerle sosyal faaliyetlerde bulunacaklari bir mekan olacak. Özellikle gençler basta olmak üzere 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecegi yeni kütüphane, bölgeye deger katacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile