Baskan Çolakbayrakdar, 'Kendi Elektrigimizi Üreterek, Milli Gelire Büyük Katki Saglayacagiz'

Baskan Çolakbayrakdar, 'Kendi Elektrigimizi Üreterek, Milli Gelire Büyük Katki Saglayacagiz'

Kocasinan Belediyesi, belediye hizmet binasi, atölyeler ve tesisler gibi diger kullanilan alanlarin ihtiyaç duydugu elektrigi karsilamak için Günes Enerjisi Santrali (GES) çalismalarina basladi. Kocasinan için dev projelere imza atan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, çevre dostu proje ile kendi elektrigimizi kendimiz üretmenin yani sira belediyeye ve milli gelire büyük katki saglayacaklarini söyledi.



Her defasinda “‘Kendi kendine yeten belediye’ ve ‘Kendi kendine yeten bir sehir’ olmaliyiz” diyen Baskan Çolakbayrakdar, “Kendi kaynaklariyla Dünya genelinde stratejik olarak öne çikan sehirler, gelecekte kendi kaderlerini yönetecek. Bu anlamda ülkemiz ve sehrimiz için yaptigimiz projeler çok önemli ve degerlidir” dedi.

‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olabilmenin standartlarini her geçen gün artirdiklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, Cirgalan Mahallesi’nde 6 megabaytlik enerji için GES Projesi’nin çalismalarina basladiklarini belirterek, “Hizmete sundugumuz projelerle yerli ve milli üretime destek vererek, ülke ekonomisine büyük katki sagliyoruz. Yaptigimiz yatirimlarla kendi kendine yeten bir belediye olduk. 2017 yilinda hayata geçirdigimiz ve 214 bin metrekare alan üzerinde Kayseri’de kamuda en yüksek kapasiteye sahip olan, teknolojik yapisiyla dünya standartlarinda asfalt üreten asfalt plentimizle asfalt üretimi gerçeklestiriyoruz. Çevre dostu özelligiyle saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hizli, ekonomik ve kaliteli üretim imkani sunuyoruz. Ayrica 2020 yilinda dünya standartlarinda asfalt üretiminin kalitesini ölçmek için laboratuvari faaliyete geçirdik. Bu yil hizmete sundugumuz Agrega Üretim Tesisiyle ise asfalt için gereken olan malzemeyi üretiyoruz. Tas ocagimizda kendi üretmis oldugumuz agrega ile kendi üretmis oldugumuz asfalt tesisimizle Kocasinan’imizin yollarini yenilemeye devam ediyoruz. Asfalt plenti gibi agrega üretim tesisi ve diger alanlarda 6 megabaytlik enerji harcaniyor. Bu noktada enerji tesisi kuracagiz. Özellikle çevreci beton teknolojisini entegre ederek, beton santraline Kayseri’miz kavusmus olacak. Yapmis oldugumuz bütün çalismalarda tasarruf mantigi var. Kurmus oldugumuz asfalt plenti ve agrega üretim tesisiyle tasarruf ediyoruz. Agrega üretim tesisi, bir yilda kendi maliyetini karsilamis olacak ve yeni bir tesis maliyetini çikarmis olacak” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, “Güçlü ve Büyük Kocasinan’ için tüm alanlarda yatirim yapmaya ve hizmet üretmeye devam edecegiz” diyerek sözlerini noktaladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile